Dl Emil Boc, erou al muncii socialiste
Sunt convins ca aceasta masura va face deliciul romanului care moare de grija altuia, mai ales cand stim ca de mult timp, o parte a opiniei publice are un ghimpe impotriva bugetarilor platiti regeste care nu fac altceva decat sa 'suga' banii norodului platitor de taxe insa, inainte de a aplauda Guvernul, sa analizam putin situatia.
In orice mediu economic, performanta se rasplateste cu bani. Indiferent ca vorbim de mediul privat sau de stat, oamenii care performeaza sunt platiti pe masura rezultatelor obtinute iar o eventuala impozitare cu 90% a acestor venituri mari ii va determina pe cei care le obtin fie sa accepte spagi mai multe pentru a compensa scaderea veniturilor, fie sa plece in mediul privat.
Ne plangem ca avem angajati incompetenti in sectorul de stat, insa trebuie sa intelegem ca aceasta incompetenta vine in primul rand de la lipsa unei remunerari adecvate a celor care performeaza. Care poate fi motivatia unui manager bun de a intra in sistem, iar daca se afla deja acolo, de a ramane pe pozitie?
Poate unora li se va parea mare un salariu de 2.000 de euro lunar. Cei care lucreaza in sectorul privat stiu insa ca aceasta suma este castigata de o persoana aflata in middle management iar daca vorbim de top management, discutam de la sume de la 3-4.000 de euro in sus.
Daca tot vrea sa dea o lovitura de imagine, de ce nu propune dl Boc ca atat angajatii din Guvern cat si parlamentarii sa 'doneze' lunar timp de un an 10-15% din venituri pentru ajutorarea celor cu salarii mai mici?
In plus, cat de legala este o asemenea masura? Se poate stabili un impozit pe salariu mai mare doar pentru o anumita categorie de oameni? Sunt convins ca dl Boc, un eminent jurist de altfel, stie ca raspunsul la intrebarile de mai sus este nu.
PS: este posibil ca printre altele, arestarea unui anumit personaj (arestare pe care am sa o ignor cu desavarsire) sa fie menita distragerii atentiei populatiei de la problemele economice? Guvernul a promis FMI ca pana in luna mai va lua cateva masuri de reducere a cheltuielilor, masuri care vor avea un impact important asupra unora dintre bugetari.
Comenteaza pe Khris, un blog cu atitudine.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Ce manager de succes s-ar duce sa lucreze la stat?
Artrebui ca toti cei ce lucreaza la stat sa fie evaluati iar in functie de rezultate sa fie recompensati sau nu.
Asta ar fi o prima masura, pentru ca de cele mai multe ori oamenii capabili de la stat nu sunt promovati si nu sunt lasati sa-si faca treaba.
Chiar daca prima implica si o cotizarea..si chiar a generat-o pe a 2-a ....
Eu unul nu as avea nimic impotriva ca directorul companiei de autostrazi de exemplu sa aiba salariu 20.000 Eur/luna dar sa faca autostrazi, sa le faca la preturi competitive (nu la preturi duble fata de europa).
Problema nu este salariul ci ce face de acel salariu. Face treaba, sa aiba si 50.000 Eur pe luna. Pentru stat oricum este mai ieftin.
Concluzia este simpla: Nu se vrea, oameni capabili s-ar gasi dar acei oameni nu coboara in mocirla politica din tara asta.
Se pare ca domnia ta confunda economia PRODUCTIVA cu cea de stat :
"In orice mediu economic, performanta se rasplateste cu bani"
Deci Dle formator de opinie, cand doar cateva milioane de romani muncesc sa tina in spate organele statului (care nu-si fac datoria sa prinda infractorii ce au devalizat tara) cat si pensionarii,
te rog eu frumos pe mata sa formezi opinie in alta parte. Domniile lor sunt liberi sa-si arate performanta si sa castige dublu , da LA PRIVAT si in PRODUCTIE .
Tks.
Si la stat trebuie sa lucreze oameni capabili ca sa se miste tara asta. E mai ieftin sa-i platesti cu zeci de mii de euro dar sa faca treaba si sa fie trasi la raspundere decat sa-i platesti cu mii de euro si sa nu faca nimic. Nu crezi?
Mai lasati-o balta, cu bietii ghiorlani care "n-au chef sa lucreze ca n-au salarii"! Pana acum, CE au facut, impozitati fiind normal???
Bleah!
Ca sa se faca ceva trebuie adusi oameni competenti, platiti bine. Ambele cerinte sunt obligatorii.
Este un cerc vicios din care nu reusim sa iesim.
Sa luam un mic exemplu: credeti ca daca cei ce atrag fonduri europene ar fi avut "comision" la fondurile atrase nu s-ar fi straduit mai mult?
Atata timp cat sunt platiti cu salariu fix, au fost adusi pe pile si nu pe competente si nu-i trage nimeni la raspundere ce poti sa le ceri.
Ia sa dea salariu + comision sa vezi ce de fonduri se atrag.
Ne crede chiar prosti, sumele care se pierd prin salarii sunt de cateva mii de ori mai mici pe langa ce se pierde prin licitatiile publice si alte contracte pe care le face statul cu diversi (tot de-ai lor).
Si mai vine acum si ne zice ca peste 5 ani vom mai avea un petec de autostrada, evident cu gropi, ca va expira garantia metrilor de asfalt turnati anul acesta.
Eu as zice sa se revina la cote, sa fim toti egali, ca sa trecem de criza asta, de care nimanui nu prea ii pasa.
Ce criza bah!!!, sunteti voi bolnavi cu capu' si vreti sa ne imbolnaviti si pe noi.
Juristii din ministerul transporturilor care au semnat contractul cu Bechtel.
Cat despre "cat de legala este o asemenea masura? Se poate stabili un impozit pe salariu mai mare doar pentru o anumita categorie de oameni?", nu inteleg. Pai cum, nu exista reducere de taxe in zone defavorizate, nu au existat pana cum 4 ani impozite diferite in functie de venituri, a fost neconstitutional cumva? Cum sa fie ilegala o ordonanta care modifica niste impozite?
Cat despre "cat de legala este o asemenea masura? Se poate stabili un impozit pe salariu mai mare doar pentru o anumita categorie de oameni?", nu inteleg. Pai cum, nu exista reducere de taxe in zone defavorizate, nu au existat pana cum 4 ani impozite diferite in functie de venituri, a fost neconstitutional cumva? Cum sa fie ilegala o ordonanta care modifica niste impozite?
daca revenim la faptul ca chipurile managerii buni nu vin pe salarii mici, autorul , daca a afacut afirmati cu buna credinta, e total rupt de realitae: pai unde ati vazut in Romania ca managerii (directorii) sa fie numiti pe criteriul copetentei? ei sunt numiti doar pe criteriul politici, ca sa sifoneze banii publici in favoarea celor care au sustinut partidul in alegeri....asta e singura explicatie pentru contracte ca Bechtel, autostrazi la preturi de 3-4 ori mai mari ca in Europa, si tot felul de porcarii facute pe bani publici; nu incopmpetenta de care se teme autorul, ci hotia adevarata si coruptia....iar astora le poti da salariu oricat (dovada ce se intimpla in justitie, unde desi au salarii fabuloase, rezultaele sunt nule), ei tot ce i-a pus aprtidul sa faca vor face
concluzia e ca, chiar si 9500 de RON ca salariu de refeinta e imens pentru astia, ar trebui platiti cu salariul minim pe economie, pentru ca oricum isi scot de 100 de ori mai mult din licitatiile trucate pe care le gireaza
Cand vad insa articole ca cel de mai sus ma apuca asa un dor de o dictatura a bunului simt,a logicii formale,a responsabilitatii autoimpuse ...de nici nu iti inchipui !!