Citeam marti comentariul Ioanei Lupea in EVZ si ii dadeam dreptate: Elena Basescu nu numai ca nu a fost nociva pentru presedintele Basescu prin evolutia si aparitiile ei din campaniea pentru alegerile europe, ba chiar i-a facut un bine - a vorbit despre omul Basescu, despre tatal care isi gaseste mereu timp sa discute cu fetele lui, despre mama, fiinta puternica si decenta care l-a sprijinit mereu pe omul politic Basescu.

Am urmarit inregistrarile emisiunilor lui Ciutacu si Cristoiu in care a fost invitata Elena Basescu si am ramas cu o intrebare: de ce naiba au intrebat-o amandoi lucruri despre viata ei, despre tatal ei, despre Andrei Hrebenciuc si despre tatal acestuia, dar nu au vorbit mai mult despre proiectele ei, despre temele pentru alegerile europene?

Ciutacu a adus in discutie dificilele teme privind legalizarea drogurilor usoare si sinuciderea asistata (semnalate initial de HotNews.ro), Cristoiu a provocat-o sa vorbeasca despre ambitiile ei politice.

Aseara am dat peste Elena la Nasul, pe B1TV si va marturisesc ca am ramas acolo. Sunt un om curios, mai ales in ceea ce o priveste, pentru ca voiam sa vad ce are de spus pe teme europene. I-am vazut spoturile de campanie, m-am prins ca una dintre teme este Dunarea, am citit ca cealalta este copiii ramasi in tara ai romanilor plecati la munca in strainatate.

Insa Radu Moraru n-a facut decat sa repete unele intrebari ale lui Cristoiu - "te-am auzit la Cristoiu, ziceai ceva despre cum va simteati voi la referendumul de suspendare a presedintelui" a sunat indemnul adresat Elenei de a repeta ce a zis la Antena 3, ca sa bifeze si el aceasta declaratie emotionanta a fiicei presedintelui. Sau sa o intebe despre Andrei Hrebenciuc si relatia cu el, despre mama si calarie, despre copilaria ei.

Ma gandeam la cat de bine a sesizat Ioana Lupea campania de imagine a FAMILIEI BASESCU.

La un moment dat, Elena a spus ca si-a ales doua teme in campania electorala, iar Moraru i-a replicat: "Da, o sa ajungem si la Parlamentul European". Cand? m-am intrebat, stand cu ochii atintiti pe televizor. Si a revenit la tema copiilor care au parintii plecati in strainatate la munca, insa povestea s-a tesut tot in jurul Elenei: ea stie ce simt acesti copii, ca si tatal ei a fost plecat pe mare 12 ani, insa a avut norocul s-o aiba pe mama aproape.

De-aici, discutia a mers spre vizitele ei pe petrolierul tatalui ei, cand acesta era descarcat in portul Constanta, la vacantele la munte pe care le facea cu familia, dupa intoarcerea tatalui din curse, la ce ii aducea tata din strainatate. "Ciocolata", a raspuns Elena zambind. "Si blugi, si blugi", insista Moraru. "Nu, ciocolata, ca nu eram la varsta la care sa ma intereseze blugii", insista fiica presedintelui.

Am aflat ca doamna Basescu s-a simtit foarte singura si s-a adaptat in Bucuresti, ca s-a apucat de calarie cand a dus-o pe Elena la niste lectii si ca acum a ajuns sa calareasca mai bine decat fiica ei.

Am aflat ca gasca aceea de Dorobanti nu este asa cum o prezinta presa, o gasca de razgaiati si de taietori de frunze la caini, cu multe fitze, ci niste tineri care muncesc, ca Poponet - stie cineva care e numele tipului astuia? si, pana la urma, cine e Poponet? (imi recunosc ignoranta pe monden, desi parca mi-a ajuns la urechi a ca fost iubitul Annei Lesko) - este un tip serios, care munceste in afacerea familiei impreuna cu tatal sau, dar are ghinionul sa fie in atentia presei pentru ca si-a ales mereu iubite celebre.

Cum am ajuns sa vorbim de Poponet? De ce nu aflu despre ce proiecte are pentru copiii "capsunarilor" (iertati-ma, nu e peiorativ, e o denumire generica, a devenit o categorie) si pentru a lega porturile Constanta de Rotterdam?

Am aflat ca familia Basescu are doi papagali acasa, nu le-am retinut numele, ca sunt atat de inteligenti incat poti avea un dialog cu ei si ca ii tin de urat mamei, ca e mult singura acasa. Cu un caine nu putea dialoga, dar cu papagalii... "Uite, mama, ploua", ii spun ei.

Halucinant, nu? Si ce-am mai aflat? Aaa, da, ca tata discuta cu ea chestiuni de stat, chestiuni politice, multe dintre ele secrete, insa nu ii interzice sa vorbeasca despre ele, pentru ca vrea sa testeze responsabilitatea fiicei sale in a sti ce sa spuna si ce nu, in a pastra secrete niste lucruri care nu trebuie spuse.

Duminica sau sambata seara era la Realitatea emisiunea aceea despre cum isi vad romanii presedintele, in urma sondajului facut de Cotidianul, daca nu gresesc, Proiect de presedinte. Eu eram cu masina prin oras si ascultam emisiunea la Realitatea FM. Am remarcat ceva ce spunea Sorin Ionita: ca romanii nu cunosc cine sunt oamenii Basescu, Geoana, Antonescu, ca nu stim nimic despre preferintele lor, despre ce carti citesc, despre ce muzica asculta, ca sa nu mai vorbim despre fisa medicala a viitorilor candidati la presedintie. Ii dadeam dreptate: prin comparatie, stiu despre Obama mai multe lucruri decat stiu despre verisorii mei si el nici macar nu este presedintele Romaniei.

Ei bine, daca Sorin Ionita ar fi urmarit cele trei emisiuni-interviu cu Elena Basescu, ar fi aflat foarte mult lucruri despre omul Traian Basescu. Acum intrebarea este: ne interesa acum?

Nu, pe mine chiar ma interesau proiectele politice, europene ale Elenei Basescu. Nu ma mai intereseaza ca vrea sa ajunga "cat mai sus" in politica, "cat de mult permite clasa politica misogina din Romania", ca revine in PDL dupa alegeri, intrucat crede ca nu poti face politica la nivel inalt fara sprijinul unui partid, ca in partid e nevoie de disciplina si ca om politic nu esti numai pentru ca vrei doar tu, ci pentru ca vor si oamenii, asa cum este cazul tatalui ei, demonstrat de referendumul de la suspendarea de acum 2 ani. Ideile ei despre politica si ce insamna sa fii om politic in general le-am auzit de trei ori cel putin.

Eu vroiam sa aud ce are de zis pe temele pe care si le-a ales. Probabil ca n-am fost la locul potrivit, la momentul potrivit. Asta e!

Probabil cei care o vor vota au auzit exact ceea ce isi doreau.

Citeste si comenteaza pe Menaru.