Intotdeauna l-am admirat pe dl. Traian Ungureanu pentru modul in care reuseste sa gaseasca motive pentru a sustine in continuare neconditionat PDL-ul si pe dl. Basescu, chiar si atunci cand pana si suporterii cei mai infocati ai presedintelui au retineri in a ii aplauda deciziile, scrie Khris pe blogul sau.

Imi amintesc cum, in anul 2004, toata floarea intelectualitatii de dreapta l-a sustinut pe actualul presedinte in batalia sa cu dl Nastase:d-nii Plesu, Patapievici, Liiceanu, Cartarescu, Dinescu si bineinteles TRU au pus din greu umarul la infrangerea partidului stat. Odata cu trecerea anilor insa, suporterii d-lui Basescu se imputineaza vazand cu ochii iar TRU ramane tot mai singur in timp ce retorica sa devine tot mai radicala, ajungand chiar sa isi insulte colegii de breasla care nu sunt de acord cu el.

De scris, scrie excelent, cred ca nimeni nu ii poate reprosa ceva din acest punct de vedere, insa propaganda sa complet desantata la adresa liberal-democratilor si a „licuriciului” de la Cotroceni este demna de o cauza mai buna. Mai mult, tot cei care nu sunt de acord cu el isi primesc rapid portia de critica, ultimul pe lista maestrului fiind Costi Rogozanu, care a facut „greseala” sa sugereze intr-un articol aparut in Cotidianul ca Radu Moraru & B1 ar fi devenit goarna PDL.

Multi l-au acuzat ca si-ar fi vandut sustinerea pe bani, avand in vedere ca rezidenta sa la Londra costa si cum salariile in presa sunt mici, omul trebuie sa gaseasca surse alternative de venit. Imi este greu sa cred asa ceva gandindu-ma in primul rand la ardoarea cu care acesta isi sustine punctele de vedere, pentru mine fiind clar ca o asemenea atitudine nu se poate naste decat dintr-o credinta oarba in cuplul PDL-Basescu.

Pana la un anumit nivel, ma regasesc in ideile d-lui Ungureanu, sistemul meu de valori fiind unul de centru-dreapta, motiv din care am si votat constand cu PD din `96 incoace. Am fost suporterul plin de speranta al Aliantei DA in 2004, iar dupa destramarea acesteia am continut sa cred ca cea mai buna alternativa pentru Romania este un guvern de dreapta format din PDL si PNL. Alegerile din 2008 au readus speranta formarii unui asemenea guvern, insa din motive pe care nu as dori sa le mentionez acum, s-a ajuns la „monstruoasa coalitie” PSD-PDL. Dezamagit de evolutia situatiei si de cei pe care i-am sustinut timp de 12 ani, am scris acest articol critic la adresa d-lui Basescu & co, fiind injurat de multi la momentul respectiv.

In editorialele d-lui Ungureanu insa, nu vom regasi nici o urma de regret, nici o critica sau macar vreo ironie fina la adresa celor care pe mine m-au dezamagit, sustinerea dansului fiind, dupa cum am mai spus, neconditionata.

Dupa alegerile din toamna, mai in gluma mai in serios, TRU a amenintat ca se va arunca de pe bloc daca alianta PSD-PDL va deveni realitate. Nu s-a aruncat si ma bucur ca nu a facut acest gest, insa daca va continua sa scrie doar laudativ la adresa actualei puteri risca sa devina irelevant in peisajul publicistic romanesc. Si mi-ar parea rau daca s-ar ajunge acolo.

Citeste si comenteaza peblogul lui Khris.