"In consecinta, un Guvern ori aplica o lege adoptata de Parlament, ori isi da demisia si pleaca acasa. Numai in Romania un Guvern in loc sa fie practic executantul legilor Parlamentului, se transforma in stapanul Parlamentului... Nu avem nevoie de un prim ministru care sa sfideze legile tarii. Avem nevoie de un prim ministru care sa execute legile votate de Parlament. Daca poate ramane, daca nu pleaca acasa... Un Guvern ori aplica legea, si repet, ori pleaca acasa. Nu poate sa aplice legea?... Pleaca acasa si lasa pe cei care pot respecta legea si Constitutia tarii.

Acum, cand era vorba de aplicarea unei legi pentru o importanta categorie sociala de care depinde viitorul educatiei din Romania, pentru ca daca vrei sa ai educatie nu poti sa ai profesori prost platiti si sa le pretinzi performanta. Poti sa le pretinzi performanta, intr-adevar, platindu-i decent si cerandu-le sa faca reforma si educatie de calitate.

In democratie si in tarile democratice saracia se eradicheaza prin educatie. Tarile care au probleme investesc in educatie pentru a iesi din saracie. Investesc in educatie prin salarii mai bune pentru profesori, prin cladiri, prin infrastructura educationala. Acum este timpul sa investim si in infrastructura educationala.

... Asa se vor da bani, eliminand risipa si dispretul fata de banul public si facand reforma si in educatie, si in sanatate si in domeniul administratiei publice. Cu aceste conditii, repet, putem avea resurse financiare. Si acea fantoma, a crizei, poate fi stapanita cu masuri rationale de reforma, de tratare decenta a acestor categorii sociale care au nevoie de sustinere financiara."

Sunt perfect de acord cu autorul. Cine e acesta? Am scos cateva cuvinte care dadeau raspunsul.

Sursa

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.