Citesc o stire conform careia va asumati eroarea promulgarii legii cresterii salariilor din invatamant. Gestul pare cavaleresc si mai gasesc resurse pentru a va felicita. Ceea ce ma desparte de Dvs este faptul ca ii credeti pe romani, prosti. Cum adica, domnule Presedinte? Admit, la limita, ca pentru a mai fura niste voturi (pentru ca asta au facut cei din partidul Dvs), au promis in necunostinta de cauza cresteri salariale. Poate nu stiau cat de prost stam cu banii, ca tara. Dar Dumneavoastra, ca Presedinte, trebuia sa le spuneti ca nu se pot creste salariile. Nu-mi spuneti, rogu-va, ca nici Dvs nu stiati ca suntem in rahat; mi-ati insulta bruma de inteligenta si nu se face….

Dupa atatea luni, in care ati recunoscut ca abia gasiti bani pentru pensii si salarii, veniti sa recunoasteti ceea ce stia orice om de bun simt?

Nu pot sa va mai cred de acum inainte, imi pare rau. Domnule Basescu, un om vertical din punct de vedere politic, ar demisiona. Stiu, veti spune ca nu puteti sa demisionati, ca ati arunca tara in haos samd. Eu cred ca dimpotriva, abia daca ati reda demnitatea functiei pe care o ocupati. Pana la urma, nimeni nu e de neinlocuit, domnule Basescu. Sau, vorba aceea celebra…cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.

V-am cunoscut nu cu multa vreme in urma, in avionul prezidential. Am admirat atunci modul deschis si sincer cu care ati venit din compartimentul Dvs printre ceilalti ocupanti ai aeronavei si ati discutat deschis. Chiar credeam ca sunteti alt Ceva. Acum insa, realizez ca habar nu aveti pe ce lume conduceti o tara. Si, iertati-mi impertinenta, dar nu va voi mai acorda votul meu, indiferent de ce veti spune. Pentru ca nu voi fi convins cateva luni mai tarziu ca nu a fost doar o minciuna ca sa mai castigati cateva voturi, trecand peste ceea ce Dvs vi se par a fi cadavre ale inteligentei.

Marturisesc ca nu am incredere nici in Geoana, nici in Voiculescu si ca nu sunt platit de niciunul dintre moguli. Nu sunt membru de partid si nici nu intentionez sa devin. Pur si simplu m-ati scarbit. Daca un presedinte de tara nu stie situatia financiara a statului pe care il conduce, lucrurile sunt mai mult decat grave.

Sper insa ca, in calitatea de sef de familie, lucrurile stau cu totul altfel in ceea ce va priveste. Pentru mine, ca sef de stat sunteti fie un mincinos, fie un impostor care ascunde adevarurile. In ambele cazuri, sunteti de ne-votat.

Aproape cu respect…

PS. Poate va ganditi totusi, la demisie…

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.