Inca din momentul in care dl Boc a fost investit in functia de prim-ministru, toata lumea si-a dat seama ca acesta nu va fi altceva decat portavocea domnului Basescu insa realitatea a intrecut si cele mai “optimiste” asteptari.

Nici bine nu s-a instalat noul guvern la Palatul Victoria, ca s-a si confruntat cu o criza, cea a gazelor. Te-ai fi asteptat ca dl Boc sa negocieze cu dl Putin insa locul actualului premier a fost luat de presedinte pe baza faptului ca “seful statului are o relatie de mai multi ani cu Vladimir Putin, prin urmare a optat pentru principiul eficientei, nu pentru orgoliu” dupa cum s-a justificat mai tarziu actualul PM.

Apoi, dl Basescu si-a luat in serios rolul de conducator si a inceput sa dea primul publicitatii tot felul de informatii din interiorul guvernului, vorbind despre posibilitatea inghetarii salariilor, despre acordul de finantare UE-FMI, despre indicatorii economici pe baza carora s-a construit actualul buget si multe altele (astazi a mai spus ceva in premiera), punand guvernul in situatia penibila de a confirma doar informatiile date de acesta.

Ok, multi se asteptau la asa ceva insa acum impresia generala este aceea ca nu avem un prim-ministru, ci doar un presedinte care este peste tot, se pricepe la toate si care are grija ca tara sa iasa basma curata, asumandu-si in plus si consecintele unui eventual esec.

In aceste conditii, mai avem nevoie de dl Boc? La ce bun un PM care ori tace, ori aproba spusele sefului? La ce bun un PM caruia ministrii PSD nu i se subordoneaza decat formal?

Ar fi o solutie declararea drept vacanta a functiei ocupata de fostul primar al Clujului iar acesta sa fie eventual angajat consilier prezidential?

Ar observa cineva ca nu avem prim-ministru?

Citeste si comenteaza pe khris.ro.