M-am plictisit de falsele argumente pe care PDL-ul le vehiculeaza in sprijinul Monicai Iacob Ridzi. Sa le luam pe rand.

1. Sa lasam Justitia sa-si spuna cuvantul. Orice om trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie.

Un ministru are ca principal scop administrativ folosirea eficienta in domeniul pe care-l pastoreste a banilor publici in scopul atingerii scopurilor din programul de guvernare. Prezumtia de nevinovatie spune ca pana la un verdict definitiv persoana in cauza trebuie considerata nevinovata. Dar pe intreg cuprinsul lumii o persoana, in cazul in care exista suspiciuni majore ca a comis o fapta grava, pana la stabilirea definitiva a unui verdict este tinuta in custodia autoritatilor.

Nimeni nu cere retinerea Monicai Ridzi. Dar, deoarece exista o suspiciune grava de folosire ineficienta a banului public, Monica Ridzi trebuie, pe timpul anchetei, sa nu mai poata gestiona treburile ministerului.

2. A fost foarte eficienta, s-au cheltuit doar 6 Euro de persoana.

Acest argument e cel putin ridicol. Rolling Stones a strans in 2007 60.000 de persoane, nu a avut loc pentru mai multe, si a avut un profit de ordinul milioanelor. Monica Ridzi a pus la cale niste spectacole. Daca acestea aveau valoare comerciala, ministerul avea profit, nu pierdere. Avem mentalitatea gresita ca Statul trebuie in orice conditii sa dea bani. Daca Monica Iacob Ridzi o aducea pe Madonna si cerea 50 de Euro pe bilet strangea 30.000 de persoane si colecta 1,5 milioane Euro, dadea 1 milion Madonnei si ramanea cu bani sa organizeze si altceva. Plus ca gasea sponsori sa acopere toate cheltuielile. Faptul ca s-a cheltuit 1 Euro este o dovada de ineficienta si prost management.

3. Si la alte partide exista astfel de cazuri.

4. Este un atac politic si media.

5. E un atac impotriva generatiei tinere din politica.

6. Sunt responsabili angajatii ministerului.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Romania Obiectiva.