Odata cu ultima actualizare a Legii salarizarii unice a bugetarilor, am aflat si care sunt planurile guvernului in ceea ce priveste evolutia salariului minim pe economie in urmatorii ani.

Astfel, acesta ar urma sa creasca de la 600 de lei in prezent la 1100 de lei in 2015, si cum salariile viitoare ale bugetarilor sunt legate de salariul minim, acesta devine extrem de important in discutiile dintre guvern-sindicate-patronate.

Cu putin timp in urma, mi-am exprimat opinia ca salariul minim nu reprezinta altceva decat o interventie a guvernului in economie, nivelul acestuia fiind determinat nu de piata libera, ci de interesele de moment ale politicienilor.

Raman la aceeasi parere, insa de data aceasta, am sa incerc sa demonstrez ca autoritatile de la Bucuresti gresesc grav cand leaga salariile bugetarilor de salariul minim, care la randul sau este stabilit in mod artificial.

Atunci cand realizeaza orice proiectie economica, Guvernul se bazeaza pe datele Comisiei Nationale de Prognoza, organism cunoscut pentru „acuratetea” prognozelor pe care le ofera.

Citeste restul articolului si comenteaza pe khris.ro.