DNA a reusit prima victorie. Aceasta victorie chiar a avut efecte in societate. E adevarat, minore, dar acestea chiar exista. Si sunt exemplul graitor al faptului ca lupta anticoruptie da rezultate si ca actualele ierarhii din societatea romaneasca sunt artificiale.

Ierarhiile sunt artificiale in toate domeniile. Renumitele pomeni electorale, ca tot se apropie alegerile, sunt cele care, la fiecare alegeri, perturba rezultatele. O arestare viguroasa a celor care impart galeti, porci, mici, telefoane si ce mai impart ei ar schimba rezultatul alegerilor. De ce nu se merge la vot? Pentru ca rezultatele sunt false. Mai ales acum cand la vot vin 20 de procente.

Arestarea celor care falsifica licitatiile ar scoate din anonimat firme mai eficiente, mai ieftine si care nu ar prelungi indefinit realizarea unei lucrari. Sa-mi aduc aminte de Bechtel care nici macar nu a avut licitatie? De Petrom? De Sterling? Sau de contractul confidential cu Gazprom?

Un val de arestari in randul functionarilor publici ar mai scurta cozile interminabile. Unui mort din aprilie 2008 o sa i se inchida PFA-ul cam in mai 2010 conform estimarilor functionaresti, nu s-a dat spaga. S-au pierdut actele, a fost pus sa plateasca penalizari printr-o scrisoare pe numele lui, recomandata, la 12 luni de la deces. Desi la Circa Financiara a fost anuntat decesul in doua saptamani.

"Tepele" de care vorbea, pe atunci candidatul, Traian Basescu trebuiau dupa 5 ani sa-si faca efectul. As fi spus pana duminica seara ca nu s-a schimbat nimic. Dar nu e asa.

Unirea Urziceni este prima beneficiara a luptei anticoruptie. Blocarea arbitrilor a adus schimbari majore in campionatului national. Daca ne uitam la rezultatele din ultimele etape vedem tot felul de rezultate surprinzatoare. De ce oare? Vedem cum "granzii" bucuresteni se prabusesc. Cum "echipele fanion" se taraie prin campionat. Cum fair play-ul, munca, valoarea si nu numele, gura bogata si banii triumfa. Pacat ca numai in fotbal. In doar doua luni. Ca dovada a faptului ca nu exista vointa, nu ca nu se poate.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.