Tremuriciul oilor impotriva Oxford Analytica. Vezi atasat studiul integral, desfiintat de ziaristii mogulilor

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Luni, 7 septembrie 2009, 1:49 Actualitate | Opinii


 documente
(07 Sep 2009) PDF, 41KB
Un articol publicat pe data de 27 August de Oxford Analytica, reluat in rezumat de Evenimentul Zilei de vineri 4 septembrie, a generat o reactie virulenta din partea Realitatea TV si a unor jurnalisti dezlantuiti impotriva lui Traian Basescu, cum e Cristian Tudor Popescu. HotNews.ro publica integral articolul Oxford Analytica in documentul atasat, cu acceptul editorilor OXAN de la Londra. E un text care a generat ceea ce, in presa romaneasca de astazi, s-ar putea numi tremuriciul oilor.

Articolul Oxford Analytica:
 • Subiect: Influenta presei in batalia pentru putere.
 • Context: Traian Basescu se afla sub tirul presei pe fondul luptei pentru realegerea sa la sfarsitul acestui ani. Popularitatea sa ridicata din sondajele anterioare a scazut odata cu dezamagirea publicului fata de intreaga clasa politica, ca urmare a efectelor crizei economice. 
 • Peisajul media. In anii de dupa 1989, numeroase ziare cu un tiraj foarte mare a jucat un rol in consolidarea pluralismului politic, investigand abuzurile puterii, ridicand astfel asteptari de ordin politic. Totusi, dupa 2005, a avut loc o concentrare a proprietatii in media. 
 • Presa centrala a inceput sa semene cu presa locala. In majoritatea oraselor, liderii locali si regionali activi in afaceri si politica controleaza presa scrisa si televiziunea. Ei cauta sa castige monopolul presei locale pentru a-si sprijini interesele economice si carierele politice, pentru a-si ataca adversarii si pentru a elimina din afacere orice voce independenta. Controlul banilor din publicitate si al distribuirii lor le-a intarit si mai mult pozitia.
 • Guvernul din 2000-2004 condus de Adrian Nastase, pe atunci liderul PSD, a incercat sa puna botnita presei centrale, insa PSD a pierdut puterea iar Traian Basescu a fost ales presedinte in decembrie 2004. Uniunea Europeana era convinsa ca se va dezvolta o presa competitiva, finantata de publicitatea in crestere dornica de o presa de buna calitate. In plus, UE n-a acordat o atentie speciala presei in strategia de aderarea a Romaniei. (...)
 • Mogulii media. Sorin Ovidiu Vantu detine Realitatea, cel mai vizionat canal de stiri. Anul acesta, trustul sau s-a alaturat altor doua trusturi media care il ataca regulat pe Traian Basescu.
 • Vantu a avut doua intalniri intens mediatizate cu principalul rival al lui Basescu, Mircea Geoana, si se crede ca a facut-o pentru a alinia trustul in spatele liderului PSD. 
 • Dan Voiculescu, un politician cu un trecut in comertul exterior comunist, aliat cu PSD de mai bine de un deceniu, detine cel mai vizionat canal de televiziune, Antena. 
 • Dinu Patriciu, al treilea mogul, este cel mai bogat om de afaceri roman si fost deputat PNL. A devenit personaj principal din sectorul energiei, dupa ce o mare parte a fost privatizata in graba dupa 2001. (...)
Romania: Presa nu mai joaca un rol politic pozitiv
 • Basescu a atacat aceste trusturi pe motiv ca desfasoara un atac concertat impotriva sa si a familiei sale pentru a-i demola reputatia si pentru a-i impiedica realegerea. Incepand cu 2006, Basescu s-a plans ca o mare parte a presei este in complicitate cu forte care combina resurse enorme si putere politica. Barajul de relatari ostile ar putea explica decizia de a-si amana pana in toamna anuntul privind o candidatura pentru al doilea mandat.
 • Consiliul National al Audiovizualului incearca sa mentina standarde media acceptabile, dar este divizat politic iar puterile sale sunt limitate. Fiind in trecut o forta care a ridicat stacheta asteptarilor publice si a consolidat spiritul civic, o mare parte a presei pare sa fie acum o extensie a unor interese de afaceri (...) Nu mai este o arena unde optiunile politice pot fi serios discutate, ci pare setata sa invenineze ceea ce probabil va fi o lupta grea pentru prezidentialele din aceasta toamna. 
 • Proprietatea concentrata in mainile catorva personaje bogate a condus la schimbari dramatice. Jurnalismul de investigatie a fost ingropat. Numerosi ziaristi cu gandire independenta au fost destituiti sau fortati sa se plieze pe noua linie editoriala. Continutul trivial sau senzationalist a inlocuit relatarile serioase. 
 • De la sfarsitul dictaturii in 1989, peste 80% dintre romani si-au obtinut majoritatea informatiilor politice de la televizor. Strategia posturilor de televiziune controlate de Vantu si Voiculescu pare sa fie centrata pe reducerea interesului pentru politica. Strategia a avut succes in noiembrie 2008, cand participarea la alegeri a cazut sub 40%. 
 • Reforma blocata. PSD si PD-L-ul lui Traian Basescu sunt intr-o coalitie marcata de tensiuni, care este incapabila sa cada de acord asupra unor reguli care sa guverneze media. Controlul asupra televiziunii publice este puternic denuntat. O lege anti-trust care sa previna concentrarea proprietatii de media se bucura de un sprijin politic insuficient. PDL proclama ca e nevoie de reforma, dar cel putin doua din ministerele sale au fost acuzate ca directioneaza publicitatea de stat catre presa in care ar putea avea un interes personal.
 • Perspective. Romania ar putea sa se confrunte cu o cadere a PIB mai mare de 8% in acest an, ceea ce ar face dificil pentru presa sa continue descrierea luptei politice in termeni de tabloid (...) O mare parte a industriei de presa este puternic indatorata catre stat. Numai cateva ziare cu proprietari straini si cateva platforme de stiri pe internet incearca sa furnizeze continut impartial in relatarile lor si analize de profunzime pe teme majore. 
 • Concluzie. Din cauza esecului reformelor in multe domenii, efortul de a consolida media independenta ca o forta progresiva in tanara democratie fragila a esuat. In schimb, o mare parte din media a fost capturata de moguli, care par hotarati sa o foloseasca pentru a influenta politica in propriul lor interes.
Nota: Sublinierile apartin redactiei.

Observatii pe tema reactiilor la textul Oxford Analytica:
 • Atat prin ton cat si prin informatii, articolul OXAN este prudent si indulgent fata de comportamentul corupt, cu implicatii penale, al trusturilor controlate de Vantu si Voiculescu. Actionari ai trustului Realitatea sunt cercetati penal pentru o returnare de TVA in valoare de 60 de milioane de euro, suspectata ca fiind ilegala. Si Realitatea si Antena 3 au fost complice in afacerea Ridzi-2 Mai, fostul ministru al tineretului fiind cercetat de DNA pentru modul in care a cheltuit la televiziuni peste 600 de mii de euro. Cele doua trusturi vaneaza prin orice metoda publicitatea de stat, se comporta ca organizatii mafiote care percep taxe de protectie de la politicieni. Prin metodele lor anti-jurnalistice, ele submineaza functionarea statului de drept, presa fiind unul dintre pilonii de baza intr-o democratie.
 • Desi articolul se limiteaza la observatii generale si evidente, a generat reactii contestatare vehemente. Toata ziua de vineri, Realitatea TV s-a caznit sa distruga credibilitatea textului, nu sa combata ideile de forta ale studiului OXAN. Au facut-o, spre rusinea lor, jurnalisti care s-au luptat in trecut pentru libertatea de exprimare ca Emil Hurezeanu si Cornel Nistorescu. Lor, li s-a alaturat Cristian Tudor Popescu. 
 • In cel mai pur stil securist, prin mijloacele propagandei si manipularii de joasa speta, cei trei au incercat sa distruga credibilitatea sursei: Oxford Analytica. Cu insinuari si supozitii in loc de argumente, au sugerat ca OXAN, fiind o companie privata, a produs un text la comanda lui Traian Basescu, scris de corespondentii din Romania ai prestigioasei companii britanice. (Vezi aici editorialul lui Cornel Nistorescu.)
 • Critica lor sufera insa la capitolul logica elementara. Pe de-o parte, pretind ca studiul OXAN este o minge la fileu ridicata lui Traian Basescu in razboiul sau cu mogulii. Spun ca autorul textului e Alina Mungiu Pippidi. Sa zicem c-ar fi adevarat. Insa de la europarlamentare incoace, Pippidi e in razboi deschis cu Traian Basescu din cauza fiicei sale.
 • Daca Pippidi l-a scris, atunci meritele textului sunt si mai mari. Nu gasim in el umori personale sau pozitii partizane. E o privire de ansamblu corecta, care surprinde esenta discursului jurnalistic din trusturile mogulilor, scrisa pentru un public care nu stie prea multe despre presa din Romania. 
 • Penibila executie s-a realizat si cu sprijinul lui Cristian Tudor Popescu, care a minimalizat  ideile de forta insa a facut mare caz de unele stangacii sau formule stilistice rezultate probabil din traducerea in engleza, decretand ca sunt inadecvate cu analiza de tip britanic. Si el a tras concluzia ca avem de-a face cu un studiu realizat de sustinatori ai presedintelui, altfel spus e un text bun de ingorat. Azi, in editorialul sau din Gandul, vede si cealalta fata a Realitatii, pentru care n-avea ochi cand scuipa foc si para impotriva OXAN. Pare sa regrete ca a jucat un rol sinistru in piesa mogulilor si vede exact Realitatea descrisa in articolul OXAN, dar continua sa-l conteste. (Vezi aici editorialul lui CTP)
 • O alta manipulare lansata vineri de inamicii OXAN a fost teza ca televiziunile de stiri reprezinta un procent infim din peisajul presei, restul pietei fiind ocupat de televiziuni generaliste, de postul public si alte publicatii. O manipulare grosolana: televiziunile generaliste aloca spatii insignifiante sau chiar deloc politicii, fiind orientate spre show-biz. Televiziunile de stiri stabilesc agenda publica, ele lanseza teme false pe care le expandeaza celelalte publicatii din trust.  Prin metoda rostogolirii subiectelor, Vantu si Voiculescu incearca sa influenteze si sa demobilizeze cetatenii activi, interesati si implicati politic. Ei reprezinta tinta principala, nu consumatorul de show-biz si tabloide. 
 • Trusturile moguilor au reactionat grotesc si disproportionat pentru ca adevarata lor fata se vede in afara tarii, proiectata de companii prestigioase, care cu greu pot fi puse sub semnul partizanatului politic. Chiar si asa, au incercat sa tarasca discutia in mlastina dezbaterilor dambovitene, unde tot ce conteaza este daca te pozitionezi pro sau contra Basescu, mai putin adevarul si argumentatia detasata. 
 • S-au isterizat si din cauza ca textul reia ideea unei legi anti-trust. O astfel de lege i-ar impiedica pe Vantu si Voiculescu sa detina in acelasi timp televiziuni, radiouri si presa scrisa. 
 • Viziunea mogulilor fata de ziaristii din trusturile lor a exprimat-o plastic Dinu Patriciu intr-un editorial publicat in Adevaraul pe data de 7 august, intitulat Razboiul oilor.Asa cum nu imi plac lupii imbracati in piele de oaie, tot asa nu iubesc oile care se cred lupi. La fiecare behaiala, ele pierd cateva fire de iarba.” Era vorba despre ziaristii de la Adevarul care-l criticasera pe Nistorescu pentru epurarile de la Cotidianul. 
 • Pe fondul crizei economice, oile pierd tot mai multe fire de iarba din gura asa ca prefera sa behaie numai la comanda ciobanilor. Iar cand cineva le pune oglinda in fata, imbraca iute blana de lup si incep tremuriciul, tremuriciul oilor manate cu bata. Pe altele, le apuca tremuriciul de fiecare data cand behaie ceva despre Traian Basescu.
Update. Alina Mungiu Pippidi: Nu sint autorul raportului Oxford Analytica despre care aflu cu surpriza ca imi este atribuit. Am obiceiul sa imi asum tot ceea ce scriu, si deci sa fie clar ca nici nu am citit acest raport, daramite sa il scriu. Nimeni de la SAR nu a avut vreo contributie la el. Daca o parte din idei par sa provina din texte publice scrise de mine, raportul Freedom House sau editoriale din presa, rog pe cei care vor sa polmeizeze  cu mine sa dezbata pe textul acelor editoriale, si nu pe un raport care are in mod evident alti autori.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


10902 vizualizari

 • +39 (53 voturi)    
  programarea tv (Luni, 7 septembrie 2009, 2:54)

  Unurau [anonim]

  Am scos de pe tv posturile Antena 3 si Realitatea a.i. la o "butonare" nu mai primesc noroi in fata. Indemn pe toti care nu mai suporta mizeria sa faca la fel.
  • +41 (43 voturi)    
   TV (Luni, 7 septembrie 2009, 3:32)

   ia cucu [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   E preferabil sa folosesti mai multe surse de informare pentru a avea o imagine mai clara. Sunt cateva emisiuni interesante pe realitatea la care ma mai uit din cand in cand(pe net), dar principala sursa de informare este presa online(externa si interna).

   Cele mai multe stiri la tv sunt de o calitate ingrozitoare.
   • +18 (20 voturi)    
    Realitatea televiziunilor romanesti (Luni, 7 septembrie 2009, 7:01)

    Observatorul [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

    televiziunile din romania = jeg, c***t, m**e, orduri

    ps: si nu... nu exista "jurnalisti profesionisti cu pumnul in gura". toti sunt o apa si un pamant in televiziuni.
    • +7 (7 voturi)    
     Am scos cablu TV acum 1 an (Luni, 7 septembrie 2009, 15:04)

     Alex [anonim] i-a raspuns lui Observatorul

     De cel putin un an, am scos cablu tv, sursele mele de informare sint numai online si multiple, deh mai sacapa o stire la radio sau la TV cind ma duc pe la parinti mei. Dar 30 minute de contaminare nu poate pune pata pe 1 an fara TV.

     La fel si eu m-am saturat de manipulare pe fata, dupa ce am vazut mai multe documentare controversate ( cine stie, stie ) in care se descria cum presa controleaza ce gindeste populatia. In fiecare zi eram imbuibat de stiri: a muri omorit cu topurul, accident cu morti, tot timpul morti. Dupa care Basescu a facut, Nastase a facut, PSD si PNL au facut, gata bai ma doare capul.

     Sincer dupa un an, parca gindesc si vad altfel lucrurile. Si ma bucur cum un asfel de articol a scapat cenzurii, nu ca hotnews ar fi curat ca lacrima, dar macar e mai curat decit celelalte surse.

     Doresc la toata lumea sa incerce macar o luna complet fara TV. Mergeti in parc, vizitati un muzeu, multe altele. Daca stam in fata unei cutii nu realizam nimic.
   • +13 (13 voturi)    
    idiot's box! (Luni, 7 septembrie 2009, 11:43)

    pehash [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

    in umila mea opinie calitatea vietii tale va creste exponential in momentul in care nu te vei mai la nici un post romanesc. evident ca e bine sa fii informat. dar stirile noastre = dezinformare. in loc sa pierzi o ora pe zi comparand porcariile de pe 3 posturi tv romanesti mai bine stai 15 min si compari titlurile publicatiilor online.
    • +5 (5 voturi)    
     confirm (Luni, 7 septembrie 2009, 15:48)

     stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Ma simt chiar foarte bine fara cablu TV. Ma mai uit foarte rar la cate un meci, dar in rest, nici macar on-line nu servesc emisiunile TV.
  • +26 (32 voturi)    
   Bine ai facut, insa... (Luni, 7 septembrie 2009, 3:52)

   Lucian [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   ... trebuie sa facem acelasi lucru si la televizoarele bunicilor si a celor peste 55 de ani... pentru ca si ei se duc la vot si.... ei voteaza ceea ce vad la Antene ...
   Oricum. Felicitari pentru idee!!!!
   • +11 (11 voturi)    
    nu trebuie subestimati toti (Luni, 7 septembrie 2009, 12:43)

    major_ballsack [utilizator] i-a raspuns lui Lucian

    Bunica mea se uita cu atentie la talk-show-uri si alte emisiuni de fictiune, si isi da seama cu o precizie extraordinara cand si cum mint respectivii.

    Nu subestimati toti batranii, unii nu au imbatranit degeaba :)
   • 0 (0 voturi)    
    chiar crezi ce spui ? (Duminică, 13 septembrie 2009, 0:14)

    doru@ [utilizator] i-a raspuns lui Lucian

    Nu generaliza ! Nu uita ca cei de 53 de ani azi,in 1989 aveau 33 de ani .
  • +22 (28 voturi)    
   si eu le-am scos (Luni, 7 septembrie 2009, 4:59)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   Ar trebui sa ne stringem mai multi si sa organizam o "executie publica" a televizoarelor in Piata Universitatii in semn de protest fata de presa care ne este servita.
   • -7 (19 voturi)    
    S-A FACUT ! AZI LA ORA 17.00 IN PIATZA !! (Luni, 7 septembrie 2009, 8:52)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui sadwank

    Pot sa vin un un televizor Sirius -
    pe lampi ? Ca astea noi
    cu plasma sau LCD sunt cam scumpe !
    *
    Ideea cu "executia publica" este,
    oricum, excelenta . In lipsa de televizoare gasim oricum o alternativa.
    *
    Ma gandesc de pilda ca poate ni
    se alatura si Presedintele.
    Dansul promisese ca se va intalni
    cu Poporul in Piata Universitatii
    cam o data la 3 luni...
    ...dupa socotelile mele
    are vreo 9 restantze.
    *
    Exista si alternativa ca
    de fapt saracu, don Basescu
    sa fi fost din 3 in 3 luni in
    Piatza Universitatii,
    dar mass media mogula
    sa fi ascuns acest fapt maselor
    largi populare,
    asa cum corect evidentiaza
    raportul Oxford Shpagalitica.
   • -2 (4 voturi)    
    Sa nu raceasca! (Luni, 7 septembrie 2009, 13:10)

    fane [anonim] i-a raspuns lui sadwank

    Feciorel, nu te pune nimeni sa te uiti. Presa este un alt produs de consum al societatii capitaliste. Nu vrei, nu mananci. Nu-ti baga nimeni farfuria sub nas sau furculita in gura.

    In 20 de ani, nu prea te-ai prins cum sta treaba cu democratia, capitalismul si libertatea de expresie. Bine, nici n-ai avut de unde. Apropos, gaozar si pasarica nu sunt ordine nationale, acordate de presedinte.

    Mai bine faci un protest impotriva sofatului sub influenta bauturilor alcoolice.

    Vezi sa nu scoti si Cartoon Network, din greseala. Acolo mai gasesti niste programe pe gustul tau.
    Scooby Dooby Doo... shu bi du bap.
  • +13 (13 voturi)    
   Excelent ! (Luni, 7 septembrie 2009, 6:56)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui Unurau

   @ Un plus.Nu pot dar as dori sa vad aici 100 de plus.O metoda ieftina,radicala o laba peste botul ciobanilor de oi cu tremurici.Cer scuze pentru expresie care in contextul razboiului mediatic pare o alintatura.Un dus rece ar fi binevenit prin schimarea canalelor de pe media incriminata .Un faliment asa frumusel,o intrare in forta a institutiilor financiare ale statului cu recuperarea de datorii sau tva primit necuvenit.Sa vedem unitate nationala impotriva manipulatorilor inainte ca UE sa oblige parlamentul Romaniei sau guvernul la "incriminata "lege . antitrust,necesara in supravetuirea celor cu venituri de "subexistenta"cum se vaita o batrana,Lege si impotriva procesatorilor, angrosistilor de cereale ce tin pretul graului la 0,31-0,35 RON in timp ce strugurii se dau cu 2-4 RON/kg sau pepenii cu 0,8-1,2RON/kg. a mollurilor,a pietarilor care uneori cresc preturile produselor agroalimentare si 500% conform unor estimari in dauna aceluiasi consumator si a producatorului in prag de faliment.Un recul fata de incriminatul obicei jurnalistic incriminat de Eminescu "Santajul si etajul" pentru "indestularea"de la ugerul vacii bugetare cu publicitate"en gros".DDD
  • +12 (14 voturi)    
   tv (Luni, 7 septembrie 2009, 8:11)

   ramen [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   Eu nu ma mai uit la tv de 8 luni.
   Si nici nu o sa ma mai uit vreodata.

   Cel mult cu prietenii la diverse meciuri.
   • +7 (9 voturi)    
    Cult (Luni, 7 septembrie 2009, 9:09)

    G [anonim] i-a raspuns lui ramen

    Bravo! Baiat finutz.

    Meciuri aranjate la smen, sper!
   • -4 (22 voturi)    
    Traficarea cuvantului OXFORD . Sireacu Ceausescu (Luni, 7 septembrie 2009, 9:53)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui ramen

    Si Ceausescu era periodic cooptat
    in cate o "academie" sau declarat dr Honoris Causa al cate unei universitati straine
    de tip SRL
    *
    Lui ii era mai usor ,
    pentru ca pe atunci
    nu aveam INTERNET sa verificam.
    Acum avem , si uite asa putem accesa
    articolul la adresa
    http://www.oxan.com/display.aspx?ItemID=DB153687
    iar pe Oxford Analytica SRL la adresa
    http://www.oxan.com/About/Default.aspx

    *
    "Analytica" este ffix un SRL care,
    lipindu-si eticheta "Oxford"
    te face sa crezi ca ar avea vreo legatura cu
    Universitatea Oxford..nu are...chiar ei o spun
    ......Oxford Analytica is an independent, PRIVATELY held company...
    *
    Sigur ca procedeul
    are un oarecare parfum
    de frauda.
    La fel si faptul ca
    nu se indica numele "clientilor"
    care au comandat "studiul"
    ...desi se recunoaste expres ca
    exista niste "clients"...
    a se vedea butonul
    "What is this article?...An extensive and unique commissioning and editing process produced this article, ensuring it is of the maximum use to our clients...q.e.d.
    *
    Ar trebui ca cineva sa intrebe
    acolo sha la "Oxford Analytica"
    cine o dat coomanda, cati bani s-or platit
    ...alea, alea...ca tot e sezonul comisiilor
    parlamentare.
    *
    PS1. Taticu, eu puneam la cale o smekerie
    din asta eram mai atent la limbajul de lemn.
    De pilda evitam cuvantul "moguli"...pe care
    daca-l pui lalampa cu ultraviolete
    apare in filigran zambetul inconfundabil
    al lui Base. Spuneam "magnati".Si mai bagam si ceva ....mic de tot ...de bine
    referitor la media din Romania...poate si
    ceva mic, nic de tot de rau despre Base...de pilda ca nu e diplomat cu presa...
    ca asta o traduceau usor slugile
    in ..."om dintr-o bucata".

    PS2. Desigur nimic nu-l impiedica
    pe Patriciu sa isi infiinteze si el
    un SRL pe care sa-l numeasca
    Cambridge Analytica sau
    chiar Oxford Syntetica
    ca sa avem si un contra studiu.
    Nu merita insa banii...doar Tapalaga isi mai aminteste de studiul celor de la Oxford Analytica...
    • +2 (6 voturi)    
     nenea (Luni, 7 septembrie 2009, 16:21)

     suca [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

     ce-ncerci aici se cheama manipulare. incerci sa contrazici ceva ce de fapt induci.
     N-au spus niciodata ca apartin de prestigioasa universitate, ci doar sunt din acelasi oras si mentin inca legaturile.
     Deci Oxford din numele acelei institutii nu inseamana universitatea Oxford ci ORASUL Oxford.

     Nu incerca sa minimizezi un articol facand jocuri de cuvinte.

     Daca nu se numea Oxford spuneai ca cine-s astia ca nu-i stie nimeni :)

     n-am vazut in schimb sa contrazici macar vreo idee din articol. dar asta-i stiul de stefan gheorghiu. atacam autorul daca are dreptate. imposibil sa nu aiba ceva de ascuns :)
     • -1 (1 vot)    
      E o lucrare comandata ...si o recunosc chisr ei (Luni, 7 septembrie 2009, 18:05)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui suca

      ...atunci cand se refera la
      buna servire a clientilor articolului.
      *
      Daca iti spun ca in ultimele
      zile am avut parte exclusiv de
      transport cu @ bugatti @
      toata lumea o sa creada ca
      am masina marca asta...
      ...dar nu e asa...eu ma refeream
      la inscriptia de pe pantofii mei
      marca Bugatti
      *
      De combaterea continutului articolului
      s-au ocupat jurnalistii demascati...
      ...hi,hi...de jupan Tapalaga...
      ce sa mai adaog eu...
      *
      De laudarea desantata a
      materialulu pseudo-Oxford
      s-a ocupat la greu acelasi jupan
      precum si o liota de forumisti
      care scancesc cumplit...asta e
      vine decembrie si se termina
      *
      Pe aceeasi pagina de internet
      falsii Oxforzi declara expres ca
      sunt globali si ca au sedii de asemenea
      la Newyork, London, Paris Tokio...
      ...dar naiba baga in seama
      un material publicat de o entitate numita
      New York Analityca...
      Ma bucur ca va enervez...
     • -1 (1 vot)    
      E o lucrare comandata ...si o recunosc chisr ei (Luni, 7 septembrie 2009, 18:05)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui suca

      ...atunci cand se refera la
      buna servire a clientilor articolului.
      *
      Daca iti spun ca in ultimele
      zile am avut parte exclusiv de
      transport cu @ bugatti @
      toata lumea o sa creada ca
      am masina marca asta...
      ...dar nu e asa...eu ma refeream
      la inscriptia de pe pantofii mei
      marca Bugatti
      *
      De combaterea continutului articolului
      s-au ocupat jurnalistii demascati...
      ...hi,hi...de jupan Tapalaga...
      ce sa mai adaog eu...
      *
      De laudarea desantata a
      materialulu pseudo-Oxford
      s-a ocupat la greu acelasi jupan
      precum si o liota de forumisti
      care scancesc cumplit...asta e
      vine decembrie si se termina
      *
      Pe aceeasi pagina de internet
      falsii Oxforzi declara expres ca
      sunt globali si ca au sedii de asemenea
      la Newyork, London, Paris Tokio...
      ...dar naiba baga in seama
      un material publicat de o entitate numita
      New York Analityca...
      Ma bucur ca va enervez...
      • +2 (2 voturi)    
       . (Luni, 7 septembrie 2009, 18:59)

       sep [utilizator] i-a raspuns lui MIHAI 2

       frate, inchide calcu' si iesi afara sa inspiri aer curat !!!
   • +6 (6 voturi)    
    :) (Luni, 7 septembrie 2009, 13:24)

    tudor [anonim] i-a raspuns lui ramen

    eu am 4 ani de cand am renuntat la tv complet...doar daca sunt pe la un hotel sau ceva mai dau pe discovery in rest e un sistem jegos de manipulare si cam atat...pe scurt eu pot sa zic ca am invatat engleza pe Cartoon Network dar am vazut recent ca sunt titrare in romana de niste "actori" cu voci de gay si traduse aiurea...nu va lasati copiii sa stea pe tv..este spre binele lor si spre binele viitorului tarii...
  • +14 (18 voturi)    
   corect prezentata informatia (Luni, 7 septembrie 2009, 8:22)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   am aplicat si eu acest principiu, am sters realitatea si antena din lista de programe ca sa nu mai vad mizeria incredibila declansata in ultimile 6 luni pe aceste posturi. Insa nu mai stiu de unde sa iau informatie credibila, pina la urma depindem de informatie, iar cind mergem la vot trebuie sa votam in cunostinta de cauza... nu mai stiu de unde sa iau o informatie serioasa, cred ca ma voi ghida dupa optiunea pe care mi-am facut-o acum 3-4 ani pentru ca e ultima in care am incredere.
   • -12 (24 voturi)    
    BaseluTV (Luni, 7 septembrie 2009, 9:09)

    G [anonim] i-a raspuns lui bogdan

    Eu zic sa te uiti numai la B1TV si numai cand iti apare idolul.
  • +14 (14 voturi)    
   Libertatea presei (Luni, 7 septembrie 2009, 8:47)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   Ai dreptate, nu are rost sa te utiti la aceste posturi TV.
   Nu inteleg de ce politicieni ai PDL se mai duc la aceste posturi. Ar trebui sa-i lase sa vorbeasca singuri.
   • -9 (19 voturi)    
    Devreme (Luni, 7 septembrie 2009, 9:11)

    G [anonim] i-a raspuns lui Mihai

    Exact.

    Politicienii PDL treb sa se duca la furat in liniste. Mai au ei timp sa conduca tara? Pardon... sa mearga la tv?

    BTW, nu stiam ca politicienii si pupinKristii PDL scriu pe forumuri asa devreme...
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Luni, 7 septembrie 2009, 12:59)

   festinalente [utilizator] i-a raspuns lui Unurau

   perfect. Nu vei avea nicio pata acum.
  • +2 (4 voturi)    
   re: programarea_tv (Luni, 7 septembrie 2009, 13:49)

   inca_unul [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   oh, bravo!
   la mine primul pas a fost sa scot Realitatea acum vreo 2 ani, atunci cand erau pro-Basescu.

   Intre timp, RCS mi-a taiat semnalul la cablu, fara avertizare, pentru ca nu platisem (am uitat: trec de 2 ori pe an la casierie si platesc in avans pe 6 luni).

   De atunci, am renuntat complet la TV. Folosesc echipamentul numai pentru vizionarea de seriale si filme online.

   Singurele programe care imi lipsesc un pic sunt NatGeo si NatGeo Wild.

   In rest, ma simt foarte bine fara.
  • +3 (3 voturi)    
   bun inceput (Luni, 7 septembrie 2009, 22:28)

   zdragomir [utilizator] i-a raspuns lui Unurau

   Scoate tot si arunca televizorul la gunoi (in ziua in care se colecteaza deseurile de acest tip).

   E demonstrat stiintific ca televizorul nu te face mai inteligent, deci implicit te face mai prost. Netezeste creierul.
  • 0 (0 voturi)    
   eu trec repede peste ele (Miercuri, 9 septembrie 2009, 19:49)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Unurau

   eu nu le-am scos, dar sar repede peste ele. la antene nu ma uit, ca oricum era jale de la bun inceput. am avut destula rabdare si cu realitatea. in ultima vreme n-a mai zis nimic de bun simt, asa ca am renuntat sa ma mai uit.
 • +16 (26 voturi)    
  forza Base (Luni, 7 septembrie 2009, 3:05)

  zaboo [anonim]

  nimic nu mi-a mers la suflet mai rapid ca articolul asta! pacat ca multi nu au acces la acest text!
  • +11 (19 voturi)    
   mizeria Romaniei (Luni, 7 septembrie 2009, 6:38)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui zaboo

   Corect! articolul arata mizeria in care au ajuns Realitatea, Antena3, media comunistilor-afaceristi , lipsa valorilor reale in Romania. De aici mizeria economica si morala in care se zbate inca Romania.
   Articolul ar trebui trimis prin email la toti cunoscutii si prietenii nostri.
  • +7 (13 voturi)    
   Solutie ! (Luni, 7 septembrie 2009, 7:00)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

   Multiplicare la implimanta cu caractere mari si odata cu oferte publicitare in CP la blocurile de penzionari talibani PSDisti.Sa-i ataca la Rinz(de)a! DDD
 • +18 (30 voturi)    
  Niste mizerii... (Luni, 7 septembrie 2009, 3:24)

  Raluca [anonim]

  Ce altceva poti spune despre cele publicate de rau voitorii aia de la Oxford...se leaga fara nici un temei real de unii dintre cei mai onorabili concetateni ai nostri, oameni care au castigat si ei o paine pentru familiile lor, care au economisit bani si i-au investit creand locuri de munca, nu i-au dat pe bautura, ca multi altii...si daca nu ar fi acesti ziaristi de mare caracter si emisiunile lor minunate, cum ne-am mai da noi seama ca Basescu si ai lui sunt rai iar ceilalti buni...
  • +7 (13 voturi)    
   OK (Luni, 7 septembrie 2009, 7:02)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui Raluca

   Lipseste ha/ha.Unii incuiati o pot lua de buna.Ironia prea finuta pentru "mlastinea Damboviteana si intelectul ...(rusine tata!)DDD
  • -4 (10 voturi)    
   Sper ca este scris in registrul ironic (Luni, 7 septembrie 2009, 8:05)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Raluca

   Altfel te plang. Ai fi dusa rau de tot si sper ca nu e cazul.
   • -3 (3 voturi)    
    Acum mi-a dat seama (Luni, 7 septembrie 2009, 11:12)

    Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

    Nu e scris in registrul ironic din pacate. Vai de tine si de cei care gandesc ca tine. Si acum dati cu minusurile pentru ca sta e metoda pedesrista in lipsa cronica de argumente..
  • -2 (8 voturi)    
   ne dam seama... (Luni, 7 septembrie 2009, 8:08)

   agora [anonim] i-a raspuns lui Raluca

   Voiculescu ,Patriciu ,S.O.Vantu ...."au castigat si ei o paine pentru familiile lor ,au economisit" ......nu-i asa????Bani munciti cu truda si cinstiti; nu-i asa?! Si cu ei apoi au inceput sa plateasca pe marii ziaristi care sa scrie impartial si corect tocmai despre cei care-i platesc ori sa le recunoasca meritele celor pe care ii considera adversarii lor ???? Raluca ,ori esti naiva ori NAIVA ........
   • -1 (9 voturi)    
    Cine-i tine liberi? (Luni, 7 septembrie 2009, 9:12)

    G [anonim] i-a raspuns lui agora

    Si atunci cum de nu sunt la parnaie?

    Idolii tai sunt la putere (PDL sau PSD, egal)... jsutitia e oricum independenta... de ce sunt asa prosperi?
  • +7 (9 voturi)    
   au economisit... (Luni, 7 septembrie 2009, 8:39)

   atreus [anonim] i-a raspuns lui Raluca

   nu au castigat O paine ci au castigat Painea, anume acea paine care revenea pe drept investitorilor FNI de ex. Au economisit bani, dar nu oricare bani ci acei bani investiti in diverse fonduri si garantati de catre stat. I-au investit dar nu oriunde ci in trusturi de presa care sa ii manipuleze apoi pe cei care au investit in FNI astfel incat sa aiba impresia ca de fapt au castigat... Oricum, banuiesc ca postul tau este ironic, altfel denota multa naivitate...
  • +6 (12 voturi)    
   Mizerii si mizerabili (Luni, 7 septembrie 2009, 9:00)

   zepelin [anonim] i-a raspuns lui Raluca

   Unde gasiti caracter la cineva precum Andreea Cretulescu? Acest jurnalist de mare caracter si emisiunea ei minunata are o frustrare decurgand din faptul că, absolvind faculatea de drept in 1999, nu a reuşit să acceadă şi in magistratura. Asa ca in mass-media mai cu un zambet, mai cu o glumita si ochii dati peste cap, mai cu o fustita scurta si o aplecare, mai susurand noaptea la urechea vantului „dormi in pace, Cretuleasca are grija de banii tai”, acum poate sa refuleze toate frustrarile acumulate. E omeneste, asta daca poate fi considerata om si nu doar femeie.
   • -1 (7 voturi)    
    Multumesc de INFO , Zep... (Luni, 7 septembrie 2009, 10:30)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui zepelin

    Chiar ma intrebam
    de unde atata tremurici
    la biata mustacioasa cand
    vine vorba de justitie si robe...
    Bag seama ca robelesunt cam acre pentru
    vulpisoara Andreea...
 • +12 (14 voturi)    
  Rusinos cu aceste canale comandate politic (Luni, 7 septembrie 2009, 4:00)

  Lucius [utilizator]

  Este bine ca analize externe din partea unor agentii cunoscute apar sa mai lumineze macar o parte din cei prostiti de cei ce vorbesc/scriu la comanda. Din pacate cred ca trebuie mult mai mult decat atat pentru a schimba ceva, dar probabil acest lucru se poate intampla doar cu trecerea timpului ... si cand mogulii vor fi in barci diferite (pentru ca am impresia ca, criza nu este destul de puternica sa le slabeasca elanul).
 • +13 (15 voturi)    
  De mirare? (Luni, 7 septembrie 2009, 4:43)

  zack [anonim]

  Nu stiu daca raportul va soca cineva.
  Era o vorba 'bate saua sa priceapa iapa'..asa sunt multe emisiuni,au un subiect si o directie bine stabilita.
  La Antene e pe fata,fara rusine.La Realitatea un pic mai pe ocolis dar tot acolo se ajunge.
 • -16 (26 voturi)    
  Oxford Anal (Luni, 7 septembrie 2009, 5:28)

  Montesquieu [utilizator]

  Mda, interesanta abordare, ma intreb oare de ce stimabilii astia de la Oxford Anal n-au prins in studiul lor si perioada din ultimii 5 ani, de la ultimele alegeri prezidentiale pana-n toamna anului trecut. Poate din cauza ca, oricat de amatori ar fi fost, ar fi trebui sa recunoasca pupincurismul josnic al Realitatii-Catavencu si B1 catre dosul prezidential? Haideti totusi sa ne-amintim de unde vine pleiada asta de jurnalisti pseudo-deontologi (asta ca sa nu le zic ipocriti de-a dreptul) ajunsi in grup europarlamentari PDL. Oups, nu cumva de la infamul grup Realitatea-Catavencu? Evident ca Antena 3 trage in Basescu din toate pozitiile, dar asta e de notorietate, oamenii aia nu se-ascund si nu se dau impartiali. Ceea ce nu se poate spune despre "cotidienii" care sub masca deontologiei au tras o campanie pe cinste PDL-ului (pe bani, vezi cazul TRU) in chiar paginile si emisiunile acum mult hulitului trust. Asa ca rogu-va, inainte de-a face tot felul de judecati de valoare, uitati-va la fapte.
  • +19 (27 voturi)    
   neigienic (Luni, 7 septembrie 2009, 6:11)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

   Mi se pare complet neigienic ca un utilizator al unui site din Romania care semneaza Montesquieu sa faca un joc de cuvinte pueril si sa lipeasca eticheta "Anal" pe ditamai institutul britanic. E ca si cum o musca ar face treaba mare in mincarea invitatilor.
   Amanuntele pe care le depasesti cu multa usurinta sint:
   1/ "pleiada de jurnalisti" pro-Basescu a actionat ca atare din convingere, nu la comanda unor moguli.
   2/ Realitatea a inceput campania anti-Basescu nu ca urmare a unor fapte concrete, ale unor actiuni pe care acesta le-a intreprins ci dupa ce Vintu s-a intilnit de doua ori cu Geoana, in Delta.
   • -5 (9 voturi)    
    Tatuca Basescu (Luni, 7 septembrie 2009, 12:38)

    DanBruma [anonim] i-a raspuns lui sadwank

    se simte atacat de media. Ca orice dictator. Pai nu are justitie tara asta ca sa fie sesizata daca Tatuca se simte pe NEDREPT atacat? Sau justitia este oare nefunctionala? Penibil, d-le dictator.
    • +5 (9 voturi)    
     Ce vorbesti???!! (Luni, 7 septembrie 2009, 15:28)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui DanBruma

     Unde ai vazut tu dictator atacat in presa mai pui de secu? Ia fa bine si pune-te putin pe citit, oki? Pai un dictator inchide orice ziar, oricand si pentru orice. Pe basescu il injura aia de 5 ani si vad ca o duc bine mersi!
     Domnu' Ciutacu, dvs sunteti?
     :))
  • +18 (22 voturi)    
   Iti dai seama ce spui? (Luni, 7 septembrie 2009, 6:14)

   nae [anonim] i-a raspuns lui Montesquieu

   Oamenii de la Antena nu se dau impartiali?
   Din acest motiv si nu altul ar trebui ca,CNA sa le ia licenta.
   Rolul oricarei televiziuni este sa informeze impartial,fara simpatii politice.
   • -5 (17 voturi)    
    m-ai facut praf (Luni, 7 septembrie 2009, 8:46)

    muccelmic [anonim] i-a raspuns lui nae

    chiar nu stii ca nu exista presa independenta? sau - pt. tine - a-l sustine pe basescu egal independenta, iar a-l combate egal mercenariat? hai ca esti tuta rau.
    • +5 (7 voturi)    
     Aduna-te nitel... (Luni, 7 septembrie 2009, 15:59)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui muccelmic

     ...sub pres.
    • +2 (2 voturi)    
     praf? (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:39)

     MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui muccelmic

     nu te-a facut nimeni praf, asa esti tu.
 • -4 (14 voturi)    
  nelamurire (Luni, 7 septembrie 2009, 6:12)

  daancu [anonim]

  Nu pot intelege ca cele doua televiziuni care si-au pus tunurile pe Basescu-PDL primesc milioane pentru publicitate dela Basescu-PDL.
 • -11 (21 voturi)    
  Inclusiv (Luni, 7 septembrie 2009, 6:17)

  Maxx [anonim]

  Si articolul de fata este o manipulare. Nu poti avea o opinie de politica in care sa impaci pe toata lumea. Intotdeauna vor fi unii care aplauda si altii care injura. Sunt de acord ca este nevoie de o presa puternica care sa reprezinte toate partile in conflict politic. Prin "eliminarea" unor posturi sau ziare nu faci decat sa te inregimentezi unei anumite opinii sau tabere. Este bine asa. Eu citesc tot ce gasesc (in limita timpului) iar convingerile mi le fac singur. Cred ca daca esti mai bine informat, vei avea convingeri mai corecte.
  • -1 (11 voturi)    
   Stiu (Luni, 7 septembrie 2009, 7:00)

   nae [anonim] i-a raspuns lui Maxx

   Care este opinia ta politica dupa ce ai dat minus unora si ti-ai dat singur vot.
  • +8 (12 voturi)    
   problema nu sunt cei capabili sa discearna... (Luni, 7 septembrie 2009, 7:24)

   Costica [anonim] i-a raspuns lui Maxx

   Asa cum ai observat, scopul este indepartarea de politica a celor ce o inteleg , ramanand la mana analfabetilor intens produsi de sistemul Andronescai....Sau daca nu stiti, la ultimele alegeri parlamentare, 55% din votanti nu aveau studii MEDII !adica avem parlamentul dorit de cei mai prosti roamnai. pentru ei se szat astia si le dau micul si berea ! Noi ceilalti, ce nu ne vindem pentru 50 de lei trebuie sa fim facuti sa ni se faca lehamite si sa nu mai mergem la vot : "orice ai vota , iese cine trebuie " etc sunt arme din arsenal.Ei , eu nu cred ca voi renunta si sustin obligativitatea votului...Decei , dusmanii lor suntem noi , cei ce stim ce se intampla, analizand varii surse. Si ce te faci cu cei ce nu discern ? Aia iau de bun ce vad la tv : " a fost la televizor!"...
   • +7 (7 voturi)    
    Costica esti valabil! (Luni, 7 septembrie 2009, 15:32)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Costica

    Ai dreptate in ceea ce spui si sunt de acord cu obligativitatea votului. Mi-ar placea sa strangem destule semnturi si sa amendam constitutia in aceasta privinta.
  • -3 (13 voturi)    
   Independenta presei (Luni, 7 septembrie 2009, 8:07)

   Ziaristu` [anonim] i-a raspuns lui Maxx

   Daca voi credeti ca in Occident presa este impartiala, cred ca va inselati. Au ei grija sa para democratica. Iar analiza Oxford este facuta la comanda. Ganditi-va ca inclusiv termenul de "mogul/i" nu le este propriu analistilor englezi, ci unora romani.Come on, people, think !
  • +5 (11 voturi)    
   manipulare (Luni, 7 septembrie 2009, 8:43)

   atreus [anonim] i-a raspuns lui Maxx

   in principiu as zice ca ai dreptate in ceea ce priveste opiniile pur politice. Din pacate opozitia actuala este de asa proasta calitate incat nu ai cum sa nu il simpatizezi pe Basescu iar atacurile sunt asa de evident fara substanta incat nu ai cum sa spui ca nu e manipulare.
   • -9 (13 voturi)    
    Traiasca PDL (Luni, 7 septembrie 2009, 9:14)

    G [anonim] i-a raspuns lui atreus

    Oooo... crede-ma ca AI cum sa NU il simpatizezi pe Baselu. Trebuie doar sa il vezi pe el live si te apuca boratul...
    • +4 (4 voturi)    
     nu-i concurs de manechine (Marţi, 8 septembrie 2009, 20:43)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui G

     voteaza-l pe botezatu' :)) Vai de steaua voastra...
    • +3 (3 voturi)    
     pai (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:43)

     MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui G

     drege-te repede cu o bere de la Vanghelie, gratis.
  • +12 (14 voturi)    
   Exceptie (Luni, 7 septembrie 2009, 8:48)

   Samba [anonim] i-a raspuns lui Maxx

   Da, stimabile, dar dumneata esti una dintre exceptiile care confirma regula. Sunt putini care urmaresc mai multe posturi tv, citesc presa on line si, eventual comentariile la articole. In acest fel poti sa-ti faci o parere relativ echilibrta legat de ce se intampla in politica. Eu ii dispretuiesc pe Vantu, Voiculescu si acolitii lor nu pentru ca as fi mare fan Basescu, ci datorita modului lor jegos (scuzati expresia) de a manipula populatia prin trusturile pe care le controleaza.
  • +1 (1 vot)    
   din pacate (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:40)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Maxx

   niciodata n-am sa cred in presa facuta de un general de securitate si de un talhar dovedit, dar scapat.
 • +5 (11 voturi)    
  articol bun (Luni, 7 septembrie 2009, 6:38)

  oilman [anonim]

  Desi engleza este stingace - se vede de la distanta ca e scris de un roman - articolul este foarte corect. Evident ca este atacat de presa cumparata. La fel de corecte si comentariile lui DT.
 • +7 (15 voturi)    
  Niste straini ! (Luni, 7 septembrie 2009, 7:02)

  ION [anonim]

  Niste straini trebuie sa ne deschida ochii ? Oare nu era evident ca mogulii il ataca pe Base pentru ca acesta nu-i mai lasa sa fure ? Nu degeaba sunt numiti tonimate acei ziaristi care in schimbul unui pumn de bani ar injura si pe mama lor.
  • -2 (10 voturi)    
   Furt (Luni, 7 septembrie 2009, 9:26)

   G [anonim] i-a raspuns lui ION

   Hahaha!

   Pe cine nu ii mai lasa sa fure? Pe Vantu? Pe Voiculescu? Pe Udrea?

   Eu zic ca e tatuca bun, ii lasa pe toti.
   • -1 (1 vot)    
    nu prea (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:45)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui G

    in ultimul timp Basescu are probleme si cu hotii din PDL, pe care nu-i lasa sa fure cat ar vrea ei.
 • -6 (12 voturi)    
  habarnismul oxfordian.... (Luni, 7 septembrie 2009, 7:04)

  dorinteodor [anonim]

  chiar daca multe din cele scrise acolo sint partial adevarate, faptul ca presedintele nu este mediator ci sprijinitor si conducator din umbra a unui partid politic nu este aratat.

  nu este aratat nici faptul ca presedintele are la dispozitie toate serviciile (mai putin cele ale ministerului de interne) nu este luat in considerare.....

  de cite ori analizezi numai o parte din realitate, obti o imagine formal corecta dar fara legatura cu realitatea in ansamblul ei.....
  • -2 (10 voturi)    
   Seku (Luni, 7 septembrie 2009, 9:21)

   G [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

   Altfel zis, articolul din Oxford Analytics e scris poate la comanda securistilor lui Baselu, securistul suprem, poate chiar de un roman?

   Wow, atunci sigur e obiectiv. Bine ca ne-au deschis ochii...
   • 0 (2 voturi)    
    dar te-ai intrebat? (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:46)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui G

    daca totusi nu-i asa?
  • +3 (7 voturi)    
   ZAU! (Luni, 7 septembrie 2009, 10:01)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui dorinteodor

   @ uiti ca sri e condus de un psdr-ist ales cu geoana si basescu intr-o demonstratie de d e m o c r a t i e ! ??? ciocul mic.la loc comanda.nota 4 la studiul propagandistic.s-a atras atentia! nu atingeti puncte fierbinti c'o furati ! ddd
   • 0 (2 voturi)    
    ai auzit de subordonare? (Luni, 7 septembrie 2009, 16:36)

    dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui Danut D Deleanu

    noi nu stim si nu vom sti niciodata care sint relatiile dintre diversi oameni. noi stim doar ce ni se da voie sa stim. iar mesajul meu e simplu: o jumatate de adevar obiectiv este, de fapt, o minciuna.....
 • +9 (13 voturi)    
  Presedintele Basescu, culegator de panselute (Luni, 7 septembrie 2009, 7:22)

  hotnewsfil [utilizator]

  Daca ar fi stat tacut, cuminte, izolat, cu un zambet tamp -permanent, indeletnicindu-se exclusiv cu ingrijirea panselutelor din parcul palatului Cotroceni, Basescu ar fi fost indragit de toti mogulii, de asociatii si simbriasii lor, acestia l-ar fi ajutat sa schimbe constitutia, in doi timpi si trei miscari, ca sa devina presedinte pe viata. L-ar fi tinut in puf.
  De ce da presedintele cu piciorul unei oferte generoase care l-ar face fericit o viata intreaga? Nu-si cunoaste interesul.
 • +4 (10 voturi)    
  Noaptea cutitelor lungi. Subtitlu Noaptea de crist (Luni, 7 septembrie 2009, 7:30)

  Danut D Deleanu [utilizator]

  @ Incet lumea se "larmureste" cu mecanismul "exasperarii" electoratului fata de democratie si fata de vot.Manipulatorii se bazeaza pe exasperarea electoratului din ce in ce mai subtire la urne deci cele 2-3 procente ce fac diferenta,mai cu autobuze,mic bere,50ron taiati in doua"reduc contributiile" pentru cine "hrebe" sa iasa.O mobilizare a tineretului natiei mioritice in oglinda celui "basarabean" ca'i mai ortoman",la o actiune anti -trust,pe facebok,net,.Aglutinarea unei Societati civice pe scheletul Eco-civica , cu monitorizarea daca se poate si pe comisii "Orbane" ! Pentru despartirea apelor si "realocarea"in transee a adverarilor politici dar si monitorizarea activitatii presedentiei un sprijin presedintelui ales dar si obligarea la "nobles oblige" ca ceea ce se promite ca masuri anticriza sa se produca urgent .Altfel "boala lunga,moarte sigura".Taraganarea aduce si plictiseala,lehamite etc.Parafrazand pe J.F.Kenedy: Stejar extrema urgenta ! (23 .08.44) Romani nu va intrebati ce face Romania pentru voi.Ce facem NOI pentru Romania! Sa punem in tema aspiratiile Eminescului! .."La trecututi mare mare viitor."..Contemporan nisipuri miscatoare ce pot "inghiti"mugurul firav de democratie sufocat de..lasa ca stim cine!Brava OXAN.Buna sublinierea si punerea in "centrul atentiei" dle T.Daca mai era cazul cu C,N. si CTP? Pacat dle Hurezeanu !Incep sa cred soparlele despre Dvs.La recidiva vom posta: dvs.DDD P.S. Vox populi vox die ! Atentie alesi! Se alege si graul de neghina! La cumpana dintre decenii.Stiti: Funia si parul. II DDD
 • -3 (7 voturi)    
  hmmm (Luni, 7 septembrie 2009, 8:07)

  rasputin [anonim]

  hotnews al carui mogul este?
  acele "observatii pe tema articolului .." de cine sunt facute ?
 • -2 (10 voturi)    
  Articolul... (Luni, 7 septembrie 2009, 8:14)

  valens [anonim]

  din OXAN este evident contributia editoriala a AMP. Se simte limbajul indus de National Endowment for Democracy/Freedom House prin anii 90 presei de dreapta, mai ales RL si Cotidianul. Moguli exista peste tot, este modul de organizare a presei private, ca afacere, in toate tarile democratice. Situatia este inevitabila si se va accentua. Cine cunoaste limbi straine este favorizat, are referinte diverse. Cin e nu, este manipulabil mai usor. Oricum, la alegeri va fi o participare de cel multe 30%!
 • +8 (12 voturi)    
  asa este! (Luni, 7 septembrie 2009, 8:26)

  cet23 [anonim]

  Asa este! Este atat de evident.
  Si aici nu e vorba de faptul ca o televiziune sau alta are o orientare anume. Asta ar fi pe undeva normal, dar exista realmente o actiune puternica anti-Basescu.
  Chiar si cei care politic nu-l sustin pe Basescu trebuie sa vada asta. Un simplu exemplu: emisiunea lui Dinescu de la RealitateaTV, de vineri seara parca. O emisiune candva interesanta (nu neaparat prin continut, ci mai ales prin stilul lui Dinescu). Dar Dinescu a devenit realmente unul dintre anti-Basestii de serviciu. E jenant deja.... Pentru el, nu pentru mine.
  Iar Antenele.... alea-s in stare sa faca o emisiune despre disparitia balenelor si sa-l gaseasca vinovat tot pe Basescu! Poate am exagerat in exemplul asta, dar stiti ce am vrut sa spun.
  E ciudat cum un simplu om a reusit sa adune atata frica in randul celor precum SOV sau Voiculescu.... personaje nu tocmai imaculate, ca sa folosesc o expresie eleganta...
  Dragii mei, deocamdata mai avem discernamant, surse de informare alternative precum si o stampila din cand in cand cand intram in cabinuta aia minuscula. Sa le folosim, toate cele de mai sus!
 • -1 (11 voturi)    
  si voi... (Luni, 7 septembrie 2009, 8:28)

  nety [anonim]

  ... ce altceva faceti decat ceea ce criticati la altii? Ia sa vedem:
  1. "suspectata ca fiind ilegala" ziceti voi; in nici un caz ceea ce este suspect nu este automat ilegal. Si daca ar fi ilegal si de atat vreme nu se poate demonstra, oare cine este de vina? Eu cred ca autoritatile statului la temelia caruia sapa cu indarjire traian basescu.
  2. "Si Realitatea si Antena 3 au fost complice in afacerea Ridzi-2 Mai" ziceti voi. Pana la urma, dupa mintea voastra, daca nu era realitatea si antena rizii era maica tereza.
  3."Cele doua trusturi vaneaza prin orice metoda publicitatea de stat, se comporta ca organizatii mafiote care percep taxe de protectie de la politicieni" ziceti voi. Si asa este. dar numai realitatea si antena fac acest lucru? Ei lasati-o mai incet, este o practica a apropape toti jurnalistii romani.
  Or mai fi si altele dar nu am eu timp suficient pentru toti pupincuristii prezidentiali.
 • +8 (12 voturi)    
  Raportul OXAN in dezbatere la Realitatea tv (Luni, 7 septembrie 2009, 8:45)

  urania [utilizator]

  Ati urmarit dezbaterea de aceasta tema, de la Realitatea de vineri, la care au participat CTP si Hurezeanu? Concluzia lui Hurezeanu nu ma mira, este sluga lui Vantu, sau mai bine spus a 'copiilor' lui Vantu. Dar pozitia lui CTP a fost revoltatoare, prin prisma functiei de presedinte al Clubului Roman de Presa (CRP). Acest 'guru cu giulgiu' al presei romanesti, in calitatea sa de jurnalist vechi si de sef al acestui club de presa, nu a avut nicio tresarire a constiintei atunci cand a fost de acord cu Hurezeanu ca raportul britanic este o 'facatura' a lichelelor de romani care i-au influentat pe cei de la OXAN.Concluziile OXAN deranjeaza, au deranjat si toate comentariile pe aceeasi tema, aparute pe bloguri sau anexae ale stirilor care au avut legatura cu situatia si credibilitatea presei romanesti inregimentata in trusturi de presa detinute de un singur om. Daca se vede si din afara asa, e grav. Dar si mai grav e faptul ca cei care ar trebui sa schimbe ceva in modul in care fac presa in Romania nu vor sa recunoasca macar ca au simpatiile si antipatiile lor politice, sa le declare si sa scrie ca atare. Dar noi avem numai jurnalisti impartiali, obiectivi, cu buzunarele pline de banii primiti de la acest trio fatidic Vantu-Voiculescu-Patriciu. Pe cand o lege antitrust si la noi? Dar cine sa o faca sau sa o voteze? Politicienii 'de serviciu' de la televiziunile lui Vantu si Voiculescu?
  • -4 (12 voturi)    
   S-a imputit? (Luni, 7 septembrie 2009, 9:17)

   G [anonim] i-a raspuns lui urania

   Parca hurezeanu era marele fan al lui baselu. Elevul model al Presedintelui vostru iubit, conducator de osti, carmaci vestit!

   Sau acum s-a imputit daca nu mai e topit dupa basel?
   • +2 (6 voturi)    
    raspuns pt g (Luni, 7 septembrie 2009, 13:36)

    urania [utilizator] i-a raspuns lui G

    Hurezeanu a fost si consilierul lui Adrian Nastase (Zeus) asa ca a fost 'fanul' mai multor 'vedete' politice. Hurezeanu are insa o singura 'vedeta' de suflet - banul. Vantu a dat mai multi, aici e problema. Din pacate sunt multi jurnalisti care au asemenea probleme. Jurnalismul se face pe bani oriunde in lume, numai ca modul in care abdici de la deontologia profesionala si iti pui pixul la dispozitia unor interese evidente este ceea ce au sesizat si cei de la OXAN. Nu simpatiile fata de Basescu sunt criteriile dupa care l-am criticat pe Hurezeanu si pe toti cei ca el. Dar poate pt unii e greu de inteles ca daca nu gandesti ca mine esti dusmanul meu. Libertatea de opinie este una, opiniile exprimate fortat si cu alte interese (de regula pecuniare) sunt un alt capitol.
 • +14 (16 voturi)    
  Hai sa fim seriosi.... (Luni, 7 septembrie 2009, 8:47)

  judex [anonim]

  noi avem ziaristi? Cu foarte mici exceptii, noi avem mahalagii de cartier care isi dau ifose de oameni de presa.
  • -4 (14 voturi)    
   Crema (Luni, 7 septembrie 2009, 9:18)

   G [anonim] i-a raspuns lui judex

   Bine ca avem niste presedinti adevarati insa, baieti finutzi, diplomati, impaciuitori, delicati dar fermi, plini de principii, ce sa mai, crema societatii...
   • +7 (13 voturi)    
    Ce stil aveti?! (Luni, 7 septembrie 2009, 10:23)

    judex [anonim] i-a raspuns lui G

    Cum nu va convine ceva, cum aruncati vina pe Basescu. Sper ca nu vrei sa-ti spun ce parere am despre caracterul tau?
   • +1 (1 vot)    
    corect (Marţi, 8 septembrie 2009, 22:48)

    MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui G

    imi vin in minte Iliescu, Constantinescu.
 • +13 (17 voturi)    
  Ce votam ? (Luni, 7 septembrie 2009, 9:57)

  Etre [anonim]

  E simplu ce votam , si anume votam contra a ceea ce vor "ei" sa votam. Crin Antonescu e un baiat simpatic, dar cu sprijinul lui Voiculescu, Vantu si Patriciu si-a pierdut credibilitatea in ochii mei.

  Eu votez ceea ce este un ghimpe in coasta pentru ei, Basescu, asta cu toate ca m-a dezamagit in ultima vreme prin limbaj si comportament politic.

  In ce-l priveste pe Sorin Oprescu, sper ca "pulimea" (termenul folosit de el la adresa electoratului sau bucurestean) sa-i faca vant de data asta. Daca omul asta castiga prin discurs populist si agramat la misto si sto, facut intentionat astfel pt ca asta prinde la electorat .... cred ca am sa-mi pierd orice incredere in sistemul politic romanes., atat cat a mai ramas.
  • -10 (14 voturi)    
   Baseku (Luni, 7 septembrie 2009, 10:13)

   G [anonim] i-a raspuns lui Etre

   Basescu e actualul mare tartor al sekuristilor. E clar ca a fost sekurist si acum ca presedinte a facut pactul cu Seku in noua pozitie.

   Voteaza-l cu spor deci!
   • +3 (5 voturi)    
    ● SRI = Sef PSD votat de 285 parlamentari DIN 408 (Luni, 7 septembrie 2009, 10:48)

    - [anonim] i-a raspuns lui G

    ● SRI = Sef PSD votat de 285 parlamentari DIN 408 PREZENTI

    Senatorii şi deputaţii au votat, miercuri, cu 285 voturi pentru şi 123 contra, numirea în funcţia de director al SRI a lui George Cristian Maior şi cu 294 voturi pentru şi 114 împotrivă, numirea lui Claudiu Săftoiu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

    Votul exercitat de senatori şi deputaţi a fost secret, cu buletine.
    Revista Atheneum
   • +2 (4 voturi)    
    ● SIE = Sef PNL votat de 295 parlamentari DIN 318 (Luni, 7 septembrie 2009, 10:49)

    - [anonim] i-a raspuns lui G

    ● SIE = Sef PNL votat de 295 parlamentari DIN 318 PREZENTI

    Camera Deputatilor si Senatul s-au intrunit, miercuri dimineata, in sedinta comuna pentru a valida nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe.

    Din cei 449 de senatori si deputati ai Parlamentului, au fost prezenti 318. Dintre acestia, 295 au votat "pentru", iar 23 au votat impotriva. Astfel, intrunind majoritatea voturilor exprimate, Mihai Razvan Ungureanu va fi noul sef SIE. El a depus juramantul in fata unei sali aproape goale.
    Comisiile reunite de Aparare si pentru controlul SIE au avizat, marti, cu unanimitate de voturi, numirea fostului ministru de externe la sefia serviciului secret.
    RL online, 05 Decembrie 2007
    • +4 (4 voturi)    
     Pai de ...... (Luni, 7 septembrie 2009, 11:57)

     SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui -

     Mai usor e sa mamamnci cac..... decat sa deschizi ochii, sa mergi la sursa si sa analizezi informatia ......


     Asta e Romania ....
    • -1 (1 vot)    
     ORANGE (Luni, 7 septembrie 2009, 12:28)

     kolo [anonim] i-a raspuns lui -

     Vin alegerile = revine alexandra p.
     Cu aceeasi propaganda de doi bani...
 • -1 (11 voturi)    
  Greseli si adevaruri (Luni, 7 septembrie 2009, 10:59)

  Yov [utilizator]

  E mult adevar in brief-ul de la OXAM. Nu este, insa o analiza foarte detaliata, este un brief de doua pagini in care, cu tuse destul de groase (pentru ca din avion se vede oricum destul de mic), analistul constata ca presa romaneasca este veriga slaba a democratiei romanesti. Ceea ce e corect.

  Se deschide insa criticilor "la persoana" (de genul: cine i-a platit) in momentul in care brieful devine destul de transparent partizan si leaga problemele de persoane anume, sugereaza destul de piezis ilegalitati (fara sa le spuna pe nume, semn ca materialul e adresat nu numai strainilor care n-ar intelege aluziile ci poate mai ales romanilor) si omite multe, foarte multe detalii care pot schimba echilibrul analizei.

  De aceea, cu girul intelectual al OXAM, intreb si eu: cine a comandat si mai ales cine a scris acest material. Daca trebuie (asa cum se pare ca o fac multi) sa il acceptam ca pe lumina de Inviere, fara sa-l criticam, e normal sa-si declare transparent filiatia, sursele si unghiul.
  • +4 (10 voturi)    
   Aberant (Luni, 7 septembrie 2009, 11:32)

   - [anonim] i-a raspuns lui Yov

   ce logica poate sa aiba afirmatia ca: studiul "leaga problemele de persoane anume", cand presa ESTE detinuta de 4 persoane "anume", cu: nume si prenume - si nu de o puzderie de oameni ca in democratiile consolidate - persoane cunoscute de toata lumea, cu dosare in justitie supra-amanate de 5ani (SOV, Patriciu si voiculescu)
   • -1 (5 voturi)    
    Logica (Luni, 7 septembrie 2009, 12:34)

    Yov [utilizator] i-a raspuns lui -

    Tot ce spun este ca isi leaga critica la adresa calitatii presei (care este execrabila) de profilul sugerat, desi nu direct afirmat, al patronatului.

    Ceea ce este perfect in regula (este un unghi de analiza ca oricare altul), insa legitimeaza si intrebarea conversa: cine si pentru cine a facut analiza.

    Ma tem ca daca nici acum logica argumentului nu va e clara, problema nu e la mine.
    • +3 (5 voturi)    
     Tot logica (Luni, 7 septembrie 2009, 14:46)

     - [anonim] i-a raspuns lui Yov

     s-ar putea pune intrebarea invers exclusiv intr-un singur caz: in cazul in care publicatia oxan ar functiona dupa acelasi pattern ca presa din romania: cartel politic in proprietatea exclusiva a 4 persoane care au o aceeasi si unica tinta politica de 5 ani - indiferent cine castiga sau pierde alegerile.

     n-am auzit asa ceva despre presa din marea britanie.
     • -1 (3 voturi)    
      Mica precizare (Luni, 7 septembrie 2009, 18:54)

      Yov [utilizator] i-a raspuns lui -

      Oxford Analytica nu este "presa" dupa niciun criteriu. Este un boutique de consultanta american.
    • +3 (5 voturi)    
     Interesanta inferenta (Luni, 7 septembrie 2009, 15:22)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Yov

     Dar hai sa facem inca in pas: sa zicem ca articolul e scris chiar de Basescu, cu manuta lui. Mai discutam despre continut sau il aruncam la cos? Daca il aruncam la cos, la fel facem si cu acea parte din presa pentru care se aplica aceeasi regula ("stiu cine a scris si ce interes are, deci nu-i nimic adevarat")???
     Ce ma linisteste cu adevarat e ca tu n-ai putea urmari emisiunile alea de la Antene si Realitatea: sunt prea lipsite de logica :))
     • 0 (6 voturi)    
      Inferenta (Luni, 7 septembrie 2009, 16:11)

      Yov [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Sigur ca nu ar invalida nimic, dimpotriva, abia tunci se poate discuta pe fond.
      Tot ce-mi doresc este o discutie pe fond, tocmai ceea ce OXAN nu a facut.

      In orice caz, nu cred ca brief-ul OXAN trebuie (a) acceptat fara discutie ca litera de autoritate doar pentru ca vine de "afara" si include "Oxford" in titlu si nici (b) sa legitimeze in sine o parte sau alta in dezbaterea politica de aici.

      Pe fond, cum spuneam de altfel, constatarea (desi banala) este corecta, i.e. ca starea presei romanesti este strigatoare la cer. Nici modul in care face presa acest foarte influent portal nu scapa acestei observatii.

      Tot pe fond insa trebuie spus ca indiferent de cine si de ce face opozitie activa in Romania fata de seful statului, trebuie (cum bine spui) discutata pe fond acea opozitie. Vorbim de atacuri la pozitia unui sef de stat in functie de 5 ani. Nu cred ca opozitia poate fi nici odioasa in sine si nici surprinzatoare. Care ar fi alternativa? Opozitie mai inteligenta? Sigur, insa atunci vorbim nu de o problema structurala ci de una contingenta. Lipsa de opozitie? Nu cred ca e dezirabila dupa niciun criteriu democratic.

      Pentru clarificare, eu cred sincer ca Basescu trebuie sa plece. Si detest maniera in care aceasta optiune politica perfect legitima este permanent demonizata pe hotnews. Nu sunt nici Voiculescu, nici SOV, nici Patriciu. Pur si simplu nu am crezut ca Basescu este bun pentru Romania din 2004, pe vremea cand trei sferturi din presa il sustinea. Vreau sa am dreptul sa cred asta fara sa fiu judecat ad hominem.
      • +3 (5 voturi)    
       Argumente (Luni, 7 septembrie 2009, 16:56)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui Yov

       Basescu nu-i salvatorul neamului dar nici distrugatorul statului, al economiei, finantelor si industriei. Plecam de aici?
       Una dintre problemele pe care le avem este ca nimeni nu pare preocupat ce cei care ar trebui sa vina in loc. Nimeni nu acorda macar 5 minute pentru a trasa un profil al candidatului care trebuie sa-l inlocuiasca pe Basescu.
       Urasc demonizarea si infierarea, urasc exemplificarea fara sfarsit a erorilor cuiva, fara a fi prezentate alternative, fara jena...
       Preferam sa avem o discutie despre elementele pozitive ale celorlalti candidati: ce-au facut, ce au dovedit mai bun, cum se pozitioneaza mai sus decat actualul presedinte. Nu vad nimic. Nu-i nimic. Atat de tare ii caracterizeaza aceasta atitudine gregara anti-basesciana incat nu le mai vad trasaturile individuale. Antonescu? Cine-i Antonescu? Ce-a facut ? Geoana? Cine-i Geoana? Ce-a facut el?
       Nu putem judeca in cadru ipotetic ci intr-unul real: sa plece Basecu, de acord!
       Dar cine sa vina?
       Cata vreme il compar pe Basescu cu el insusi, nu-l pot vota decat pe el, pentru ca-i singurul care conteaza. Astept cu nerabdare o discutie argumentata in legatura cu TOTI candidatii la presedintie. Mie, unul, nu-mi ajunge ca Basescu "nu-i bun", eu vreau sa stiu care dintre ceilalti e mai bun ca el (argumentat pe baza a ceea ce a facut fiecare, nu pe promisiuni) ! Parerea mea sincera este ca Basescu e mai bun decat ceilalti candidati. Daca nu apare vre-un candidat surpriza (Oprescu nu-i o surpriza) am sa-l votez pe Basescu.
       • +2 (2 voturi)    
        Bravo bre! (Marţi, 8 septembrie 2009, 12:26)

        SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui Luk

        In sfarsit un pic de logica pe forumul asta .....

        Felicitari.
      • +2 (4 voturi)    
       Presa unui singur partid PSD/PNL nu poate fi PRESA (Luni, 7 septembrie 2009, 17:13)

       Andra [anonim] i-a raspuns lui Yov

       1. presa unui singur partid psd/pnl nu poate fi presa cetateanului

       un singur partid nu ne poate "reprezenta" pe toti - decat numai daca psd/pnl cumpara toata presa si astfel poate sa se pretinda ce-i trece lui prin cap, inclusiv ca "ne reprezinta pe toti"....
       ... pana cand vine oxan sa-i dea in cap :))))       2. opozitia despre care vorbesti este opozitie fata de seful statului si fata de un (singur) partid ramas ne-ostil acestuia, pdl.

       ambii au fost si sustinatori si opozanti ai puterii de guvernare in mod alternativ, si in repetate randuri: 2005-2006, 2007-2008, 2009-prezent.

       si totusi, indiferent de pozitia lor politica - la putere sau in opozitie - presa a avut fata de ei un singur tip de atitudine, de ostilitate si demonizare.

       ori, o presa care demonizeaza opozitia - cand opozitia se numeste pdl si are in parlament 16% - dar sustine opozitia cand opozitia se numeste pnl si are impreuna cu udmr peste 30% din parlament, nu mai este decat o presa de partid, mai mult, este o presa unica pentru ca este a unui singur partid: psd/pnl.

       cand presa unui singur partid are puterea de a face 99% din presa politica - cu care sustine un singur punct de vedere: "basescu tb. sa plece" - atunci nu mai putem vorbi de "presa" in sensul democratic al cuvantului, ci vorbim de monopol politic ca in rusia, in italia sau in regimurile sud-americane.       .
 • +8 (12 voturi)    
  in sfarshit..... (Luni, 7 septembrie 2009, 11:28)

  FILA [anonim]

  In sfarshit citesc shi eu ceva normal. O analiza lucida. Cat despre televiziunile mogulilor, nici nu se pune problema sa ma uit la acele emisiuni pline de venin, dezinformare shi manipulare. Daca doreshti sa te protejezi nu trebuie sa te uiti la astfel de programe. Eu asha indemn pe toata lumea din jurul meu. Mi-as dori un faliment al acestor trusturi. Oricum, constat ca 99% din presa merge de ceva timp in deriva. Pacat, libertatea de expresie s-a cashtigat cu sange varsat.
  • +4 (8 voturi)    
   este regretabil (Luni, 7 septembrie 2009, 13:05)

   directia 5 [anonim] i-a raspuns lui FILA

   cum libertatea cuvantului a devenit 'obiect de taraba',cum 'jurnalistii' nu constientizeaza ca odata disparut 'subiectul' base existenta lor devine precara iar jurnalismul decredibilizat pe o lunga perioada de timp
   jurnalismul s a transformat dintr o arma a democratiei intr un obiect contondent in mana unor mafioti verosi si lipsiti de scrupule,
   este aproape neverosimil cum presa dintr un vector al culturii s a transformat intr o scena groteasca in care personaje desprinse din opera unu i Caragiale sau Ionesco polueaza scena publica
   Care este aportul 'mediei' in transformarea societatii ?promovarea unor personaje de toata jena precum ,becali,vadim,andon,etc,care apoi caricaturizate de aceeasi 'medie' prezentate ca optiunea unu i popor lipsit de simtul civic,popor astfel 'victimizat' tocmai datorita lipsei de onoare a unor jurnalisti-tonomat
 • -2 (4 voturi)    
  gallagher, nu AMP (Luni, 7 septembrie 2009, 11:48)

  adrian [anonim]

  OXAN sintc elebri ca iau din gros fara sa citeze. Ca atare, eu zic ca or fi luat ei ceva din Mungiu, dar raportul lor pe Romania a fost intotdeauna Tom Gallagher. Vazind unele parti din raport, as zice ca tot el e.
 • -1 (5 voturi)    
  Madonna 2 (Luni, 7 septembrie 2009, 12:09)

  Cristi34 [anonim]

  Nu am citit articolul.
  Vreau doar sa spun ca aceiasi "specialisti" englezi fac tot felul de studii depre Romania in care se vede ca sunt total aerieni : problema tiganilor , imigrantii romani care o sa ia cu asalt Anglia etc.
  • -2 (6 voturi)    
   Dupa cum banuiam (Luni, 7 septembrie 2009, 12:29)

   Cristi34 [anonim] i-a raspuns lui Cristi34

   "În primul rând, Oxford Analytica nu este „prestigiosul institut de consultanţă politică“. Nu este nici măcar o surată a celebrei universităţi. Nu este nici institut şi nici fundaţie. Este doar un Ltd (limited), adică o SRL, înregistrat în Anglia la nr. 1196703, VAT no GB53318176. Desfăşoară activităţi comerciale de cercetare a pieţei, organizează dezbateri şi evenimente, produce conferinţe şi rapoarte! Pentru clienţi, şi pe bani, bineînţeles! "
   • +2 (6 voturi)    
    Discrediteaza sursa?? (Luni, 7 septembrie 2009, 15:12)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Cristi34

    Tot asa de bine pot sa zic si eu ca nu-mi pasa ce spui tu din moment ce esti doar un anonim :)) (evident ca-i aplicabil si in cazul meu).
    Da-i dracului de prosti de englezi si incearca sa mergi pe ceea ce poate fi masurat:
    - stai 3 ore la Antena 3 si numara de cate ori se aude Basescu (dincolo de context)
    - fa acelasi lucru la Realitatea
    Foloseste acceasi unitate de masura pentru ambele probleme: daca raportul englezilor e cumparat de Basescu, atunci probabil ca stirile de la postrile astea Tv sunt si ele cumparate.
    Se spun eu este; "gandeste cu capul tau".
   • +2 (2 voturi)    
    Vai, domnule Nistorescu! (Marţi, 8 septembrie 2009, 12:31)

    SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui Cristi34

    Ce sursa ti-ai gasit si tu sa dai, bai baiatule!

    Ai ales citate din articolele celui mai mare jeg jurnalistic din ultimii 20 de ani. Asta bate la c..r si Gaina care a nascut pui vii a lui Cristoiu.

    Mai iesi pe-afara, poate te aerisesti nitzel.
 • -2 (4 voturi)    
  Nimic nou sub soare (Luni, 7 septembrie 2009, 12:25)

  Tudor [anonim]

  Kennedy a castigat alegerile in fata lui Nixon cu presa. Practic presa l-a ingropat pe Nixon. Cu toate acestea si cu scandalul Watergate care a venit ulterior, Nixon este considerat unul dintre cei mai buni presedinti americani prin prisma a ceea ce a facut cand a fost la guvernare (excluzand Watergate). Mai bun chiar ca Kenndy. Dar presa nu l-a iubit niciodata.

  Asta e realitatea in care traim. De aceea oamenii destepti nu se duc la vot. Pentru ca exista oi care pot fi manipulate.
 • +5 (7 voturi)    
  manipulare ieri si azi (Luni, 7 septembrie 2009, 12:26)

  Toma N [anonim]

  O parte a populatiei va fi intotdeauna gata sa creada ce i se povesteste la TV, cu atat mai mult cu cat i se prezinta asta cu mult circ asociat... dar numai o parte.
  Pe vremea cand aveam 2 ore de TV cu mairili realizari, 20 de ani lumina de la Cutezatorii la Scanteia, credea multa lume in acele povesti?
  Eu cred ca ar trebui sa avem mai multe incredere in discernamantul ascultatorilor/cititorilor.
  Te poti uita linistit (daca ai vreme) si la Realitatea si la Antene si sa constati si singur ce au adunat la un loc cei de la OXAN in analiza lor. Si cred ca cei mai multi au facut-o deja.
  Nu ca Basescu ar fi neaparat bun (politician bun este un "curat murdar") dar acesti "datatori cu presupusul" ca analisti nu-i pot numi , ar trebui sa fi invatat ceva din lectia comunista: s-ar putea sa obtina exact reactia contrara din partea celor "prosti dar multi".
 • +6 (10 voturi)    
  COMP(L)OT DE...PRUNE! (Luni, 7 septembrie 2009, 13:44)

  GAVRILACHE [anonim]

  Observ ca nimeni, nici chiar cei imbolnaviti de ura contra presedintelui, nu mai pun la indoiala ca este vorba de un complot! Justificarea e simpla, adica in momente decisive pentru Romania, pentru poporul roman, e nevoie de un complot care sa ne salveze vrem-nu-vrem! Care ar fi argumentele "antenicilor" :
  a) Basescu e dictator, jos cu dictatura!
  b) Basescu e capul mafiei, cel putin a uneia dintre el, jos mafia!
  c) Basescu e urat si chiomb. Acest lucru vine in totala contradictie cu frumusetea poporului roman!
  d) Basescu e securist si fesenist. Pesedistii nu folosesc acest argument; liberalii si peremistii doar pe cel cu "fesenist".
  e) Basescu e rau, face o atmosfera necorespunzatoare in politica, nu ca Crin, Hrebenciuc, Vanghelie, Geoana, Tariceanu, Vadim etc., toti niste ingerasi pufoshi si draguti!
  Daca, tragandu-ma din Caragiale, inteleg ca Agamemnon Dandanache e de preferat lui Catavencu, nu prea pricep, asemeni faimosului alegator, hic, eu cu cine votez? Adicatelea, complot-complot da' sa fie...de prune! Ma bate gandul, cand vad covorul de ura si nimicnicie de la tv asemeni covorului de alge care impute plaja, sa-l votez tot pe Basescu : macar, daca iese, nu o sa ma plictisesc! Macar salvatorii natiunii, pentru o vreme, or sa aiba o dilema : ori poporul e prost ori noi suntem idioti!
  • +2 (2 voturi)    
   Amin, frate :) (Marţi, 8 septembrie 2009, 12:35)

   SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui GAVRILACHE

   rectificare: "....... face o atmosfera necorespunzatoare in politica, nu cac rin, hrebenciuc, vanghelie, geoana, tariceanu ......"
 • +5 (7 voturi)    
  Nu mai au simtul ridicolului (Luni, 7 septembrie 2009, 14:39)

  Andi [anonim]

  Ne iau de prosti pe cei care ne uitam la ei. Vedem asta, dar ii vom taxa la momentul potrivit.
  E adevarat ca acele "unelete" nu au caracter deloc, o gloata de pupincuristi fara coloana vertebrala....ridicoli care, repet, ne iau de prosti.
  Altfel, respect pentru articol..
 • +3 (7 voturi)    
  Prea bun (Luni, 7 septembrie 2009, 14:59)

  val [anonim]

  Sunteti foarte bun, domnule Tapalaga, prea bun pentru presa asta corect analizata de Oxford Analytica, cu completarile pe care , fara sa vreti, le-ati facut.
  Sincere felicitari!
 • +4 (8 voturi)    
  Sincere felicitari Dle. Dan Tapalaga ! (Luni, 7 septembrie 2009, 15:13)

  Andra [anonim]

  Sunteti probabil singurul jurnalist care a urmarit si sustinut aceasta tema in mod profesionist, coerent si tenace, inca de la declansarea procesului de deteriorare a spatiului public si al concentrarii presei, din 2005 si pana astazi.

  Felicitari !
 • +3 (3 voturi)    
  felicitari ptr. articol (Luni, 7 septembrie 2009, 18:41)

  zoro [anonim]

  bine ca mai avem citiva ziaristi onesti care spun lucrurilor pe nume. domnule Dan va rog sa rezistati pe metereze.
 • +4 (4 voturi)    
  Felicitari! (Luni, 7 septembrie 2009, 19:36)

  Luk [utilizator]

  Oare unde s-or mai angaja baietii si fetele de la Antene si Realitatea daca e ales Basescu pentru inca 5 ani??? Ce-o sa faca domnul SRS? Ca doar n-o sa-l mai pasioneze pe nenea Voiculescu subiectul chiar intr-atata daca nu mai e miza... Si cred ca nici nenea Vantu nu uita ca timpul de antena costa si hartia de ziar semnata Stanescu n-are nici o valoare...
  Spunea un comentariu mai sus ca-i bine sa-ti scoti din lista programelor Realitatea si Antena 3. Eu cred ca-i bine sa le lasi in lista ca sa-ti aduci aminte de ce te duci la vot. :).
  Atunci cand se urcasera neo pe noi si chemau minerii si-si imparteau mostenirea dezastruoasa, nu vedeam seriale cu nemernicul de Iliescu, cu dictatorul de Nastase etc etc.
  Unde erai nenea Vantu pe vremea aia? Unde erai nenea Voiculescu pe vremea aia? Faceati banuti pentru emisiunile de azi? :))
  Ne vedem la vot tovarasi!
 • +2 (2 voturi)    
  partea AMUZANTA (Luni, 7 septembrie 2009, 22:24)

  zdragomir [utilizator]

  Majoritatea persoanelor care se uita la canele de show politic ... sunt ... d e j a ... DECISE pe un drum politic, pe un partid politic. Restul persoanelor neinteresate de politica se uita pe OTV, acasa si diverse alte canale comerciale.

  OXAN interpreteaza foarte interesant aceasta stagnare mentale a populatie bolnava de televizita. Desi au dreptate privind pericolul concentratiei de putere in mass-media, nu par sa fie destul de familiari cu anii `90 din Romania si nici cu faptul ca romanul nu stie ce e aia democratie dupa zeci de ani despotism.
 • +3 (3 voturi)    
  De-"formatorii "de opinie (Marţi, 8 septembrie 2009, 9:19)

  Dr Marutza [anonim]

  Referitor la ziaristul CTPopescu: ne-am obisnuit cu stilul sau de a scuipa pe tot ce-i iese-n cale! El, marele filolog si filozof, acasa in toate limbile si culturile pamantului, e scos in fata (sau , mai bine zis, iese singur!) cand "victima" avuta in vizir trebuie anihilata, muscata mortal! Colegi de breasla de tipul nistorescului si mai nou si hurezeanu (mare dezamagire in privinta lui!), dau si ei cu ce apuca ca cel victimizat sa fie facut praf si pulbere! Ce deontologie? Ce respect pentru capacitatea de a pricepe cat de cat a cititorilor? Nimeni si nimic nu mai conteaza la sunetul argintilor pusi la bataie de mai marii presei si televiziunilor! Detractori si falsificatori de opinie, uniti-va! Dati in colegii de breasla care nu se lasa inregimentati, dati in rabdarea celor ce va mai citesc (inca!), dati in tot ce misca, ca doar trebuie sa va justificati cumva sumele cu care sunteti remunerati! Ce iese pana la urma din toata nebunia asta.....e altceva!
 • +2 (2 voturi)    
  zarurile sunt aruncate deja, mai tonomatilor (Miercuri, 9 septembrie 2009, 4:32)

  goe [anonim]

  Trebuie sa fii orb surd si prost sau doar tonomat ca sa spui ca raportul e o "facatura". Televiziunea in Romania a ajuns o baie de laturi. Deschizi televizorul si se umple camera de zoaie, umori si alte lichide fiziologice. Asta e.
  Exista 3 categorii de privitori la acest jalnic spectacol:
  1. cei pe care chiar ii deranjeaza Basescu - putini la numar
  2. cei pe care nu-i deranjeaza dar care "pun botul" la laturi - putini si astia
  3. oamenii normali care isi dau seama ce se intampla si mai ales de ce se intampla - imi place sa cred ca astia sunt cei mai multi
  Toate cele 3 categorii sunt deja decise de mult in privinta votului. Nici mii de tone de laturi pe ora nu vor mai schimba nimic.
  Cel mai jalnic argument vehiculat este "Basescu dictator". Destul de proasta inspiratie sa vii cu asa ceva intr-o tara in care majoritatea oamenilor cu drept de vot au prins o dictatura si stiu exact cum arata. Daca era vorba de asa ceva, nu mai exista azi nici o Antena, iar distinsii scuipatori si vomitatori in direct erau de mult la Jilava. Inca nu am auzit de vreun dictator balacarit 24 de ore din 24 in presa din propria tara, asa ceva pur si simplu nu exista. Voi sunteti chiar idioti, mai tonomatilor? Sau ne credeti prosti pe toti?
  In alta ordine de idei, in afara de "jos Basescu", alt program politic n-am auzit de la nimeni (decat ceva despre niste tractorase cu GPS pe care insa nu le pun la socoteala, ideea apartinand unui imbecil cu acte in regula). Basescu a promis ca va lupta impotriva hidrei care a pus stapanire pe Romania, iar masura succesului lui este exact cantitatea de zoaie venin si laturi care se deverseaza zilnic in televizoare. Vazand cum va ies ochii din cap mai ciutacilor si tonomatilor care sunteti, imi dau seama ca Basescu n-a pierdut vremea de pomana ci chiar a atins niste puncte nevralgice, asa cum a promis ca va face. Il voi vota pentru ca va urasc pe voi dar mai ales pe cei pe care ii reprezentati si vreau sa va mai vad cu ochii afara din cap inca 5 ani.
 • -2 (2 voturi)    
  i-auzi... (Miercuri, 9 septembrie 2009, 8:26)

  Dan [anonim]

  Auzi mai nea Tapalaga ce zice d-na Mungiu, ca ea nu a participat la intocmirea raportului asta. Si ziceai ca nu e facatura? Ia sa vad acum cum iti tragi singur doua perechi de palme in fata oglinzii si te asezi singur in genunchi la colt pe coji de nuca. Frate, nu mai stiu pro-basestii astia mici ce sa mai scoata doar sa le iasa iar favoritul presedinte...
 • -1 (1 vot)    
  Vai de capul vostru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Duminică, 13 septembrie 2009, 0:20)

  pentru adevăr [anonim]

  toţi cei ce avaţi orbul găinilor , findul lui "udrea" pe ochii şi băutura din capul lui Băsescu, Articol la comanda fregatelor !!!!!!!!!!!!!!!!! 98% scris de lingăi marinarilui beţivan.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by