Stimate domn Nica, draga domnule Boc,

Am inteles ca in perioada foarte scurta de cand ati admis ca ne confruntam cu o criza, ati pregatit un set din “cinci-sapte” masuri anti... Sper ca nu v`au epuizat acestea, intrucat mai avem nevoie de Dumneavoastra.

E drept, unele tari au pachete de cate 20 de masuri anticriza, stabilite inca de cateva saptamani bune. Stiu insa, nu trebuie sa ne uitam mereu la ce fac altii. Intre cinci si sapte masuri mi se pare cea mai buna optiune pentru romani. Ii impacati cu asta, pe toti. Optimistilor le spuneti ca`i vorba de numai 5 masuri micute, in vreme ce pesimistilor le soptiti ca`i vorba de fapt de 7 masuri extraordinar de mari pentru economie. Nu conteaza ca nici Dv nu stiti exact care sunt acele masuri si mai ales cum le veti aplica. Timp este, ca doar nu dau turcii, domnilor ministri.

Important, dupa parerea mea, este sa fiti organizati. Sa aveti un map-road, cum se spune acum. Pana in mai 2009 sa avem cel putin una dintre acele masuri batute in cuie. In august, dar nu mai tarziu de septembrie, puteti fixa o a doua masura, cu tot tacamul. Daca pana in decembrie mai reusiti sa puneti de`o alta masura, ar fi foarte bine. Daca nu, nici in ianuarie nu`i tarziu. Cert este, domnilor ministri, ca pana in toamna viitoare, pana cand criza s`ar putea termina, sa avem macar 5 masuri. Ar fi pacat sa ne prinda relansarea si noi sa nu avem gata programul anticriza.

Nu vreau sa ma lungesc, stiu bine ca aveti mult de lucru in aceasta perioada. Si sincer, asa cum va spuneam, mai avem nevoie de Dumneavoastra. Fie si pentru a ilustra manualele de istorie recenta, la capitolul “Cel mai … guvern pe care l`a avut tara asta”.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.