Dupa ani de zile in care televiziunile si-au inventat propria menajerie compusa din personaje care combina in mod necesar incultura cu lipsa bunului simt acum, dupa ce ne-au bagat in casa nesimtirea si intoleranta ca institutie, renunta la "serviciile" acestora. Si se lauda cu asta.

Realitatea Tv, ca despre ea este vorba, ne comunica principiile jurnalismului echidistant. Parca toata lumea de acolo e bolnava de schizofrenie, ei nu stiau ca exista asemenea principii, nu-si dadeau seama ca Gigi, Vadim si restul nu sunt persoane frecventabile. Au avut o revelatie. Sunt uimiti si o spun pe post. Parca oamenii aia intrau in studiouri de capul lor. Moderatorii se pomeneau cu ei si incercau sa-i opreasca dar nu reuseau. Era o lupta morala si deontologica intre libertatea de exprimare a lui Gigi si principiile jurnalismului echidistant din care jurnalistii de la postul in cauza au iesit pana acum infranti, dar de doua zile au invins si trambiteaza victoria pe toate canalele.

Sa fim seriosi, daca doreau asanarea spatiului public eliminau moderatorii care au partea lor majora de vina, nu Bideu si Ciocu' mic sunt vinovati ca se comporta in spatiul public intolerabil, ci televiziunile ca ofera spatiul public acestor personaje. Si daca ne uitam mai bine o sa vedem ca majoritatea personajelor reprezinta partide politice, curente de "gandire", alesii neamului.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.