Cu isterie si infierari patriotice de genul "Nu ne vindem tara!" onor Guvernul Boc a dat pe goarna matrapazlacurile Guvernului Tariceanu privind resursele din Marea Neagra. Foarte frumos! S-a mai lasat linistea, pulimea, vorba imunului Adrian Nastase, s-a luat ba cu nepoata lui Boc, ba cu soferul lui Boc, ba cu Eugen Preda si a uitat, scrie Dan Selaru pe blogul Romania Obiectiva.

Folosind Newsmix am cautat pe ultima saptamana articolele care contin cuvantul Sterling. 8 bucati. Din care doua la fel, similare. Unul in Romania libera si unul pe Money Channel. In cele doua, de fapt unul, actionarii Sterling se plang ca a scazut valoarea actiunilor din cauza scandalului politic. Romania Libera preia Money Channel, ceva e putred, se preia cam mult, e o intelegere, a intrat si Romania Libera sub patronajul lui SOV?

In Adevarul, Gelu Maracineanu, inlocuitorul lui Bodgan Gabudeanu la ANRM se cam plange ca o sa fie dat afara. Sa nu uitam ca lucreaza si pentru Sorin Ovidiu Vantu. Adevarul este patronat de Dinu Patriciu. O mana spala pe alta.

In Gandul afacerea e pomenita pe o lista interminabila de porcarii, la modul figurat, Remes are exclusivitate pe modul propriu al porcariilor politice, facute de oameni politici de vaza, neinteresant. In Ziua e vorba de altceva, o coincidenta de nume, tot neinteresant. In Cronica Romana afacerea e doar un exemplu, trecem mai departe.

In Jurnalul National din 23 februarie articolul mai spala din pacatele lui Tariceanu prin comparatie cu privatizarea Petrom si da vina pe toata clasa politica pentru modificarea Legii Petrolului. Pe final da putin la geoale Tariceanului. Azi tot in Jurnalul National apare articolul De ce premierul a intrerupt controlul in afacerea Sterling? care trebuie citit cu atentie.

Ce ne spune? Dupa ce zice ca Guvernul Boc a dat afara Corpul de Control ca nu putea sa controleze afacerea Sterling mai zice ca in spatele Sterling Resources sta Dinu Patriciu. Si continua cu dezvaluirea cum ca marele Prim Ministru a aflat ca nu avea voie sa traga in afacerea Sterling si ca a dat afara Corpul de Control tocmai ca sa opreasca actiunea de control, nu s-o infaptuie. Si articolul ne mai spune ca e posibil de anulat contractul pentru ca nu e semnat de Consiliul Concurentei.

Sa citim printre toate randurile din cele 3 publicatii, Money Channel, Adevarul si Jurnalul National, si constatam ca Patriciu cu Vantu si-au dat mana peste tara, peste partea aia care e la Sterling Resources iar mogulul trei, Dan Voiculescu, e lasat pe dinafara si trage si el ca sa obtina o bucatica. Voiculescu e la Guvernare deci cumva-si trage cu stangul in dreptul.

Mai vedem cum toate partidele tac, sunt linistite, si cum avantul pompieristic al Guvernului Boc, prea nou in itele conducerii la nivel mare, a facut victime 61 de oameni dati afara pentru ca s-au aflat la momentul nepotrivit la locul nepotrivit.

De fapt sunt eu paranoic, toata lumea lupta pentru binele tarii. Ma gasesc eu pulime sa ma iau de toata mogulimea.

Citeste si comenteaza pe blogul Romania Obiectiva.