Pana in urma cu doi ani, in fiecare vara ma gandeam foarte serios unde imi voi petrece concediul - in tara sau undeva prin Europa.

De ce pana in urma cu doi ani? Pentru ca in 2007 m-am hotarat sa fac un tur al manastirilor din Bucovina insa mi-a luat 14 ore sa ajung de la Timisoara la Gura Humorului, un drum de nici 600km. In cele 14 ore am prins toate semafoarele posibile, se lucra peste tot iar eu am fost foarte aproape de a renunta la concediu.

Nu sunt genul de persoana care merge cu cortul iar cand ma duc in concediu, prefer sa platesc putin mai mult dar sa am un anumit nivel de confort (decent, nu lux).

In Romania, acest nivel de confort m-ar costa extrem de mult, raportul calitate/pret fiind unul execrabil. Stim ca un sejur la mare este mai scump in Mamaia decat in Turcia sau Grecia desi nici turcii, nici grecii, nu au apa cu alge, servicii de proasta calitate sau hoteluri murdare.

De asemenea, iarna nu imi permit sa merg la ski la Sinaia sau Predeal, ci doar in Austria sau poate Germania. In Delta, lucrurile stau asa cum spune Dan, si atunci ce poti face? Sa platesti mult pentru servicii proaste in Romania, sau sa platesti decent pentru un tratament decent in alte tari din Europa?

Am fost curios sa vad cum a evoluat numarul de turisti de la Revolutie incoace.

Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro.