Senil actor, jalnic primar. Razi si plangi la farsa cinica Gropaniada, in regia doctorului Sorin Oprescu. In rol principal, Marele Farsor al Bucurestiului, care face sa dispara gropile din asfalt cu substanta minune si sute de mii de euro ingropati aiurea. In rol secundar, asfaltatori care rad. Decorul: sosele ciuruite de gauri si cavitati abisale, bulevardele Capitalei, lumini, masini, muncitori in portocaliu. In rolul publicului care da in gropi: bucurestenii. E un spectacol underground cu smecherasi, cabotini si bilete cam scumpe.

Intriga e banala: niste cetateni se cred in mod abuziv contribuabili, isi rup masinile pe bulevardele Capitalei iar presa vrea sange pe pereti. Mai simplu decat o spune personajul Oprescu nu se poate: Pe scurt, niste nesimtiti, orice ai face, nu e bine.Marele Farsor pregateste un numar senzational, in care gropile de pe bulevarde dispar si apar in bugetul Primariei Capitalei: Declansam chestia cu gropaniada si se face liniste. Va asigur eu ca se face liniste in lumea de afara, dupa care ne vedem de treburile noastre.

La televiziunile de stiri, primarul-farsor scoate din joben o lista cu fix 100 de gropi, un element de recuzita absolut necesar, deoarece, asa cum scrie in manualul de aburit poporul, nimic nu impresioneaza mai mult decat daca am in fata lista cu toate strazile unde se incepe lucrarea.

Iar lucrarea va incepe in asa fel incat sa potoleasca micul si enervantul animal vesnic insetat de sange: Domnu' primar, stiti, cele mai interesante sunt intersectiile, aici trage si presa. Aici la intersectiile mai mari.

Lume, lume, striga televiziunile de stiri. Marele Farsor va face sa dispara primele 100 de gropi! Le va astupa cu solutia minune obtinuta prin evaporarea rapida a 3.000 de euro/groapa. In spatele cortinei, cad mastile: Restul sa o faceti cu umplutura care stiti dumneavoastra ca tine.

Cetatenii cu masini rupte se uita cu gura cascata la televiziunile de stiri care mai incheie cateva contracte de publicitate cu Primaria ca sa taca malc pana la urmatoarea Gropaniada. Asfaltatorii isi vad de reabilitari. In lumea de afara se face iarasi liniste. Spectacolul continua. Marele Farsor anunta un curs instructiv de vrajeli administrative:Dupa aia putem sa purtam discutii la vara, daca e corect facut, daca materialele sunt corespunzatoare, daca nu sunt de ce nu sunt, daca sunt, de ce sunt? Asa suntem noi chitibusari.

Primarul-farsor apare la televizor, ca un erou, alaturi primarul-samba, primarul-pomanagiu, primarul-penal, primarul-premier, primarul care este si alte specii mutant iubite de poporul care da in gropi. Conteaza mai putin ca spectacolul vi se pare de prost gust iar pretul biletelor cam piperat. Regia face toti banii.