Eu cred ca l-a lovit si totusi il votez; trist verdict. Am vazut si filmul care demonstreaza trucajul si descompunerea in imagini care indica acelasi lucru si declaratiile martorei in acelasi sens. Totusi cred ca l-a lovit; nu tare, nici macar fizic, ci moral. L-a lovit pentru ca era un “puradel“, prea murdar, prea prost imbracat, cu pielea mai inchisa la culoare, cu un aparent retard (speculat prompt de ceilalti mitocani, “analistii”). Era marginal si se baga in discutia adultilor majoritari. “Pleaca ba ca te ia mama dracului” – cu vorba asta l-a lovit, nici macar nu trebuie sa o citesc pe buze.

“Te ia mama dracului“, poate ati auzit vorba asta, e un intreg univers in ea. Mahalaua blocurilor gri in care oamenii de bine isi apara “normalitatea” lor mediocra impotriva celorlalti; in care vocabularul se reduce la 1000 de cuvinte, intre care 300 injuraturi; in care e bataia e rupta din rai; in care barbatul, cap de familie, pune la punct puradelul intrus, dar pentru ca e deja om la casa lui nu mai recurge la referirile la organe genitale obisnuite, ci la o injuratura soft (mai tineti minte cu traducea Irina Nistor orice “fuck” cu “la naiba“?): “te ia mama dracului”, insotita de doua perechi de palme, asa cum merita impricinatul.

Si da, l-a lovit. Pentru ca Traian Basescu este rezultatul acestui univers; pentru ca si el crede sincer ca alteritatea trebuie pusa la punct printr-o injuratura si un pumn, in apararea normalitatii; pentru ca si pentru el educatia si bataia formeaza un binom indestructibil. In fond, ia uitati-va cat succes a avut chiar el, presedintele.

Cu toate acestea sunt mai hotarat ca oricand sa votez mitocanul. De multa vreme nu am mai vazut o executie mediatica ca aseara. Iata aici scenariul decriptat de Hotnews. E clar, fara dubii, cu tupeul (sau prostia?) lui Patriciu de a se pune in fruntea poterei, asa cum Voiculescu nu a rezistat ispitei de a conduce acum doi ani “comisia de ancheta” pentru suspendare. Totul vine la o zi dupa un derapaj politic al televiziunii publice, comandat de la aceleasi butoane.

Spun ca nu am mai vazut o astfel de coordonare cvasi-unanima a trusturilor media de ceva vreme, mai exact din 2004, de pe vremea cand Nastase controla aproape totul. Oricata sila imi face mitocanul, imi e infinit mai multa teama de o lume in care singura televiziune ce prezinta un punct de vedere alternativ este OTV. Prefer cinci ani in care pe toate canalele mediatice este criticat “dictatorul” unui mandat de liniste si stabilitate in care toti se uita discret in alta parte si se ocupa cu sarg de divertisment tip “dan negru”. Prefer “dictatura” virtuala unei confiscari reale a spatiului public.

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul "La coltul strazii"