L-am ascultat aseara pe premierul Emil Boc anuntand rezultatul negocierilor cu partenerii sociali pe marginea proiectului pe buget pe 2009. Prezentind ideea negocierilor ulterioare cu patronatele si sindicatele, premierul a spus: "Nimeni nu stie cum va arata Romania in 6 luni sau un an", scrie Ioana Avadani pe blogul sau.

Vai mie! Sa fugiiiim! Unde sunt analistii, unde sunt baietii aia cu prognozele, cu “scenariul cel mai probabil”, cu “worst case scenario” si alte astfel de instrumente de analiza? Ce incredere pot eu sa am intr-un Executiv care nu are o viziune care sa bata macar 6 luni mai incolo? Intr-un moment de criza, parca simti nevoia ca liderii sa stie ce fac, sa te “conduca” cu capul pe umeri, si cu datele pe masa.

Cred ca sinceritatea domnului Boc a atins culmi nebanuite - si ma tem, la fel de sincer, ca nimeni nu stie cum va arata Romania in perioada care urmeaza. Vorba Mahaliei Jackson: “Nobody knows but Jesus”.

Revenind la chestiuni mai putin metafizice, tot in iesirea publica de aseara, premierul a mai declarat ca deciziile asupra carora s-a convenit cu patronatele si sindicatele vor fi trecute prin ordonanta de Guvern, pentru a nu mai modifica bugetul acum. Adica: lasam bugetul asa, Parlamentul il modifica, il dezbate, il aproba - si apoi “taiem” noi (ca la carti) cu ordonanta, ca sa ne asiguram ca ce am discutat ramine cum am vorbit? O fi fair? O fi curat constitutional?

Citeste si comenteaza pe blogul Ioanei Avadani.