S-au vehiculat tot felul de nume privind viitorul comisar european al Romaniei. Evident, batalia din coalitie cine sa-l numeasca, PDL sau PSD, nu e incheiata, in ciuda faptului ca, la un moment dat, social-democratilor parea sa li se fi bagat pumnul in gura, atunci cand presedintele Basescu a negociat cu Franta si Grecia pentru portofoliul agriculturii. "Noi am negociat, voi ce ati facut?", spun unii ca ar fi fost discutia in coalitie. PDL a aratat hotararea de a-si impune omul, considerand ca social-democratii n-au facut lobby la nivel european.

Au fost vehiculate nume din ambele parti: Macovei, Ciolos, Severin, Puscas, si la un moment dat, Geoana a aruncat numele Tanasescu, al fostului ministru de finante, reprezentantul Romaniei la FMI. Puscas ar fi o varianta, insa o sursa social-democrata mi-a spus: "Sa spunem ca in PSD Tanasescu este mai apreciat decat Puscas", atunci cand am tot sapat pe aceasta varianta.

O discutie avuta cu un apropiat al lui Tanasescu mi-a confirmat ca este varianta viabila pentru PSD si, din informatiile mele, se va discuta din nou luni despre asta atat in PSD cat si, probabil, in coalitie. Numele lui Tanasescu a fost amintit in treacat de Geoana intr-un interviu si coincidenta a facut ca interviul sa aiba loc a doua zi dupa discutia mea cu acest apropiat al lui Tanasescu.

PDL sustine varianta Dacian Ciolos, fost ministru al agriculturii, acum director pe dezvoltare rurala in Comisia Europeana. O persoana competenta si calificata. Daca te uiti putin la CV-ul lui, nu are cum sa nu fie agreat de Franta, iar Romania sa nu obtina sprijinul in acest sens, intrucat, Ciolos este scolit prin Franta.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Menaru.