Iar se pune de o intalnire a G20. Vineri, la Washington, va fi randul ministrilor de finante din cele mai puternice 20 de economii sa discute despre criza, dupa ce acum o luna s`au intalnit sefii de state si de guverne. Daca am numarat eu bine, din noiembrie 2008 este a saptea reuniune a Grupului, dedicata actualei crize.

Partea buna e ca au resurse pentru a putea organiza aceste intalniri. Partea proasta e dupa 7 summit`uri, situatia nu pare cu mult mai buna. In afara unor declaratii comune (care sunt parca facute cu Ctrl C - Ctrl V) globale, fiecare actioneaza regional. Nu inteleg de ce nu se aduna cu totii o singura data si sa transeze lucrurile. Pregatesti din timp materiale, variante de scenarii, stai inchis acolo 4 zile daca trebuie, dar iesi frate cu o solutie.

E ca si cum ai taia porcul in 10 reprize. In prima zi convin toti participantii ca porcul musai trebuie injunghiat in inima. Dupa care unul il injunghie si apoi pleaca acasa toti, fericiti ca planul a fost exemplar indeplinit. Dupa doua saptamani, revin iar. “Parca ar trebui parlit animalul”, zice un altul dupa cele doua saptamani. Si il parlesc, dupa care, bifand scopul intalnirii, iar pleaca obositi, acasa. Peste o luna, se intalnesc sa vada cum sa il transeze, iar dupa inca o luna stabilesc agenda prepararii carnatilor.

Intre timp, carnea se strica, porcul e aruncat, dar membrii Grupului raman lucizi, cu picioarele pe pamant. “Evident, porcul nu a agreeat conditiile noastre de lucru. Ne trebuie alt porc!”, decid unanim intr`o declaratie comuna, participantii. Apoi pleaca fiecare, fericit, acasa.

PS. Pentru cei interesati, iata calendarul intalnirilor G-20.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.