Am fost unul dintre cei care au crezut ca Matusa Tamara l-a ingropat pe dl Nastase atat de adanc in mocirla incat acesta nu va mai iesi de acolo niciodata, ramanand cel mult strategul din umbra al PSD-ului.

Memoria romanului este una extrem de scurta, oferindu-i astfel ocazia d-lui Nastase de a reveni pe cai mari atat in partid cat si in atentia opiniei publice, acum fiind catalogat de catre dl Iliescu drept “cel mai puternic contracandidat al lui Traian Basescu in cursa pentru presedintie”.

Presa germana a speculat in ultimele zile ca acesta va fi sacrificat de catre PSD la schimb cu ridicarea monitorizarii UE pe justitie insa ma indoiesc ca se va intampla acest lucru, stiut fiind ca daca dl Nastase va cadea, va trage dupa el atat de multi social-democrati incat acest partid va ramane probabil fara conducere.

In opinia mea, sunt toate sansele ca in toamna sa il vedem pe stimabil candidand la presedintie impotriva d-lui Basescu, cu sanse certe de a intra cel putin in turul doi avand in vedere dorinta disperata “de schimbare” a majoritatii romanilor care, desi stau toata ziua cu anti-coruptia in gura, la alegeri ii voteaza intr-o veselie pe cei cu o imagine publica execrabila.

Este adevarat ca dl Nastase nu a fost condamnat pentru coruptie iar pana la proba contrarie este nevinovat, insa intr-un mediu politic normal, un politician cu o asemenea imagine nu ar avea nici o sansa de a fi ales intr-o functie publica importanta, cu atat mai putin in cea de presedinte.

La noi insa se poate si, mai mult decat atat, ne indreptam cu pasi rapizi spre tipul de societate care se regaseste tot mai mult in politicieni de acest gen iar un eventual succes al sus-numitului la viitoarele alegeri nu va face altceva decat sa consfinteasca o stare de fapt.

Spunea cineva ceva de Congo?

PS: Nu am absolut nimic personal cu dl Nastase insa voi continua sa il critic atat timp cat se va sustrage justitiei folosindu-se de tot felul de subterfugii jenante pentru un politician de talia sa.

Citeste si comenteaza pe Khris.ro.