Exista taranoi care, ajungand sa imparta bani publici, se descheie la prohab si se slobozesc pe nasul tau daca-i intrebi cum i-au cheltuit. Primii stropiti cu jetul asta de nesimtire tasnita din madulare sunt jurnalistii care isi baga nasul in rahatul facut pe banii vostri. Va fi ceva nedelicat, grotesc si deloc subtil: despre taranoi infometati. Sunt insa taranoi si taranoi. Unii injura birjareste. Se p... in capul nostru, ne f... sau ne invita sa-i pupam in fund. Astia-s primitivii, neanderthalienii politicii ajunsi capetenii de trib. Altii ne scriu mail-uri sofisticate, ne dau raspunsuri tembele din care rezulta tot o invitatie la pupat. De sus pana jos, in Romania asa se traieste: cu fundul in sus.

Cand l-am intrebat cum a impartit 800 de mii de euro partenerilor de afaceri, Radu Mazare (PSD) ne-a transmis un sincer “HotNews.ro sa ma pupe in fund”. Ciudata reactia unui primar care si-a varat cei 800 de mii de euro in propriul fund. “Se urmareste informarea corecta, obiectiva si in timp real a societatii civile despre activitatea Primariei Municipiului Constanta, dar si construirea, promovarea si mentinerea unei imagini institutionale pozitive”, scrie in nota de fundamentare. Acesta este limbajul administrativ prin care Mazare le cere partenerilor sai de afaceri, care au castigat contractul, sa-i lustruiasca posteriorul in urmatorii patru ani.

Specia de primata de la malul marii s-a raspandit cam prin toata Romania. O gasim catarata, iata, in jiltul unui mare oras de campie. De la inaltimea fotoliului de primar al Craiovei, Antonie Solomon (PDL, ex PSD) s-a usurat in capul ziaristilor de la Gandul care l-au intrebat de ce cheltuieste, in vremuri de criza, un milion de euro pentru beculete de craciun si iepurasi de paste: “Ba, da voi sunteti chiar nesimtiti. Pai ia si tu un caiet de sarcini sa vezi cum se face o licitatie si mai lasa-ma dracu’n pace cu prosiile voastre. (...) Ma p… pe voi!“.

Avem insa si taranoiul de Ardeal, care injura apasat, gospodareste. Si el isi apara banutul tot cu madularul. Intrebat de un reporter Realitatea TV despre o deplasare in Turcia care a costat 200 de mii de RON, primarul din Targu Mures, Dorin Florea (PDL) s-a descheiat iute la prohab:

Du-te-n pizda ma-tii! Fute-l pe Bakos! Spune-i ca costa mult! Ma baiete, asculta aici! Stai aici ca iti fut una ca dracu cu astia ai vostri cu tot! Inchide usa! M-am saturat deja! Veniti la comanda? De cate ori s-au dus la orasele infratite? De cate ori? Platesc ceva sau nu? Platesc ceva sau nu?! In pizda mamelor voastre!”

Inainte sa parasim Neanderthalul politic local, aruncati o privire in jur. Vi se pare ca sunt singurii taranoi care isi ingrasa fundurile pe banii publici si ne invita sa le alintam dosul? Vi se pare cumva ca pe strada, in Guvern sau in Parlament e altfel? Ma p... pe voi a spus in felul ei si Monica Iacob Ridzi cand a declarat ca nu o intereseaza pe ce a cheltuit 600 de mii de euro cand era ministru. Va f... le comunica Adrian Nastase procurorilor DNA de fiecare data cand mai deschid un dosar. Ne pupati in fund, le transmit cei mai multi parlamentari alegatorilor atunci cand blocheaza marile dosare si nu numai atunci. Ne intorc spatele a doua zi dupa alegeri.

Toti se simt, pe banii altora, Imparati. In universul lor, regula esentiala e sa nu-ti pese de ceilalti. Tu esti Supremul, Dumnezeul la care se inchina robii tai, ciolovecii. In religia taranoilor cu putere, te inchini la fundul lor sau te calca in picioare.

Fiecare isi pazeste fundul cum poate cand e vorba de bani picati din cer. Judecatorii, functionarii, profesorii actioneaza, in vremuri de criza, la fel de trivial, de indecent, de indiferent.

Sa ma pupati in fund zice si taranoiul urcat la volan cand arunca doza de bere pe geam, pungile cu gunoi pe marginea santului, pet-ul pe munte.

Mai recent, o mare banca de stat se p... pe noi. Noi le cerem informatii publice despre cum isi fac campanie la televiziuni iar ei ne scuipa in fata secretul bancar. Vom scrie curand. O alta mare companie de stat se p... delicat pe interesul public cand ii intrebam cum au cheltuit niste bani cu un show tv. Si despre ea vom scrie. Televiziunile de stiri fac si ele ceva pe telespectatorii lor. Se prefac ca mor de grija banului public, dar il jumulesc cot la cot cu politicienii f...i la comanda. Detalii, cat de curand.

Celor care se grabesc sa acuze vulgaritatea textului, le spun ca mitocania, tupeul si neamprostia le fura banii. Suna obscen pentru ca asta primim in fata cand le cerem socoteala: un scuipat mai parfumat sau mai puturos, dar tot intre ochi.

Indiferent de culoarea politica a taranoilor, vom insista sa aflam cum cheltuiesc banii publici in special cei care ne trimit bezele cu fundul.

P.S.Nu-i mai aud pe virginii patriei care fac apoplexie, spume si indunda redactiile cu comunicate numai cand Traian Basescu scoate mojicii pe gura. Tac si inghit la fundul lui unor golanasi ca Mazare sau chiar mai rau.