Masurile anticriza pe care guvernantii le schiteaza in aceasta perioada au ceva de Lolek si Bolek in ele. In primul rand, nu sunt indicate sursele de finantare, pe urma nu se explica ce anume vor in mod riguros sa corecteze si, nu in ultimul rand, sunt ciuruite de erori de conceptie, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

E ca si cum ai vrea sa te insori maine, dar nu stii bine daca nevasta are ochii albastri, daca are sanii mari si nici macar femeie nu poti baga mana-n foc ca este. Cine sa-ti vina in asemenea conditii la nunta cu care te lauzi?

Iau la intamplare cateva dintre masuri. "Suprataxarea profitului speculativ bancar datorită practicării unor dobânzi şi comisioane monopoliste". Pai dom` ministru Pogea, daca te aude onorabilul Ghetea vorbind despre dobanzi si comisioane monopoliste, ti-o cam iei.

P-orma, cine din Consiliul Concurentei confirma ca respectivele speze au miros de monopol?

Dar asta, ca asta. Ia uitati o alta: "Promovarea unei politici fiscale şi bugetare prudente şi identificarea unor instrumente fiscale care să conducă la corectarea unor deficienţe ale pieţelor". Care deficiente? Ce corectii? Ce fel de instrumente?

Alta: "Modificarea legislaţiei privind declararea veniturilor de către fiecare cetăţean, astfel încât să fie pus în situaţia de a justifica standardul de viaţă pe care îl afişează". Hai, pe bune?

Sau "Reglementarea sistemului de salarizare a personalului din Agenţia Română pentru Salvarea vieţii pe mare (aflată în subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii)", ca si "Identificarea unor măsuri de sprijin şi asigurarea asistenţei financiare pentru categoriile sociale vulnerabile".

Asta cu identificarea merita intr-adevar toata atentia. Pai toate categoriile sociale de la noi sunt vulnerabile, dom` Pogea. Minus politicienii, scuzati eroarea.

Asta ca sa nu mai spun ca iar nu precizati surse de finantare, care ar fi efortul bugetar, sau macar niste cifre ca sa ne dam seama despre ce deliram.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.