Cu fiecare zi care trece, observ cu amaraciune cum lucrurile se reaseaza pe vechile fagase. Aceasta criza s-ar fi putut transforma intr-un element de cotitura pentru tot ceea ce inseamna finante internationale, dar lucrul acesta nu se va intampla. Dupa momentul critic al colapsului Lehman, lucrurile au mers spre mai prost. S-a ajuns intr-o situatie atat de stupida incat bancile au inceput sa-si dea una celeilalte rating pozitiv, intr-un incredibil cerc de interese, scrie Dan pe blogul Trenduri economice.

In acest timp, o groaza de active toxice sunt cosmetizate, iar la nivel oficial se organizeaza tot felul de intruniri inutile in care unul sau mai multi baieti fac deliciul presei atunci cand apar beti in public.

Indiferent daca lucrurile se vor aranja sau nu, sechelele nu vor intarzia sa apara, iar noile baloane se vor umfla unul de la celalalt, din ce in ce mai mult si din ce in ce mai radical, dupa modelul enuntat de Andy Xie (cititi Why one Bubble Deserves Another). Din pacate, aceasta inseamna o instabilitate in crestere, o economie mai precara avand insa indicatori din ce in ce mai bine cosmetizati. Este, daca vreti, tragica ironie a unei iluzii in care ne place sa ne scufundam.

Articol integral pe blogul Trenduri economice