Lasand de-o parte argumentele pro si contra privind Ordonanta lui Boc se desprinde o idee care priveste situatia din Romania, haosul. Acest haos nu este specific Guvernului actual, este specific hotararilor clasei politice de dupa Revolutia din 1989. Traim intr-o lume plina de legi care nu sunt pentru toata lumea, sunt legi pline de exceptii. Graba de a rezolva o problema conduce la solutii pompieristice, ilogice, contradictorii.

Ordonanta lui Boc putea sa fie exact cum a fost scrisa plus o fraza. Suma salariului cumulat cu pensia trebuie sa nu depaseasca de X ori salariul mediu. Bucataresele, asistentii maternali, pensionarii pe caz de boala, actorii puteau pastra si salariul si pensia, maharii din ministere nu.

Prin "solutiile" pe care Boc le propune, tocmai pentru a crea exceptii la o lege fara exceptii nu se creaza decat haos si birocratie, visul smecherilor care se vor strecura printre legile stufoase si contradictorii si cosmarul celor amarati.

Sa dam un exemplu de absurditate. Sef de agentie cu salariul blocat la 40 si nu stiu cat de milioane. Agentia respectiva face cercetare, omul participa la proiecte de cercetare, cercetatorii au o lege a salarizarii care are alte plafoane, care e legea dupa care trebuie platit omul in cauza? Pe asta n-o stiati.

Parintii care-si ingrijesc copiii cu handicap trebuie sa devina persoane fizice autorizate, cunosc procedura, e sinistru de birocratica. Dar ce fel de autorizatie trebuie sa obtina omul in cauza? Ca e capabil sa-si hraneasca si sa-si spele copilul? Ce studii are nevoie? Ce calificare? S-a ajuns sa fie autorizat un parinte sa fie parinte. Birocratic. Cate ore lucreaza un parinte?

Ordonanta lui Boc este o prostie chiar daca se doreste dreptatea. Nu poti emite hotarari corecte intr-un sistem absurd. Carpirea acesteia nu face decat sa faca un rau si mai mare.

Legile din Romania alcatuiesc o gramada de reglementari nu un sistem functional.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.