Prezenta la conferinta de presa a parlamentarului german Gunther Krichbaum si auzind puternicele mesaje transmise clasei politice din Romania, criticile la adresa partidelor si a Parlamentului, mi-am dat seama ca va primi o serie de replici dintr-o anumita parte a spectrului politic. "Cine e asta sa vorbeasca?", m-am gandit ca vor intreba anumiti politicieni si nu am gresit anticipand o astfel de reactie. Asa ca i-am pus aceasta intrebare: "Cum ati raspunde intrebarii, care va veni dintr-o anumita parte a spectrului politic romanesc, in ce calitate dvs., un parlamentar german, veniti in Romania si criticati Parlamentul si partidele politice?" Raspunsul lui il puteti citi aici, in articolul pe care l-am scris.

Facand astazi revista presei am observat ca zilele trecute, intr-adevar, i s-a pus direct sau indirect aceasta intrebare si a fost criticat mai ales de persoanele ale caror nume au fost pronuntate de Krichbaum: Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Cred insa ca trebuie ca oamenii sa fie lamuriti cum este cu pozitiile astea ale politicienilor europeni. Cred ca trebuie ridicat valul - pentru cine nu s-a prins inca - de pe o practica a tuturor partidelor din Romania, fie ele PSD, PDL, sau PNL, aceea de a recurge la prietenii din aceeasi familie politica pentru a se pronunta, in anumite momente cheie, asupra a ceea ce se intampla aici, la noi, in a-i lauda pe unii si critica pe altii.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Menaru.