Cetatenii comunei Marginea din judetul Suceava au facut un pod fara autorizatie. Autoritatile, incapabile sa faca podul in 8 luni, i-au dat in judecata pentru ca au construit ilegal. Oamenii au facut podul intr-o singura zi.

Doar directia privirii este diferita, din imensitatea spatiului spre nimicnicia noastra ca specie si din imensitatea nevoilor omenesti spre problema reala a unor oameni.

Notiunea de dreptate este o necesitate fiziologica, cum e foamea. Nu e o chestie religioasa, filozofica, morala, teoretica, e o nevoie.

O nevoie pe care Statul roman n-o indeplineste, tocmai a disparut unul din cetatenii din cazul Eugen Preda, eliberat din "lipsa" de dovezi.

Cand cineva atenteaza la nevoile fiziologice pe care le are o persoana acesta se afla in pericolul de a primi un raspuns violent. Justitia din Romania, responsabila de indeplinirea nevoilor de dreptate in societate, daca nu-si face datoria o sa primeasca un raspuns violent la un moment dat.

Fiecare rabufnire violenta de-a lungul istoriei a avut o componenta indreptata impotriva lipsei de dreptate sociala sau a lipsei de dreptate in general. In Romania doua batrane au ajuns la puscarie pentru ca n-au avut bani sa plateasca o amenda. Urmaritii general zburda si iau amenzi, nimeni nu se sesizeaza. Lista de aberatii a Justitiei romanesti e nesfarsita.

Pe fondul crizei, a incompetentei si lipsei de onestitate cu care suntem condusi, a lipsei de dreptate, vine momentul cand mamaliga o sa explodeze.

Un alt punct de vedere.

PS Promit ca am sa urmaresc saptamanal afacerea Sterling.