Sa luam cazurile Remes, Nastase, Ridzi.

Remes, artistul caratului cu carca al caltabosilor a fost usuit imediat din Guvern de Tariceanu. DNA-ul l-a trimis in judecata, dar de-acolo nu s-a mai facut nimic, omul e bine merci. E un caz care practic a intrat in anecdotic. Impactul politic si public a fost nul. Rezista prin uitare.

Cazul Nastase. Mult mai complicat juridic. Nu a ajuns in Justitie. S-a tinut cu dintii sa nu vada de aproape fata unui judecator. Impactul politic, si pentru partid si personal, a fost imens. In ciuda inteligentei, Nastase a acceptat aceste riscuri politice pentru a nu fi judecat. Stie el de ce. Sustinut de PSD si PNL rezista inca.

Cazul Ridzi. Un caz care le combina pe cele doua. De domeniul evidentei ca in cazul lui Remes, cel putin din punct de vedere moral. Si cu componenta partizana de tip Nastase. Cu fiecare iesire publica Monica Ridzi se afunda tot mai rau. Si face un enorm rau partidului.

Monica Ridzi a reusit sa greseasca flagrant, ca Remes, si sa se compromita politic impreuna cu partid cu tot, ca Nastase. Dar spre deosebire de Nastase nu are sprijin parlamentar. Situatia ei e imposibila. DNA poate sa dea NUP dar efectul asupra lui Basescu e devastator. Sau poate sa inceapa urmarirea penala si s-o faca uitata. Dar se uita pana la alegeri?

Solutia era de tip Remes. O demisie rapida si salvarea prin uitare. Mutarea la DNA, inceperea urmaririi penale si taraganarea timp de 3 ani.

Am mai spus, sa fii original e de multe ori o dovada de prostie. Chiar si in politica, chiar si in acoperirea nelegiuirilor.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.