Sa-l citam pe Traian Basescu.

"Un tratat de frontiera cu Moldova ar face din presedintele Romaniei un partener cu Ribbentrop si Molotov."

Aceasta afirmatie era valabila in perioada 23 august 1939, data semnarii Pactului Ribbentrop-Molotov, si 22 iunie 1941, data atacului Germaniei asupra URSS. Dupa aceasta data, respectivul act a devenit doar o foaie de hartie din arhivele istoriei.

In urma semnarii Tratatului de Pace, de la Paris din 10 februarie 1947 granitele europene au fost stabilite si garantate de URSS, Franta, Marea Britanie si Statele Unite. Granitele pe care le are Romania azi.

Articolul 4"The state frontier between the Union of Soviet Socialist Republics and Romania, established by the Soviet-Rumanian Agreement of June 8 1940, is restored."

Faptul ca nu mai exista URSS nu inseamna ca respectivul tratat de la Paris este caduc. Sau ca respectarea granitelor actuale e o chestie cu care ne putem juca diplomatic.

Ca intre timp a aparut o Republica Moldova e alta mancare de peste. Granitele ei cu Romania sunt mostenite de la destramarea URSS.

Nu cred ca aducerea Pactului Ribbentrop-Molotov in discutie e mai mult decat un artificiu electoral.

Maine Presedintele Ungariei face referinta in relatia cu Romania la Dictatul de la Viena. Cum e?

Hartiile zboara din Ambasada Austriei ca potarnichile, relatiile cu rusii se tensioneaza continuu. Cu Moldova nu mai avem relatii diplomatice, dar incercam acapararea ei prin acapararea cetatenilor, pe persoana fizica. Apar scenarii apocaliptice de scindare a Romaniei.

Se petrece ceva, si nu e ceva bun.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.