Trebuie sa repet o intrebare, "De ce merge Guvernul in deficit bugetar?" Trebuie sa-l inchidem, conform lui Pogea, Guvernul? E mai competent decat amaratii aia care merg pe zero sau pe minus? Sau, nu cumva, face evaziune cum sustine Boc despre privati? De ce sa folosim o logica diferita fata de o firma in fata politicii economice guvernamentale? Si sa nu-l amintiti pe Keynes ca nu e cazul lui Pogea de politici economice.

Avem crema politicii romanesti, care nu stie sa conduca intreprinderea Romania si ia bani de la frizerii, reparatii televizoare, chioscuri de colt de strada si alte intreprinderi de anvergura.

Politicienii au instrumentul impozitelor, este sursa lor de venit. Cei autohtoni nu sunt in stare sa le colecteze. Si merg pe minus. N-au curaj sa dea afara, sa scada salarii, sa ia masuri radicale. Ei se bazeaza nu pe competenta lor ci pe cea a privatilor, spera in capabilitatea acestora de a se descurca.

Mimarea logicii si responsabilitatii este de un prost gust infiorator. Pogea si Boc mimeaza competenta si responsabilitatea, prost. Ca si Vosganian si Tariceanu. La fel si PSD-ul care joaca continuu la doua capete. Si in opozitie si la putere.

Daca doriti un mim genial e mai jos. Si aveti rabdare pana la sfarsitul clipului.

Via Jean-Claude.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.