Am vazut si eu la tv astazi confruntarea celor doi candidati la presedintie, si trebuie sa spun ca dezbaterea m-a cam dezamagit cel putin in a doua parte, cand acuzele gratuite au luat locul limbajului civilizat utilizat pana la momentul respectiv, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Inainte de a discuta despre cine a castigat duelul, trebuie sa remarcam un pierzator sigur: dl Mircea Geoana, care din cauza agendei prea incarcate, nu a participat.

Din nefericire insa, masina de vot a PSD-ului este net superioara celei a PNL-ului, iar aceasta pierdere de imagine va fi suplinita de dl. Hrebenciuc si compania, care, orice s-ar zice, se pricep de minune sa isi mobilizeze la vot simpatizantii.

Revenind la confruntarea de la Cluj: cum putea dl Antonescu sa castige puncte? Atacandu-l pe dl Basescu, ceea ce a si facut de altfel, insa discutia a degenerat la un moment dat, candidatul liberal utilizand “gargara” specifica celor care acuza fara probe, iar de partea cealalta, actualul presedinte s-a folosit in mod josnic de moartea sotiei d-lui Antonescu pentru a raspunde acuzelor ca promoveaza doar un anumit tip de femeie in politica (aluzia la d-na Udrea a fost evidenta).

Ce am vazut astazi: un candidat mai putin pregatit dar cu potential, care nu ofera solutii concrete la problemele Romaniei dar care se pricepe de minune sa atace si sa vorbeasca mult fara sa spuna de fapt nimic, iar pe de alta parte, am vazut un candidat surprins de atacurile celuilalt, crispat, pus in postura de a se apara continuu si parca lipsit de sarmul ce i-a adus mandatul de presedinte in 2004.

Mai mult, dl Antonescu a adus in discutie pentru a nu stiu cata oara problema flotei, o ciorba reincalzita cu care in acest moment nu se mai castiga alegerile, iar dl Basescu a fortat o asemanare intre ceea ce se intampla acum in presa si Revolutia de la Timisoara, fara prea mult succes zic eu.