Lucrez in plin centru, pe o strada care are intre benzile de circulatie, o fasie de spatiu verde.De trei luni, spatiul verde e mai mult maron, din cauza unor lucrari care se fac in cel mai pur stil romanesc, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

In primavara a venit o firma cu 4 muncitori care au sapat, au nivelat, au pus gazon nou, dupa care a plecat. Peste cateva zile, a mai venit o firma, cu vreo 7 muncitori (utili erau doar 3, restul stand tolaniti pe iarba si supraveghindu-i pe ceilalti). Au scos gazonul verde pus de prima firma, au sapat, au bagat niscaiva tevi in pamanat, au acoperit si au plecat.

N-a trecut o saptamana, ca un alt camion a parcat in fata firmei. Din el au coborat doi muncitori cu doua harletze. Era clar, aveau de sapat. Au ochit un loc, au scos gazonul verde, au sapat, au bagat un stalp de iluminat si au repetat apoi operatiunea in alta parte. La final, au aruncat o privire generala, s-au declarat multumiti, au pus la loc gazonul verde si au plecat.

Ieri a aparut un excavator alb, micut, inconjurat de 14 muncitori, de zici ca-i papamobilul. Au venit, au scos gazonul verde si au inceput sa sape. De doua zile, asta fac: o groapa uriasa.

Nedumerit, am coborat si l-am intrebat pe unul dintre muncitori de ce nu au facut toate lucrarile o singura data.

Omul mi-a spus asa: ”Dom`ne, nu e treaba mea, da` retineti acest aspect: lucrarea a fost obtinuta la licitatie. Toata treaba asta a fost subcontractata la 5 firme, din cauza ca asa a fost, am inteles, in caietul de sarcini, ca Ministerul de Finante, ca sa participi la licitatie, cere sa fii specializat pe ceva anume. Una e specializata pe cabluri, alta pe stalpi si asa mai departe. Fiecare isi face treaba, dupa care vine cealalta si isi face treaba. Corect?

Corect.

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.