Azi poate sa fie o zi mare pentru romani. Nu pentru Romania. Pentru Romania e o zi obisnuita, cu campanii desantate, poze cu starleta X parasita de poponetul Y si discutii interminabile despre gripa porcina.

Azi la Chisinau se incearca alegerea unui presedinte pentru Republica Moldova. Pe 21 mai, cei 41 de deputati din opozitie au oprit alegerea unui presedinte comunist. Daca si azi cei 41 raman uniti, se repeta alegerile parlamentare.

Incredibil, 41 de romani din care sa nu cedeze niciunul avantajelor, fricii, amenintarilor, banilor pusi pe masa. Si la toate acestea au fost supusi toti. Si inainte de 21 mai. Prima oara au reusit sa reziste.

Daca azi cei 41 rezista, redau demnitatea romanilor. Ne arata, noua romanilor din Romania, ca noi romanii suntem capabili sa alegem un grup de oameni care chiar constituie o clasa politica. Care respecta principii, care nu se vand, care nu cedeaza. Care nu se compromit. Si care respecta o promisiune din timpul alegerilor mai mult de o luna.

Azi, nu Moldova ar trebui sa priveasca cu invidie spre Romania, membra UE sau NATO, ci Romania sa priveasca spre Moldova cu respect.

Si mai mult decat cu respect, cu speranta. Speranta noastra sta in 41 de oameni din alta tara. Nu cred ca in clasa noastra politica exista prea multi care sa-i priveasca pe cei 41 in ochi fara sa roseasca.

Sper sa fie o zi mare pentru romani. Doamne ajuta!

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.