Care ar putea fi urmatoarea criza mondiala?
Daca perspectiva vi se pare una indepartata, sunteti in eroare. Pe la sfarsitul anului trecut vorbeam despre posibilitatea confruntarii in cursul acestui an cu o criza alimentara, insa pana acum nu s-a simtit aproape deloc. Explicatia e simpla si tine de pozitionarea noastra in interiorul UE, probabil zona care va fi printre ultimele lovite de criza.
Pattern-ul crizelor alimentare este diferit de cel al crizelor financiare, in sensul ca se propaga de jos in sus. Primele afectate sunt statele sarace si/sau suprapopulate. Acest amanunt face criza alimentara mult mai periculoasa intrucat actiunile de limitare si combatere a efectelor sunt luate cu intarziere, atunci cand criza a ajuns la apogeu si a facut o groaza de victime.
Articol integral pe blogul Trenduri economice

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Adrian
Stim cu totii ca feliile sunt impartite de la stapanire. Ei decid cat la suta ia un stat sau altul pt agricultura, turism, etc.
Stiu, pare scenariul cel mai prost, dar guvernul chiar de-ar vrea nu ar putea/sti cum sa ne scoata. Si atunci e mai bine pt el ca plebea sa creada ca nu vrea...
Oricum, intre timp, fiecare din aparatul de stat incearca sa se capatuiasca.
Cresterea demografica nu va determina epuizarea resurselor omenirii si iata de ce:
1. Statistici recente, furnizate de F.A.O. arata urmatorul fapt: cresterea anuala a populatiei este de 1,60%, in timp ce cresterea anuala a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei populatiei.
2. In ce priveste posibilitatile de alimentare, globul pamantesc are resurse de hrana pentru mult mai multi oameni decat sunt in prezent, insa adevarata problema este impartirea nedreapta a resurselor. Iar cei care impart in mod nedrept resursele manipuleaza opinia publica incercand uneori sa vehiculeze falsa problema a « suprapopularii » pentru a nu se vedea ca adevarata cauza a saraciei nu este lipsa de resurse, ci impartirea nedreapta a acestora de catre ei. In acest sens, ei promoveaza controlul populatiei prin orice mijloace, adica promoveaza o cultura a mortii, opusa culturii umane si crestine a vietii.
3. Unii oameni de stiinta au calculat ca pamantul poate hrani: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) si peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, in prezent pe pamant sunt in jur de 6 miliarde si jumatate de oameni.
4. In plus, economistii constata ca o crestere a densitatii demografice poate fi insotita de o mare expansiune economica: ca exemplu poate fi adus Hong – Kongul, unde exista o densitate mare de populatie si in acelasi timp o mare crestere economica.
5. Apoi, trebuie tinut cont ca 70% din suprafata globului o ocupa apele. Acestea pot deveni o sursa inepuizabila pentru alimentarea populatiei pamantului, daca vor fi exploatate cum trebuie. Si mai trebuie tinut cont ca din suprafata uscata numai 30% e cultivata.
Accesand linkul urmator puteti vedea un documentar intitulat « Iarna demografica » in care oamenii de stiinta arata ca pe pamant este nevoie de copii, altfel se ajunge la o imbatranire a populatiei, la o asa numita iarna demografica. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iata linkul primei parti, iar celelalte 5 parti le gasiti in dreapta, tot pe youtube :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1
Accesand linkul urmator puteti citi un articol foarte interesant, intitulat « Razboiul contra populatiei »
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=24
De asemenea, in privinta Romaniei se constata o scadere dramatica a populatiei, astfel incat, daca nu se vor lua masuri de stopare a avorturilor prin lege, disparitia poporului roman poate fi calculata matematic.
sunt firme care isi negociaza credite de agricultura de milioane si dupa ce primesc banii pe cont ii doare in cot de rambursare. nu e o relatie fructuasa nici pentru banci, nici pentru firme si nici pentru viitorii muritori de foame din criza alimentara ce bate la usa. just my point of view.