Traian Ungureanu a aaceptat sa candideze la alegerile europene din partea PDL, iar Cotidianul a renuntat la colaborarea cu acesta. Traian Ungureanu insa considera ca ziarul da dovada de lipsa de onestitate. Este un articol interesant de citit, aici, cu toate argumentele jurnalistului viitor candidat privind justificarea eronata a deciziei publicatiei. El crede ca un ziar poate gazdui in paginile sale opinia unui politician, ca presa engleza o face, scrie Anne Marie Blajan pe blogul sau.

"Ziarul nu se bazeaza pe nimic. De ce nu pot un membru de partid, un candidat, un parlamentar sa faca presa? De ce poate cineva avea opinii la Bruxelles dar nu in Cotidianul? E adevarat ca un editorialist care devine politician trece in alt regn si incepe sa vaneze nevinovati? Ce se intampla cu editorialistul daca se casatoreste? Dar daca trece la budism, tine cu Rapid, e homosexual sau colectioneaza rulmenti? De ce nu poate un ziarist sa ramana ziarist? Simplul fapt ca asa vrea Cotidianul nu e de ajuns. Pot dnii. Buscu, Lucescu, Fumurescu, Rogozanu, Ursu sa gaseasca un argument real? Istoria presei romanesti le sta impotriva. Parlamentarii-ziaristi au fost un o realitate curenta in interbelic".

Mai mult, el acuza Cotidianul de ipocrizie, pentru ca il gazduieste in paginile sale pe Mircea Dinescu, declarat deschis sustinator al liberalilor, in timp ce renunta la TRU, doar pentru ca, sustine acesta, il sprijina pe presedintele Basescu.

Citind articolul lui TRU publicat astazi de Cotidianul, m-am gandit instantaneu - si crede ca si voi o faceti - la Sever Voinescu si mi-am amintit ca si-a luat la revedere de la cititori cand a decis sa candideze. Am cautat articolul si l-am gasit. Iata-l aici. Viziunea lui despre jurnalistul devenit candidat al unui partid politic este diferita.

"Inteleg bine ca decizia de a intra in competitia politica ma plaseaza intr-o incompatibilitate morala cu postura de comentator in acest ziar. Spre deosebire de alte publicatii, Cotidianul nu amesteca politicienii cu comentatorii si comentatorii cu politicienii. Este bine ca e asa si asa trebuie sa fie. Sunt mandru ca am fost parte a Cotidianului in toti acesti ani. Plec melancolic de la cel mai bun ziar din Romania, iar comentariile politice pe care colegii mei de aici (unii dintre ei, buni prieteni) vor continua sa le publice vor fi extrem de pretioase pentru mine."

Intrebarea mea este cine dintre cei doi are dreptate? Au plecat de la aceeasi publicatie, ambii au fost, respectiv vor fi candidati PDL, deci in aceeasi tabara politica, dar viziunile lor despre trecerea unui jurnalist in tabara cealalta sunt total opuse.

Repet, de partea cui e dreptatea: TRU sau Sever Voinescu?

Citeste si comenteaza peblogul Menaru.