Scriam despre planeta birocratilor, cum Statul si companiile multinationale, ambele conduse de birocrati iresponsabili fata de faptele lor, conduc lumea. Pe unii ii mana dorinta de bani, pe altii dorinta de putere.

Cei care se iluzionau ca o sa treaca aceasta criza repede au inceput sa inteleaga ca nu e asa. La noi se incearca tot felul de smecherii pentru a testa suportabilitatea masurilor. Ca taie una, ca taie alta, de la copii si batrani, de la handicapati. Urmeaza un val de injuraturi si totul ramane la fel. Statele intra in niste datorii pe care nu stim daca le mai poate cineva plati. Si noi nu suntem in fruntea rahatului, acolo stau aia bogatii la care ravnim noi.

Mai curand ar trebui sa ravnim la un trai patriarhal. Statul construieste "casa specialistului" in 2500 de comune. O aberatie. Exista nenumarate case goale. Exista un studiu local, cate case trebuie in fiecare localitate? O noua masura pompieristica. Descentralizarea era solutia. Anul trecut am sperat ca o sa aiba loc. Am laudat-o. Nu s-a intamplat. Nu e normal ca primarul sa stie de ce are nevoie la el in comuna? Si daca salariile sunt blocate si supuse unei legi unice care este puterea unui primar de a aduce specialisti la el in comuna?

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.