Avem o Putere care in Parlament are 70 de procente. Aparent de o soliditate fara crapaturi. In fapt razboiul din interiorul ridicolei "Coalitii pentru Romania", sau cum se cheama, este atroce. Replicile zilnice intre Geoana si Basescu, Boc si altii nu fac decat sa induca o stare de nesiguranta in randul tuturor si sunt doar suprafata. Restul e in teritoriu, central sau local.

Ideea ca PDL doreste sa dea afara PSD de la Guvernare e absurda, pleaca tapul ispasitor al aberatiilor PDL-iste la Guvernare, responsabilitatea trebuie impartita pentru ca rezultatul alegerilor prezidentiale sa-i aduca lui Basescu cel de-al doilea mandat.

Ministrii PSD, responsabili cu situatia sociala, sunt capcana in care PSD-ul a cazut. Pe ei o sa cada magareata Guvernarii, au crezut ca au de dat pomeni si acum au de comunicat toate taierile de salarii. Geoana a cazut, conform onorantei porecle pe care o poarta, in capcana intrarii la Guvernare. Capcana in care PNL n-a cazut. Stiau ce rahat au lasat in urma. Pozitia lui Tariceanu era legitima, intra la Guvernare pe post de tap ispasitor. Ca, de fapt, are o mare parte din vina nu conteaza azi, e deja istorie, numai Guvernul aduce vorba.

Pastrarea lui Geoana pe post de contracandidat este cea mai buna optiune pentru Basescu. N-avea cum sa gaseasca un contracandidat mai prost. Cristian Diaconescu, un om cu mult mai multa credibilitate, a fost atacat preventiv ca nu cumva maharii din PSD sa incerce sa-l elimine pe Geoana.

PNL-ul nu exista, Crin Antonescu este inexistent si la propriu si la figurat. Si el trebuie pastrat. Baietii astia se indreapta incet, incet spre istorie. Impotenta politica a lui Crin Antonescu s-a transferat partidului. Nu avem opozitie. UDMR-ul asteapta linistit revenirea la putere ca asociat al PDL.

Aparitiile pitoresti ca Radu de Romania Duda sunt egale cu zero, nici macar nu conteaza. Ne pierdem vremea cu asemenea personaje.

Presedintele Traian Basescu si-a asigurat deja cel de-al doilea mandat. Acum testeaza piata sa vada pana unde poate merge. Arestarile spectaculoase din ultima vreme au toate in comun un singur fapt, nu au legatura cu clasa politica sau presa. Sunt doar preambulul. Se testeaza piata. S-a dat drumul la Justitie. Pe domenii. Suntem la monden si sport. Adica la circ. Gigi este o Gina Pistol a economiei. Intra la monden.

Adrian Nastase simte ca funia lui se apropie de par si incearca, ridicol, sa se autovictimizeze, mult peste orice limita a credibilitatii, si-a dat seama ca nimeni nu o sa-i ia apararea. Soarta sa e pecetluita. Partidul in deruta, la Putere, nu are cum sa-l mai apere. De data asta cred ca ouale lui Nastase o sa fie numarate.

Mogulii sunt ultima reduta pe care Traian Basescu n-a cucerit-o. Sa nu ne inchipuim ca interesele lor sunt cinstite. Prin mijloacele lor specifice, si de multe ori penibile, trag cu toate gurile de foc. Si, intre noi fie vorba, familia Basescu este o tinta care se expune. Apararea lui Popoviciu, candidatura riscanta dar semnificativa a Elenei Basescu, casele neclarificate ale Ioanei Basescu, terenurile si comportamentul lui Mircea Basescu fac din Traian Basescu o tinta.

Tinta pe care in loc s-o faca sa dispara, onest, o ascunde prin contra-atacuri, nu totdeauna sustinute de fapte.

Niciunul din actorii scenei noastre politice n-a luat in considerare adevarata gravitate a crizei economice. Care s-ar putea sa faca sa se prabuseasca toate planurile facute. Inclusiv pentru Traian Basescu daca apare un personaj credibil. Putin probabil.

Guvernul pierde din credibilitate zilnic. Economia se naruie. Masurile nu sunt numai impopulare ci absurde. Toata lumea o duce din ce in ce mai prost. Daca Prostanacul ar avea curajul sa iasa de la guvernare s-ar dezlantui haosul si nimeni nu stie ce s-ar intampla. Asa o sa se dezlantuie dupa alegerea lui Traian Basescu. Cu aceleasi consecinte. Dar cu costuri mult mai mari. Financiare. Infrastructura asteapta, banii se vor duce in salarii, reforma oricarui domeniu e nula si pot continua, dar e inutil.

Ne indreptam spre haos. Incompetenta catastrofala a Guvernului, lupta politica, lipsa unei opozitii active, lipsa de obiectivitate a presei, pacatele mostenite de la sistemul comunist si lipsa de alternativa viabila ne trimit intr-un viitor sumbru. Sper sa gresesc.

Compromisul guvernarii PDL-PSD o sa-l platim toti. Ce zici Doc? In rest cam asta e...

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.