Opinie

Guvernul Boc trebuie sa adopte “codul Andronescu"

de Doc     Inventarul stricaciunilor politice
Marţi, 1 septembrie 2009, 14:11 Actualitate | Opinii


Stim ca guvernul Boc isi va asuma raspunderea pe un text de lege privind functionarea domeniului Educatiei; insa, tipic pentru acest guvern pripit, nu stim nici acum care va fi acest text. Ieri vicepremierul Dan Nica (de la PSD) a declarat ca e vorba de codul produs de colega sa de partid si de guvern, ministrul Ecaterina Andronescu. Astazi, in schimb, premierul Boc a replicat ca respectivul cod “nu ne place” si ca nu va fi adoptat. Eu cred ca, daca e sa fie adoptat un cod al Educatiei, acesta trebuie sa fie codul Andronescu.

De ce spun asta? Nu pentru ca as considera ca, pe fond, legile produse de dna Andronescu ar fi bune la modul absolut sau prin comparatie cu codul dlui Miclea. Din contra, personal consider ca au dreptate cei care transeaza comparatia in favoarea textului de lege propus de presedintele Comisiei prezidentiale pentru Educatie. Pe de alta parte, o comisie prezidentiala nu este un minister, dl Miclea ofera solutii politice presedintelui iar responsabilitatea sa se opreste aici. Responsabilitatea pentru mersul domeniului Educatiei apartine titularului postului ministerial. De altfel, dl Miclea este un om rezonabil, si spune asta el insusi, cat se poate de limpede:

    “Va fi asumata raspunderea guvernului pe legile educatiei? Daca da, pe ce varianta, Miclea sau Andronescu?

    Mircea Miclea.
    Singurul text pe care isi poate asuma raspunderea este textul scris de un membru al Guvernului. Noi, in calitate de experti, nu scriem texte de lege pentru Guvern. Daca isi va asuma raspunderea, Guvernul o poate face numai pentru un text al Guvernului.”

    (Hotnews)

Citeste restul articolului si comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.


Citeste mai multe despre   


1069 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  Si daca... (Marţi, 1 septembrie 2009, 14:29)

  Stefan Vlaston [anonim]

  Respectivul ministru n-a izbutit sa paraseasca lumea care l-a creat, cea comunista, inseamna sa patimeasca 4,5 mil. de elevi si studenti, plus parintii si familiile, sa nu-si gaseasca un loc in piata muncii, sa-si incarce mintea cu aiureli?

  Grava eroare!. Noroc ca nu se va proceda astfel. Premierul are, conform legii, ultimul cuvant. Din cate a declarat isi va exercita aceasta prerogativa.
 • -1 (1 vot)    
  Degeaba (Marţi, 1 septembrie 2009, 15:54)

  Grig [anonim]

  Dl. Boc mai bine si-ar da demisia decat sa adopte codul Andronescu. Macar ar avea un motiv onorabil pentru a pleca...
 • -1 (1 vot)    
  Iar domnul Vlaston? (Marţi, 1 septembrie 2009, 16:23)

  C [anonim]

  Iar comenteaza Stefan Vlaston, cel "apolitic" in tot ceea ce face? Judecand la rece propunerea Andronescu, cu toate hibele ei, este o abordare echilibrata si, mult mai important, ce se implementeaza treptat. Varianta Miclea propune ceea ce s-a tot incercat in Romania: sa schimbe radical sistemul, fara a avea resursele necesare!! De aceea, este si nerealista.
 • +1 (1 vot)    
  cheia: membru al guvernului (Marţi, 1 septembrie 2009, 16:57)

  A Dandanache [utilizator]

  Dupa cum spune si Miclea: asumarea pe un text al unui membru al guvernului. Este Boc membru al guvernului? Este. Am vazut undeva ca Boc a declarat: daca e nevoie am sa scriu eu (Boc) textul.
 • +2 (2 voturi)    
  Va rugam sa faceti o comparatie, dle. Doc (Marţi, 1 septembrie 2009, 17:12)

  hotnewsfil [utilizator]

  Creditul de care se bucura domnul Doc in randurile noastre, ale cititorului, ne-ar determina sa acceptam nedeliberat afirmatia sa : "Eu cred ca daca e sa fie adoptat un cod al educatiei, acesta trebuie da fie codul Andronescu".
  Totusi, pentru a intelege bine aspectele majore, il rugam pe domnul Doc sa faca o comparatie concisa intre cele doua coduri aflate pe rol.
  Vom avea multe de invatat.
  Ii multumim respectuos domnului Doc.
 • 0 (0 voturi)    
  Precizare (Marţi, 1 septembrie 2009, 18:19)

  Doc [utilizator]

  Din pacate, cred ca punctul de vedere pe care il explic in articol nu e bine inteles, mai ales ca Hotnews a preluat doar o parte din el: nu spun ca pe fond textul de lege propus de dna Andronescu e mai bun, din contra... Insa, de vreme ce ministrul Educatiei este dna Andronescu, guvernul Boc nu poate sa promoveze in Educatiei respectiv decat legile sustinute de ministru. E absurd sa ceri unui ministru sa implementeze si, mai ales, sa-si asume responsabilitatea pentru efectele produse de legi adoptate impotriva vointei sale.
  • +1 (1 vot)    
   Situatie absurda (Marţi, 1 septembrie 2009, 20:17)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Daca printr-o conjunctura nefericita, respectivul ministru aduce un prejudiciu imens societatii, acesta este un temei suficient pentru a nu respecta "cutuma". De altfel, PSD are o cale simpla de a regla "nedreptatea" ce i se face: initiaza sau semneaza o motiune de cenzura, cade guvernul si lucrurile reintra pe un fagas constitutional normal.

   Dar sa lasi 4,5 mil. de elevi si studenti la vointa unui ministru, doar pt. ca " asa se cade", e prea mult.
   • -1 (1 vot)    
    Situatie absurda (Miercuri, 2 septembrie 2009, 0:16)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Stefan Vlaston

    Dar sa lasi 4,5mil. de elevi si studenti la vointa unui politician (Basescu) si a unui asa zis "expert" nerecunoscut de nimeni (Miclea) cum este? M-am saturat de gargaragii PD-L-ului in frunte cu domnul Vlaston care atunci cand e vorba de simple discutii sunt experti, iar cand e vorba de masuri concrete (vezi grila unica de salarizare) tac ca mortul in papusoi. Despre ce reforma vorbesc oamenii astia? Cu noua grila de salarizare o sa plece si bruma de profesionisti pe care inca ii avem. Multumim domnule Boc, domnule Miclea, domnule Pogea pentru binele pe care il faceti acestei tari, si va dorim la fel!
    • +1 (1 vot)    
     Ceva nu intzeleg (Miercuri, 2 septembrie 2009, 3:36)

     eugen [anonim] i-a raspuns lui Mihai

     1. Daca este numai o bruma de profesionishti ce importantza au ei in luarea deciziilor? Cel mai probabil ca nici una. (in mod evident ei au ramas o bruma de pe vremea lu' Adomnitzei et Co- dar sa nu o luam politic now..)
     2. Daca tot sunt o bruma shi nu au importantza, atunci de ce sa le dam la totzi salarii mari? numai in ipoteza ca s-ar putea cineva, careva, undeva, poate , sa merite?

     Dorintza de a lovi PDL-ul, ridicarea in slavi a lui Vanghelie, Adomnitzei, Chuariu etc, este o constanta - vrednica de o cauza mai buna. De exemplu mai multa rigurozitate shi coerentza logica in post, nu de alta, dar lumea, doamne fereshte, s-ar putea sa va califice drept limitat, ca sa folosesc un eufemism. lol
    • +1 (1 vot)    
     ma lasi... (Miercuri, 2 septembrie 2009, 14:43)

     eu [anonim] i-a raspuns lui Mihai

     daca aveai bunavointa sa te uiti pe coduri vedeai diferenta. e chiar un pacat ca proiectul asta a venit intr-un an electoral. eu sunt parinte si mi se cam rupe la ora actuala ca basescu sau altcineva a sustinut comisia aia. vreau sa vad ca in sfarsit cineva vrea sa rezolve problemele din sistem, ca banii merg acolo unde sunt copii. cat despre comentariul tau probabil ca esti profesor si, in acest moment vorbeste frustrarea. cat despre andronescu e atat de recunoscuta... ca ma doare...
  • +2 (2 voturi)    
   Va multumesc, domnule Doc (Miercuri, 2 septembrie 2009, 6:18)

   Om bun [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Asa cum detaliati acum, vrea sa procedeze si domnul Prim-Ministru, sa ia ce este mai bun din cele doua documente, in consensul final al elaboratorilor acestora (comisiile au fost alcatuite, ambele, din cei mai reputati specialisti), astfel incat sa rezulte un document final unitar, emis, evident, de Ministerul Educatiei si aprobat de Primul Ministru.
   Este profund gresit ca cele doua documentate sunt vehiculate purtand numele ministrului, respectiv al coordonatorului comisiei prezidentiale. S-au starnit astfel ambitii personale ale "sefilor de document".
   Intr-un "plus negativ", definitivarea acestui document extrem de important este tulburata de balacareala politicienilor ce si-au bagat coada diabolica, distructiva, acum, inaintea farsei denumite "Alegerei Prezidentiale", farsa in care unii candidati sarlatani promit ca, daca vor fi alesi, vor rezolva toate probleme de ordin material si spiritual ale poporului (ca vor inalta Romania "pe noi culmi de progres si civilizatie"), desi ei stiu foarte bine ca actuala constitutie nu le permite sa faca ceva pentru punerea in aplicare a promisiunilor lor mincinoase, facute fara orice fel de acoperire. Si, ceea ce este mai grav, sarlatanii nu au intreprins nimic, in acesti douazeci de ani, ca sa fie elaborata si aprobata o constitutie clara, (lipsita de confuziile grave ale celei actuale), prin care sa se stabileasca daca Romania va fi republica parlamentara sau republica semi-prezidentiala (ca Franta), in care institutiile de cel mai inalt nivel sa nu se mai calce pe piciare, sa nu-si mai bage bete in roate, sa nu mai fie intr-o lupta distructiva continua, care tine tara pe loc, coada Europei.
   Va stimez, domnule Doc. Nepotrivirea unei singure litere v-a privat de ocuparea postului domnului Boc. Norocul lui, ca la 6 din 49. Try again, vorba turcului.
 • 0 (0 voturi)    
  Va multumesc, domnule Doc (Miercuri, 2 septembrie 2009, 8:44)

  hotnewsfil [utilizator]

  Asa cum detaliati acum, vrea sa procedeze si domnul Prim-Ministru, sa ia ce este mai bun din cele doua documente, in consensul final al elaboratorilor acestora (comisiile au fost alcatuite, ambele, din cei mai reputati specialisti), astfel incat sa rezulte un document final unitar, emis, evident, de Ministerul Educatiei si aprobat de Primul Ministru.
  Este profund gresit ca cele doua documentate sunt vehiculate purtand numele ministrului, respectiv al coordonatorului comisiei prezidentiale. S-au starnit astfel ambitii personale ale "sefilor de document".
  Intr-un "plus negativ", definitivarea acestui document extrem de important este tulburata de balacareala politicienilor ce si-au bagat coada diabolica, distructiva, acum, inaintea farsei denumite "Alegerei Prezidentiale", farsa in care unii candidati sarlatani promit ca, daca vor fi alesi, vor rezolva toate probleme de ordin material si spiritual ale poporului (ca vor inalta Romania "pe noi culmi de progres si civilizatie"), desi ei stiu foarte bine ca actuala constitutie nu le permite sa faca ceva pentru punerea in aplicare a promisiunilor lor mincinoase, facute fara orice fel de acoperire. Si, ceea ce este mai grav, sarlatanii nu au intreprins nimic, in acesti douazeci de ani, ca sa fie elaborata si aprobata o constitutie clara, (lipsita de confuziile grave ale celei actuale), prin care sa se stabileasca daca Romania va fi republica parlamentara sau republica semi-prezidentiala (ca Franta), in care institutiile de cel mai inalt nivel sa nu se mai calce pe piciare, sa nu-si mai bage bete in roate, sa nu mai fie intr-o lupta distructiva continua, care tine tara pe loc, coada Europei.
  Va stimez, domnule Doc. Nepotrivirea unei singure litere v-a privat de ocuparea postului domnului Boc. Norocul lui, ca la 6 din 49. Try again, vorba turcului.
 • 0 (0 voturi)    
  Sclavagism la 20 de ani (Joi, 3 septembrie 2009, 21:16)

  Adrian S [anonim]

  Daca am sta putin sa ne gandim, nu sunt vinovati cei care ne conduc, ci NOI ca nu vrem sa facem nimic pentru NOI. Suntem doar o unealta, o gasca de manipulati care nu vrea sa-si ceara drepturile.Iar reformele care se doresc pe parte de invatamant, nu sunt altceva decat alte modalitati de indobitocire, de subjugare a noilor generatii printr-un sclavagism pe fata. Sunt multe programe in Romania la care sistemul nu vrea sa dea atentie. Stiti de ce? Pentru ca nu doresc o functionare a lor, a implementarii lor - isi dau seama de potentialul programelor si le este teama de schimbarile ce s-ar produce. Va dau un exemplu. Cine a auzit de "Pilula zero"? Toate ministerele din romania se codesc in a promova si sustine programul, iar cei din afara Romaniei nu stiu cum sa-l cumpere mai repede pentru a-l implementa ei la NOI. Si cate programe nu sunt de acest fel... Pai cat de prosti sa fim sa ne lasam calcati in picioare? Mai avem nevoie de inca 20 de ani de sclavagism? Daca pentru Ceausescu au ajuns cateva gloante, pentru astia de ne conduc acum cate gloante ne-ar trebui?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version