Si as zice eu bine face. Marturisesc ca imi place ca analist politic de cand am auzit-o intr-o conferinta cu ani in urma la Central European University (CEU), la Budapesta. Am fost un roman mandru in sala cand am vazut cat de apreciata era.

Cand am avut de scris un articol pentru European Voice, in toamna, a fost unul dintre oamenii ale caror opinii le-am considerat importante pentru articol.

Chiar daca mi-as dori sa vad o lista cu intelectuali pentru alegeri si cred ca este nevoie de o primenire a clasei politice, cred ca Alinei Mungiu Pippidi ii sta bine de partea critica a baricadei. De partea societatii civile.

Daca vor fi unii care vor zice: acum ce mai vrea, nu e de-ajuns ca de pe lista a disparut Elena Basescu, de ce a renuntat acum?, eu cred ca acestia trebuie sa se gandeasca daca numele fiicei presedintelui e singurul de pe lista PDL alaturi de care nu stau bine nume precum Alina Mungiu Pippidi, TRU, Monica Macovei sau Cristian Preda. In mod sigur nu. Conditiile de integritate puse de Pippidi nu se aplica multora.

PS. Un interviu interesant aici.

Citeste si cometeaza pe blogul Menaru.