Tarile in curs de dezvoltare trebuie sa faca investitii in agricultura de ~83 mld. dolari/an in urmatorii 40 de ani pentru a putea asigura hrana populatiei in continua crestere, potrivit unui studiu al FAO(Food and Agriculture Organization). 83 de miliarde pare o suma infima in comparatie cu trilioanele injectate in sistemul financiar. Nu este asa. Investitiile trebuie facute de catre tarile in curs de dezvoltare, adica de cei care nu prea se pot juca din click cu banii, scrie Dan pe blogul Trenduri economice.

Daca perspectiva vi se pare una indepartata, sunteti in eroare. Pe la sfarsitul anului trecut vorbeam despre posibilitatea confruntarii in cursul acestui an cu o criza alimentara, insa pana acum nu s-a simtit aproape deloc. Explicatia e simpla si tine de pozitionarea noastra in interiorul UE, probabil zona care va fi printre ultimele lovite de criza.

Pattern-ul crizelor alimentare este diferit de cel al crizelor financiare, in sensul ca se propaga de jos in sus. Primele afectate sunt statele sarace si/sau suprapopulate. Acest amanunt face criza alimentara mult mai periculoasa intrucat actiunile de limitare si combatere a efectelor sunt luate cu intarziere, atunci cand criza a ajuns la apogeu si a facut o groaza de victime.

Articol integral pe blogul Trenduri economice