Eliza imi transmite o intrebare, referitoare la prima mea zi de dupa criza. Pe scurt: cum vor arata lucrurile dpdv business – si poate si personal – pentru mine, cand se va termina criza? “Prima zi de dupa” e, desigur, un reper subiectiv, fiindca fenomenele economice nu se prea termina (chiar daca uneori incep) la o anume data calendaristica.

Ca unul care am prosperat pe criza, probabil deoarece companiile mai mari pentru care prestez si oamenii pe care-i consiliez au nevoie de repere/expertiza si asigurari, trebuie sa gasesc un alt raspuns decat “lucrurile vor merge din nou bine”, fiindca nu e cazul. Cred ca simptomele unei evolutii bune, in ce ma priveste, ar fi daca:

- facturile ar fi platite la timp. Nu ma aflu stramtoare (probleme de cash flow) din motivul asta, n-am decat o “gaura” de 1000 de euro, de la cineva care, simpatic, asa cum e, se intreba daca-mi datoreaza ceva acum cateva zile. Totusi, micii intreprinzatori au totdeauna o jena din motivul platilor. E suprinzator sa vezi cum se face plata la contracte externe, la o zi-doua dupa predare/emiterea facturii, chiar si la firme cu sediul in Ungaria. As saluta o prevedere fiscala prin care TVA-ul sa fie platit la incasare, nu la emiterea facturii, dar sa zicem ca asa ceva e mai putin necesar dupa criza.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Media lui Comanescu.