N-avem Guvern legitim, nu e o problema atata vreme cat Constitutia e respectata. Razboiul Presedinte - Parlament trebuie dus pana la capat. Cu alegeri parlamentare anticipate. Dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate, modificarea Constitutiei, unde a mers mia merge si suta, asta e singura solutie. Si trebuie pusa in practica de orice Presedinte.

Si ce daca nu luam banii de la FMI, asta e, astia suntem, suporta poporul, oricum el suporta indiferent de solutie.

Am avut sub Presedintia lui Traian Basescu guvernarile PD-PNL-UDMR-solutie imorala, PNL-UDMR (cu concubinaj PSD), PDL-PSD. Ce varianta rationala avem? E un cerc vicios cu procentele actuale. Avem nevoie de o guvernare partid mare - UDMR, ungurii sunt singurii in care poti sa ai incredere la guvernare pentru ca ei nu fluctueaza ca procente.

Trebuie redus unul din cele trei partide mari la dimensiunile UDMR, care dintre ele nu conteaza, sau sa creasca unul astfel incat sa faca o coalitie doar cu UDMR.

Dar daca votam la fel? E vorba de schimbarea sistemului de vot proportional, actualul sistem trebuie schimbat in unul uninominal in doua tururi, nu in unul uninominal intr-un singur tur pentru ca se poate ajunge ca un partid cu 34 de procente sa genereze un Parlament monocolor, reprezentativitatea optiunilor politice este siluita de dragul stabilitatii.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.