Am vrut sa scriu de cateva ori asta, dar de fiecare data m-am oprit, fiindca in paranoia in care traiesc politicienii si marile grupuri media s-ar fi putut crede ca am optat cu nu stiu cine si am facut nu stiu ce: Cine i-a zis Elenei Basescu sa-si ia un nick sau nume de internet si sa caute un drum alternativ catre scaunul de europarlamentar a facut bine. Acrosa pe care eba o are la publicul de Dorobanti e neneglijabila si chiar daca lucrurile astea nu par politica, sunt.

Ca dovada faptul ca din gura ebei ies lucruri serioase, pe care politicienii de obicei le tac, fiindca, de’, nu e convenabil sa vorbesti despre droguri, ce-avem noi cu asta?

Nu stiu daca pozitia “probabil” favorabila a domnisoarei eba (pe la 1:52) in problema herbala a fost premeditata sau e ceva ce i-a trecut prin cap acolo, pe loc, la Ciutacu (transcript aici), dar e genul de statement politic cu penetrare maxima in zone sociale de care politicul nu se ocupa. eba isi va lua probabil carul de injuraturi, dar pe ziua de azi a facut agenda presei si daca vreodata se pune problema legalizarii (sau nu) a marijuanei eba are dreptul sa-si asume o tema politica serioasa, cu impact, neglijata de toti politrucii care se cearta pe aliniatul 419 din legea cu acquis-ul reglementarii 3339465.

Toata treaba e sa nu se sperie cineva din staff si s-o faca sa dea inapoi, daca cumva povestea a fost spontana. Dar poate ca nu - spre deosebire de alte doamne din politica, specialiste in show-off, la fata presedintelui vad o consecventa in asumarea stangaciei si o atitudine constanta gen “sunt mica, dar vreau sa ma fac mare” care duc undeva. Ce zic consultantii se asorteaza cu alte cuvinte cu ce e ea.

P.S.: Va dati seama ce beneficii ii aduce eba lui Traian Basescu daca ajunge in Parlamentul Europei in chip de (pseudo)independent?

Citeste tot articolul si comenteaza pe Media lui Comanescu.