Dragi cititori, probabil ca ati dat click pe titlul acestui articol pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare si in acest caz mi-e teama ca va voi dezamagi : habar n-am cu cine va vota dl. Johannis. Si nici nu prea am cum sa aflu ; as putea fireste incerca sa ma informez prin vreo cunostiinta comuna din Sibiu, dar dl. primar nu este foarte accesibil in ultimul timp si la urma urmei nimeni n-ar putea fi sigur de sinceritatea raspunsului sau.

Nu-mi ramane decat sa sper ca veti aplica principiul dupa care greseala marturisita e pe jumatate iertata si sa incerc sa mi-o rascumpar, spunandu-va cu cine as vota eu daca as fi in locul lui Klaus Johannis. Sau mai bine zis, cu cine ar trebui in mod logic sa voteze dl. Johannis.

L-am urmarit acum cateva zile pe Mircea Geoana intr-o emisiune de campanie electorala pe “Realitatea TV”. Interlocutorul sau din partea PNL, Romeo Stavarache, l-a intrebat daca intentioneaza sa-l propuna premier pe dl. Johannis in caz ca va fi ales presedinte. La prima vedere intrebarea poate parea surprinzatoare, intr-atat reprezentantii celor doua partide au incercat sa ne convinga in ultimele zile ca primarul Sibiului este solutia ideala in fruntea guvernului in aceasta perioada de criza. Raspunsul dlui Geoana mi-a amintit de povestea aceea cu diplomatul care atunci cand spune “da” inseamna “poate” , cand spune “poate” trebuie inteles “nu” iar daca spune “nu” se cheama ca nu e un bun diplomat. Presedintele PSD-ului, care ne-a vorbit deseori in ultima vreme de calitatea sa de diplomat, a evitat sa dea un raspuns precis, spunand ca “va lua in calcul toate propunerile” si asa mai departe. A doua zi, locotenentul sau, dl. Diaconescu, diplomat si el, a “precizat” :

“Nu putem discuta in acest moment de sprijinirea intr-o forma sau alta sau de afirmare a unui candidat de prim-ministru. Acest lucru va trebui clar solutionat dupa ce alegerile prezidentiale se vor incheia.”

Talcul intrebarii dlui Stavarache este deci lamurit : dl. Geoana nu are de fapt de gand sa-i ofere postul de premier lui Klaus Johannis. Si, daca stam sa ne gandim, nici nu are vreun motiv sa o faca ; dl. Johannis este mai apropiat de PNL pe care l-a sprijinit public la alegerile europarlamentare si de candidatul sau Crin Antonescu pe care de asemenea l-a sustinut public marti la Sibiu.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Mihai Damian.