PDL si PSD se iubesc la centru, fac Buget, resping pe banda aiurelile PNL care stau cu miile pe post de amendamente, construiesc biserici prin toata tara, ca e Buget de criza si ne trebuie spatiu unde sa ne rugam sa se termine criza, dau afara pe considerente de neincredere femei gravide. Guvernul da spaga Parlamentului sa-i voteze Bugetul, e frumos.

Avem si tichete de vacanta de la madam Elena Udrea, ca sa mergem la cimitir, poate, pe drumurile comunale asfaltate proaspat. Vorba lui Tudor Octavian, 20 de gauri de 1 metru nu fac o fantana de 20 de metri, asa si Parlamentul cu drumurile, 100 de drumuri comunale nu fac un Bechtel si nici 100 de biserici nu aduc morala in Parlament.

La Ganeasa, judetul Olt, localnicii se bat cu veneticii politici care incearca, prin metodele specifice, mici, bere, pumni in gura, influentarea rezultatului electoral. S-a ajuns la gloante. Bine ca nu si la morti. Si bataia e intre PSD si PDL. Cu violari de domiciliu si raniti.

Liviu Dragnea solicita parlamentarilor sa nu voteze Bugetul fara amendamentele liderilor de judet. N-o sa-l ia nimeni in seama. De parca aia de la judete sunt din alta tara si nu sunt in partidele care fac Guvernul. Rufele se spala la televizor "Baronii" strica prin pretentii nejustificate gandirea geniala a ministrului Pogea.

Pe care eu, in prostia mea, n-o inteleg. Avem sau nu Buget de criza? Ca e cel mai mare din toate timpurile, conform estimarilor, noroc ca noi stim ca s-a terminat campania electorala, ei nu. Daca e cel mai mare de ce e taiata Agricultura? Ca oamenii aia cultiva porumb si cresc purcei, nu sunt cercetatori care nu fac nimic, doctori care iau spaga sau profesori incompetenti. Armata se lupta prin lume, de ce i-au taiat banii, oamenii aia mor pentru tara, cauza pentru care mor nu intra in discutie.

Se baga 40 de milioane de euro in reabilitarea termica a blocurilor. Si restul de 10160 milioane unde se duc? In biserici, drumuri comunale, unde? Stau cate 14 ore in Parlament ca sa nu aprobe amendamentele PNL dar nu sunt in stare sa gaseasca un ins, coerent, care sa explice maselor populare ce fac cu banii. Nu cred ca o sa iesim din criza cu 50 de blocuri reabilitate, 100 de biserici si 1000 de km de drum comunal, toate facute anul asta, eu cred ca sunt optimist cu asemenea realizari. Daca s-or face si astea. Si, de fapt, pana acum n-am vazut decat ajutorarea drumarilor si constructorilor plus turismul. Restul sunt in criza. Infrastructura inseamna si linii de inalta tensiune, termocentrale, centrale nucleare, indiguiri, sisteme de irigatii, sateliti, impaduriri, Internet, multe altele. Despre astea de ce nu vorbeste nimeni?

Tariceanu a manarit marea si a dat-o degeaba in spiritul lui Nastase. Acum e gata de lupta cea dreapta cu Boc in Justitia aia romaneasca care-l tine pe Nastase imun cum e gandacul de bucatarie imun la radiatii. Palavre din partea ambilor. N-avem secretari de stat, purtator de cuvant la Guvern, corp de control al Primului Ministru, cine stie ce nu mai avem.

Totul este o imagine ireala a situatiei care se agraveaza zilnic. Ieri mi-au taiat 60 la suta dintr-un proiect. Sunt fericit, altii au scazut cu 77 la suta.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.