Am scris impotriva actualei guvernari, ca multi altii, in speranta ca lucrurile or sa mearga mai bine. Am gresit. Nimic nu merge mai bine, ba dimpotriva. Puterea e surda la replica oricui. Merge inainte fara sa auda vocile de pe margine, opozitie, presa, patronate, sindicate, exterior. Nici nu vede, masurile pe care le ia se bat cap in cap cu cele din restul lumii, e originala, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

A fi original, de cele mai multe ori, e semn de prostie. Programul Rabla duduie in Germania, la noi e mort. De ce? Pentru ca n-am fost in stare, in limita capabilitatilor noastre financiare, sa copiem.

Agricultura a fost macelarita financiar. Se anunta un an agricol prost din punct de vedere meteo. Combinat cu taierile financiare o sa conduca la o prabusire a productiei agricole. O sa conduca la un -3 procente din PIB. Si la cresterea importurilor.

Peste tot cresc sumele investite in educatie si cercetare, la noi scad. Cu ce consecinte? Cu consecinte negative pe termen mediu si lung si cu pierderi financiare incomensurabile a la long.

Cresterea impozitelor conduce la cresterea economiei "la negru". Si la scaderea veniturilor la Buget. Care nu poate conduce, dupa mintea lui Pogea, decat la cresterea, din nou, a impozitelor si de aici un cerc vicios care nu poate fi rupt decat prin tiparirea de bani.

La noi se finanteaza frenetic turismul, fara a se reface infrastructura. Ziua de ieri e dovada inutilitatii investitiilor in turism fara o refacere a infrastructurii.

Acum se taie din banii de investitii. Cresterea somajului pornita de impozitul forfetar si cresterea CAS o sa se accelereze prin lipsa investitiilor si o sa puna si mai multa presiune pe Buget.

Creditarea ieftina promisa prin finantarea CEC e doar pe hartie. E imposibil sa iei credit la dobanzile camataresti practicate azi. O sa se inchida si mai multe IMM-uri si, de aici, si mai multi someri.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.