M-am gandit sa caut chermezele populare la care a participat Traian Basescu. Adunari cu tuici, oi, popi, oale de lut, bai de multime, SPP si doamne rrome. Plus cateva vizite "de lucru" in cel mai ceausist stil, ornate cu indicatii pretioase si antieconomice cum e aia cu "fierul-beton".

* 24 aprilie: Turnu-Severin (Ziua orasului)

* 25 aprilie: Cluj (Congresul UDMR)

* 3 mai: Satu-Mare („Sambra oilor”)

* 16 mai: Bucuresti (Congres Studentesc)

* 24 mai: Bucsoaia (Hora Bucovinei)

* 24 mai: Bistrita (Ziua orasului)

* 29 mai: Alba-Iulia (Ziua orasului)

* 26 iunie: Miercurea-Ciuc (Ziua Drapelului)

* 27 iunie: Targu-Mures (Ziua orasului)

* 29 iunie: Husi (Intronizarea Episcopului)

* 5 iulie: Sibiu (Festivalul „Bujorului”)

* 11 iulie: Mures (Festival de Traditii)

* 18 iulie: Tusnad (Tabara de Tineret)

* 19 iulie: Muntele Gaina („Targul de fete”)

Este evident ca Traian Basescu isi schimba electoratul. Se muta la tara. Acolo unde participarea la vot este mai mare, unde oamenii nu sunt la fel de informati, unde primarul are influenta si unde exista o traditie a votului cu Puterea si a galetii de partid.

Traian Basescu a inteles sau a aflat ca lupta se da in cadrul celor 30 de procente din numarul de alegatori care mai vin la vot. Si smulge fara mila din electoratul PSD. La Tusnad a atacat si electoratul Tribunului. Aveti aici o demonstratie a demagogiei din spatele discursului de la Tusnad. Daca huiduielile de la Tusnad au fost provocate, cele adresate Elenei Udrea, lui Geoana sau oul adresat lui Boc ar trebui sa-i puna pe ganduri.

Boc s-a specializat in cositul pe marginea santului, jucatul cu diferite scule, de la fierastraie electrice la roboti medicali, Elena Udrea canta la fluier. Ecaterina Andronescu, in incercarea de a opri degradarea notiunii de educatie, este admonestata de spiritul lui Vanghelie intrupat in Geoana.

PSD si PDL se bat pe acelasi electorat. Toate masurile luate de Guvernul comun sunt de stanga in ciuda aparentei ideologii de dreapta a PDL. Egalitatea procentuala din toate alegerile si sondajele ne spune ca electoratul nu poate face deosebire intre cele doua partide.

Am ajuns inapoi in 1990. Trist este ca atunci aveam un Coposu pe partea dreapta. Acolo acum salasluieste Norica. Brucan a gresit cu cel putin 20 de ani.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.