Gata, am ratat batalia pentru normalitate! Din subnormalul unde ne faceam veacul, am ars etapele si am plonjat direct in paranormal! Evul Mediu traia oricum in imaginarul nostru, acum ni l-a luat cu totul in stapanire. Marii nostri barbati de stat umbla cu vrajitori dupa ei, apeleaza la serviciile lor dubioase tocmai in momentele cheie ale vietii noastre politice, scrie Dumitru Badita pe blogul Subiectiv.

Din gura lor de mari oameni ai natiunii, simultan cu promisiunile (un fel de vrajeli!), tasnesc si flacari violete pentru anihilarea adversarului. Ce consilieri de imagine, ce specialisti in comunicare publica cu studii in Occident, ce manageri de campanie electorala ghidati de retetele rationale ale Vestului! Toata stiinta lor a fost incompleta fara parapsihologul, mesterul in extrasenzorial si tamaduitorul alternativ Aliodor Manolea, surprins de fotografi si langa Mircea Geoana in 2007 si apoi, in 2009, langa Traian Basescu!

Puterea politica din Romania a apelat la serviciile unui vrajitor. Sigur, nu unul cu bagheta si mantie neagra, ci un domn in costum modern, ai zice un functionar oarecare, dar totusi prezent, aproape lipit de umarul politicenilor pe care ii consilia.

Impostor sau nu, Aliodor Manolea nu avea ce sa caute in preajma unor oameni politici de cel mai inalt rang, daca acestia ar fi avut scrupule in ce priveste demnitatea lor. Ei si-au ignorat conditia lor de instante ale rationalitatii vietii publice, presupunand ca au constientizat-o vreodata. Un om politic, mai ales cel ajuns la altitudini mari sau la inaltimea suprema in ierarhia statului, se prezinta ca un garant al rationalului in spatiul public.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Subiectiv.