Cei care s-au uitat joi pe Antena 3, la vreo ora dupa finalul dezbaterii intre cei doi candidati au putut vedea o scena antologica. In coltul rosu, toata armata de luptatori ai postului, condusa de inimitabilii Ciutacu si Stan si “moderata” cum trebuie de Mihai Gadea. Toti enervati la culme, “lovesc” cu toate puterile in pedelistul Cristian Boureanu care incaseaza … zambind pana la urechi. Langa Boureanu, Victor Ponta tace ingandurat. La un moment dat Bogdan Teodorescu are urmatoarea replica memorabila :

“Haideti sa vorbim mai incet fiindca altfel dam impresia ca Basescu ar fi fost castigator.”

Mai apoi, in continuare destul de nervos, Victor Ciutacu a proclamat castigatorul dezbaterii intre candidati … meci nul.

Cateva minute mai devreme, pe Realitatea TV, alte scene suprareale. Cristian Tudor Popescu in mare verva, alaturi de el Catalin Tolontan, dar si moderatoarea Oana Stancu ii pun intrebari incomode patronului Sorin Ovidiu Vantu aflat la telefon. Vantu raspunde foarte taios. Scena ar fi meritat un premiu pentru jurnalism independent daca n-am tine cont de cele intamplate in ultimele doua saptamani. Cand la inceputul campaniei electorale Doc a fost solicitat sa participe la proiectul “Mass-media in campania electorala” initiat de fundatia Adenauer, m-am gandit ca modesta mea contributie in calitate de coautor al blogului ar putea fi cel mult semnalarea unor mici “derapaje” susceptibile de-a favoriza pe vreunul dintre candidati. Nu ma gandeam fireste la Antena, dat fiind ca acest post are demult o atitudine partizana, explicabila desigur prin afilierea politica a patronului. Si nici la postul B1 care are de asemenea o tendinta partizana asumata. In schimb, pe langa televiziunea nationala, Realitatea TV putea fi un bun candidat pentru aceasta monitorizare. Ca post de televiziune de stiri si dezbateri politice care se dovedise in general echidistant prezentand deopotriva scandaluri precum cel legat de Decebal Remes sau de Monica Ridzi.

Citeste materialul integral si comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.