"Impozitarea este mai mult decat jumulirea unei gaste. Adica este arta de a obtine cel mai mare numar de pene cu cel mai mic numar de tipete." J. B. Colbert

Am descoperit aici un articol semnat de Cosmin Marinescu care m-a uns pe suflet.

Doar un citat.

"Este lesne de recunoscut ca fiscalitatea imparte societatea in doua mari categorii sociale concurente, dupa cum a demonstrat John C. Calhoun in al sau Disquisition on Government. Chiar daca, formal, toti avem calitatea de „contribuabil", totusi, din punct de vedere economic, unii sunt mai contribuabili decat altii. Este vorba, pe de o parte, de cei care isi dobandesc veniturile din sectorul privat (platitorii neti de impozite), care sunt dependenti de piata, de satisfacerea preferintelor consumatorilor. Pe de alta parte, este vorba de cei remunerati din bugetele publice (consumatorii neti de impozite), precum si de cei ale caror castiguri provin din „afacerile" cu statul, care nu sunt subordonati pietei, ci preferintelor birocratiei statale."

Ar insemna sa masacrez articolul daca-i fac un rezumat. Si stiu ca n-o sa placa tuturor. Pentru ca spune adevaruri despre societatea in care traim.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.