Aseara, bantuind pe canalele tv romanesti, am avut parte pe N24 de o emisiune, intre 18.00 si 19.00, moderata de un personaj pe nume Anton Caragea. Invitatul principal era doamna Alina ..., persoana repatriata vineri din Fasia Gaza. Daca vineri, la revenirea ei in tara, sentimentele mele erau de sincera compasiune azi nu mai stau deloc la fel, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Mai erau alti doi cetateni de origine araba invitati. Am intrat pe replica "Am plecat de aici de rau!". Daca Romania este mai rea decat Fasia Gaza nu inteleg de ce persoana s-a intors.

S-a continuat cu "De ce cadavrele soldatilor romani morti in Afghanistan sunt aduse pe banii Statului si cetatenii romani din Fasie nu sunt repatriati tot pe banii Statului?". Indraznesc sa spun ca primii reprezinta Statul intr-o misiune oficiala iar ceilalti sunt cetateni aflati intr-o situatie pe care au ales-o ei, nu a fost impusa.

S-a continuat, necomentabil, cu "Pacat ca Hitler nu i-a omorat pe toti.", referitor la evrei, aici Anton Caragea a intervenit si a spus ca n-avem voie sa spunem asa ceva pe post, nu ca afirmatia e extremista.

"Hamas nu e o organizatie terorista, Hamas apara poporul, Stefan cel Mare era terorist?" o comparatie plina de substanta.

"Palestinienii o sa lupte pana la ultimul om."

"Fetele romance din Gaza nu au acte, sa renunte Statul la birocratie si reguli si sa le scoata de acolo." Razboiul merge inainte, Statul sa lase prostiile astea de legi si sa faca ce vrem noi.

Pot intelege ca persoana in cauza este traumatizata de un razboi crancen si face afirmatii elucubrante.

Ce nu inteleg este cum apare pe post intr-o emisiune total neechilibrata, de "infierare", cu un moderator care accepta orice prostie, ba, mai mult, sustine orice prostie.

N24 nu este un caz izolat, Vadim Tudor, madam Buruiana, Victor Ciorbea, Codrin Stefanescu, Stan cu laptop-ul si multi altii sunt abonatii aparitiilor elucubrante si ilogice pe posturile de "informare". Scuze pentru Mircea Badea si Gigi Becali pentru omisiune.

Toate aceste posturi uita informarea in favoarea unui circ sinistru in care opinii total lipsite de logica, violente, rasiste, care incita la ura sunt prezentate ca opinii normale, in general necenzurate de moderatori, cateodata chiar sustinute.

De dragul audientei, deci banilor, posturile de stiri au devenit posturi de tip OTV, acesta e cinstit, nu clameaza obiectivitatea. Suntem bombardati de emisiuni cu persoane isterice in defavoarea informarii echilibrate.

Si asa, inca o data, nu avem parte de o busola spre normalitate nici din partea presei.

Comenteaza pe Romania obiectiva.