Becali, Vadim si restul nu exista in cursa asta. Crin Antonescu e ministrul tineretului si sportului, cel putin pentru mine. Rol decorativ, portofoliu de playboy. Aaa, mi se spune din culise ca s-a casatorit. Neimportant, n-are cum sa-i schimbe imaginea cu o luna inainte de alegeri.

Mai e Geoana, dar si aici am o imagine ce-mi staruie in minte. In preajma alegerilor din 2008, omul era in campanie pentru PSD si la televizor era un material cu el band o cafea intr-un mall si relaxandu-se. Cineva din staff i-a zis probabil ca da bine sa te vada poporul facand chestii normale, adica frecand-o prin mall, dar nu i-a sugerat ce sa bea. Asa ca prezidentiabilul a ales un frape, pe care-l sorbea pe indelete conversandu-se cu nu stiu cine. Cand vrei sa lupti impotriva marinarului, om de esente tari, nu te bagi la frisca sau la spuma de lapte cu un praf de “scorrrtișoarrra”. Iei un espresso, un ristretto de fapt, sa confirmi electoratului ca ai coae. Si mai e momentul artistic cu Paul, ala cu care vorbea la telefon in seara anuntarii rezultatelor si pe care-l asigura ca a castigat intr-o engleza accesibila. Prost scenariu, proasta regie.

Asa ca ramane Oprescu. Pe care il votez. De ce? Pentru ca e singurul inteligent. A invatat din mers cum se face, un adevarat autodidact, desi baiat din popor – dupa vorba, dupa port. S-a banghit ca primul pas e primaria capitalei. I-ai prostit pe bucuresteni sa te voteze, ai parcurs jumate de drum. Si el a rezolvat-o. Le-a promis ca aranjeaza strazile, ca anihileaza mafia imobiliara, ca utileaza cainii comunitari cu covrigi in coada. Cum se face, ma intelegi.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Blog de bucurestean.