Stim ca guvernul Boc isi va asuma raspunderea pe un text de lege privind functionarea domeniului Educatiei; insa, tipic pentru acest guvern pripit, nu stim nici acum care va fi acest text. Ieri vicepremierul Dan Nica (de la PSD) a declarat ca e vorba de codul produs de colega sa de partid si de guvern, ministrul Ecaterina Andronescu. Astazi, in schimb, premierul Boc a replicat ca respectivul cod “nu ne place” si ca nu va fi adoptat. Eu cred ca, daca e sa fie adoptat un cod al Educatiei, acesta trebuie sa fie codul Andronescu.

De ce spun asta? Nu pentru ca as considera ca, pe fond, legile produse de dna Andronescu ar fi bune la modul absolut sau prin comparatie cu codul dlui Miclea. Din contra, personal consider ca au dreptate cei care transeaza comparatia in favoarea textului de lege propus de presedintele Comisiei prezidentiale pentru Educatie. Pe de alta parte, o comisie prezidentiala nu este un minister, dl Miclea ofera solutii politice presedintelui iar responsabilitatea sa se opreste aici. Responsabilitatea pentru mersul domeniului Educatiei apartine titularului postului ministerial. De altfel, dl Miclea este un om rezonabil, si spune asta el insusi, cat se poate de limpede:

“Va fi asumata raspunderea guvernului pe legile educatiei? Daca da, pe ce varianta, Miclea sau Andronescu?

Mircea Miclea.

Singurul text pe care isi poate asuma raspunderea este textul scris de un membru al Guvernului. Noi, in calitate de experti, nu scriem texte de lege pentru Guvern. Daca isi va asuma raspunderea, Guvernul o poate face numai pentru un text al Guvernului.”

(Hotnews)

Citeste restul articolului si comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.